Reisetips og inspirasjon til sykkelferie

Reisetips og inspirasjon til sykkelferie

Ferie på to hjul kan være idyllisk både med familien, på vennetur og med kjæresten, men det krever noe planlegging for at det skal bli kos og ikke kaos. Her fårdu FINN Reises tips og inspirasjon til sykkelferie i Norge og Europa.

Det finnes nok av sykkelturer å velge mellom, for alle nivåer og alle aldre. Er du på storbyferie i Amsterdam, så er det nesten enklere å leie sykkel enn å ta kollektiv transport. Her sykler alle uansett alder og destinasjon. Det samme kan sies om København, som har blitt Skandinavias svar på den nederlandske hovedstaden. God infrastruktur og lite kupert, gjør begge byene ypperlige steder å få litt enkel mosjon på storbyferien.

Er du av typen som trenger litt mer utfordring, trenger du ikke forlate hjemlandet. Norge byr på mange tøffe sykkelturer hvor du virkelig får kjenne melkesyren i beina. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei, og den kalles av mange “et lite stykke Norge”. Ikke rart når du du sykler over et fantastisk høyfjellsområde fra 1000 moh. til over 1340 meters høyde og ned til havnivå. Skal du lenger nord er det også mange fine turer å begi seg ut på. Både Helgelandskysten, Lofoten og Senja byr på gode sykkelveier, vakkert landskap og muligheter for overnatting på veien. Her kan du ta med barna uten problemer, det står kun på viljestyrken og litt flaks med værgudene. Telemark-fylke er kjent for mange dype daler og høye topper, og her kan du få testet både styrke og utholdenhet. Lurt å ta med seg noen tips på veien om du ønsker å prøve deg på sykkeltur i Telemark.

  • På sykkel langs Rallarvegen

    På sykkel langs Rallarvegen - Foto: Getty Images

Uansett om du skal legge ut på langtur, tilbringe hele ferien på sykkel eller sykle fra A til B i en storby kan det være greit å ta med seg noen enkle råd fra våre største proffsyklister. Planlegg reisen og forbered deg godt. Det er smart å ha trent litt på sykkel, spesielt om du skal på tur med hele familien. Da får du mye mer igjen for sykkelferien. Forberedelsesfasen innebærer også en grundig sjekk. Det er viktig at sykkelen er riktig innstilt for deg og dine før dere legger ut på tur. Om du skal på langtur så er det viktig å ha den grunnleggende utstyr; hjelm, sykkelbukse med polstring, sykkelsko og klikkpedaler, sykkelbriller, hansker, verktøysett, ekstra slange og pumpe.

På alle sykkelturer er det viktig å skaffe deg gode kart som er enkle å forstå, og bruke GPS. Du kan være åpen for avstikkere, men det er ikke gøy å sykle seg bort, eller å sykle for langt første dag. Det gir ikke motivasjon og mestringsfølelse til å fortsette dagen etter. Sist men ikke minst, veldig viktig å huske på matpakke og vann i flaskene – uten mat og drikke, duger helten ikke.

God sykkeltur!