Tips til sykkelturer i Hemsedal

Tips til sykkelturer i Hemsedal

Opplever Hemsedal fra sykkelsetet. Her får du FINN Reises tips til sykling og sykkelruter i Hemsedalsfjellene.

Publisert 19. august 2019 kl. 9.03

Sykkelferie i Hemsedal byr på storslåtte naturopplevelser, tøffe motbakker og mulighet for stisykling og sykling på grusveier i et stort utvalg av sykkelruter.

Sykkelruter for barnefamilier

Hemsedal sentrum - Ulsåk - Vannen: Start i Hemsedal sentrum og tråkk sørover på gangveien til Ulsåk (cirka fem kilometer i lett terreng). Fortsett veien til Lykkja til sykkelløypa Vannen rundt. Du kommer enkelt frem med sykkelvogn.

Ulsåkstølen: Ta bilen mot Lykkja og parker når du ser skilt til Ulsåkstølen. Derifra kan du sykle til Fekjastølen og tilbake og det går fint med sykkelvogn.

Vannen Rundt: Parker på Hestanåne på vei mot Lykkja, og tråkk Vannen Rundt. Du følger grusveien til Blomeslettane, ned til Eikrestølveien og forbi Eventyrgården Huso. Ta til høyre når du kommer til vei 224 og tråkk tilbake til start.

Sykkelturer for deg som elsker fjellet

Fanitullvegen: Under Reinskarven, gjennom stølsgrender og rundt små fjellvatn finner du Fanitullvegen. Turen på Fanitullvegen har det meste av hva du forventer på en sykkeltur i fjellet. Runden er 30 kilometer, men du kan forlenge turen ved å sykle i retning Ål. Fanitullvegen kommer igjen syd for Storehorn ved Torsetstølen. Derfra går turen lett ned til Ulsåk og tilbake til sentrum.

Kongevegen: Bli bergtatt av de Skandinaviske alper. Start fra Venåsen i Tuv og følg grusveien mot Lio. Følg Riksvei 52 et kort stykke, før du kommer inn på Kongevegen opp på fjellet til Bjøberg. Legg eventuelt inn topptur til Bjøbergnøse, Raudberg eller Venåshøvda. Kongevegen går helt over til Lærdal.

Helsingvatnet: Nyt hjemmelaget vaffel med brunost på Ulsåkstølen. Parker ved Hestanåne på veien til Lykkja og følg kjerreveien på høyre side mot Lykkja. Ta til venstre ved Elvik og kryss hovedveien. Følg grusveien mot Grøtestølen og forbi Ulsåkstølen deretter videre til Fekjastølen og Trøim, før du snur og tar samme vei tilbake.

Sykkelturer for treningsentusiasten

Storevatn Rundt: Få majestetiske Skogshorn og Storevatn fjellvann som nærmeste nabo på store deler av turen. Forbered deg i tillegg på en tøff stigning opp til Nørelihøgda - hvor utsikt mot Tisleia og Skogshorn venter. Start turen ved Hestanåne og tråkk mot Lykkja og Nøreli stølsgrend. Rundturen er godt skiltet.

Golsfjellet Rundt - og mer til: Ønsker du å forlenge Storevatn Rundt, kommer du enkelt inn på turnettet til Golsfjellet. Fra Nøreli sykler du mot Auenhaugen på Golsfjellet, og dermed er du langs ruten til Golsfjellet Rundt. Fra Auenhaugen går turen på grusvei ned mot Tisleifjorden og bort til Oset. Deretter sykler du videre opp til Storefjell Resort Hotel og fortsett ned til Lauvsjøen og tilbake til Auenhaugen.

Tisleifjorden Rundt: Ta en heldagstur og tråkk det rundt Tisleifjorden. Turen går på grusvei i småkupert terreng og lange, flate strekninger.

Sykling for den lekne

Hemsedal, også kjent som Skandinavias alper, satser 25 millioner kroner på å bli Norges beste sykkeldestinasjon. Så langt har det gitt fjellbygda den familievennlige sykkelparken Tottelia Rides med to kilometer rundløype og ulike vanskelighetsgrader. Sykkelparken ligger midt mellom sentrum av Hemsedal og skisenteret. I løpet av få år vil satsingen, som har fått navnet Tråkk´n Roll, utvide med blant annet flytsti på 9,5 kilometer.

Leie sykkel

I Hemsedal kan du leie sykkel hos tre av sportsbutikkene. MOH har både el-sykler og terrengsykler, mens Totten Sport og Sportshopen også leier ut sykler. Eget sykkelkart får du blant annet hos Turistinformasjonen, som ligger midt i sentrum av Hemsedal.

Les også:

Været i Hemsedal de neste 7 dager

  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.