Tips til sykkelferie på Sydøstjylland

Tips til sykkelferie på Sydøstjylland

Det er vel ingen hemmelighet at Danmark er et av de beste reisemålene for sykkelferie i Skandinavia, og Sydøstjylland er ikke noe unntak. Her finner du alt du trenger å vite om sykkelferie på Jyllands sydøstkyst og dens mange vakre områder.

Det finnes hele 3000 km med markerte sykkelruter i Sydøstjylland, med massevis av overnattingsmuligheter på veien. Skulle du trenge noen hjelpemidlser underveis så finner du 9 gratisstasjoner for sykkelreparasjon ute i det fri. Her kan du henge sykkelen opp og finne alt du måtte trenge av verktøy. Men er det en ting du ikke trenger å bekymre deg for, så er det sykkelutleie. Landet er rikt på sykkelutleie så heller ikke her i den sørlige delen vil dette være et problem. Du vil finne sykkelutleie i en av de mange byene uansett hvor du starter ferien din.

Det mest populære stedet å starte sykkelferien i Sydøstjylland er regionens hovedstad, Sønderborg. Herfra har du en rekke muligheter å bevege deg ut fra, og en av de mest besøkte sykkelrutene herfra går til øya Als.

 • Sønderborg havn på Sydøstjylland - Foto: Getty Images

  Sønderborg havn på Sydøstjylland - Foto: Getty Images

Als Nordlige Kystlinje - 26 km

Du har flere ruter å velge mellom på Als, men et alternativ er ruta på nordkysten av øya som er på rundt 26 km. Ruta starter ved Nordborg slott og tar deg derfra rundt den nordlige delen av øya, hvor vakre badestrender og rikt fugleliv venter deg.

Nørreskoven Skogen - 17 km

Dette er ruta for deg som er glad i å sykle i skogen. Den starter i Guderup og tar deg deretter gjennom Nørreskoven skogen - en av de lengste kystskogene i landet - og gjennom Fjordmosen og dens vakre omgivelser. Her kan du nyte et nydelig planteliv og observere det rike fuglelivet fra observasjonstårnet.

Hvis du ikke ønsker å gjøre som alle andre å starte ferien i Sønderborg er det ingen grunn til bekymring. Du har jo så mange andre steder å oppdage, og Lillebælt er definitivt et godt alternativ. Fra Lillebælt har du et rikt utvalg av sykkelruter å velge mellom, i alle forskjellige nivå og lengder. Lille Bælt har ruter fra mellom 0-10 km, 10-30 km og 30 km og oppover, alt avhengig av hva som passer deg best.

Kart over Sønderborg og sykkelruter Als og Nørreskoven

Fra kyst til kyst - Kulturøen - Teglegårdsparken - 5 km

Denne ruta er en av de mindre krevende og er perfekt for deg som kunne tenke deg å se Lillebælt fra begge sider, og samtidig nyte de nydelige omgivelsene i Hindsgavl skjærgården. Ruta går fra kyst til kyst og er på rundt 5 km.

Svenstrup - Vejlbyfed - 6 km

Denne ruta er også en av de mindre krevende på ca. 6 km. Den starter i Svenstrup for så å ta deg gjennom landeveiene til Vejlby fed, som er fulle av blomsterenger og små landsbyer. Vejlby fed strand er en av de mange barnevennlige strendene i området, og er det perfekte stedet for en piknik etter 6 km på sykkelsetet.

Randsfjorden (T6) - 15,5 km

Ruta rundt Randsfjorden starter i Fredericia og passer perfekt for deg som elsker å være i naturen. Randsfjorden er et naturreservat med et noe humpete terreng, små skoger, vakre blomsterenger og bratte bakker. Med andre ord, alt en sykkeltur i skogen bør inneholde. Fra observasjonstårnet på fjordsiden kan du være heldig å spotte ørnen som jakter i området her.

Kart over sykkelruter nær Lillebælt broen og Tour de Vestfyn

Tour de Vestfyn - 25 km

Om du er glad i sykkelløp er dette ruta for deg. Den 25 km lange ruta brukes til det årlige arrangementet Tour de Vestfyn, som holdes for syklister fra nær og fjern, og alle nivå. Turen starter i Middelfart ved Kulturøen og beveger seg sørover, forbi Middelfart Marina, ned forbi Skrillinge Strand og mot Kauslunde. Deretter går turen nordover igjen fra Aulbyvej til Vejle og Røjle, og så til Røjle Klint (klippe). Like før du kommer til klippen, eller etter at du har besøkt klippen og den vakre utsikten du har derfra, tar du til høyre mot Strib og fortsetter mot Strib fyrtårn, ned Strandvejen og tilbake til Middelfart og Kulturøen. Ruta tilbyr en unik natur, små landsbyer og vakre utsikter som er verdt å stoppe og nyte på veien.

Tips! Du kan også finne en lengre rute av Tour de Vestfyn på rundt 52 km.

 • På sykkel i soloppgang ved Lillebelt i Danmark -
Foto: Getty Images

  På sykkel i soloppgang ved Lillebelt i Danmark - Foto: Getty Images

Været på Sydøstjylland de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag 10°
 • Lørdag 12°
 • Søndag 10°
 • Mandag 10°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Østersjøruta (N8) - 820 km

Østersjø Ruta er garantert for erfarne syklister da den er på hele 820 km og tar deg, i et åttetall, gjennom hele sør Danmark og de baltiske øyer. Ruta er en offisiell sykkelrute, markert med symbolet N8, og går så og si hele veien ved kysten og på naturlige veier. Østersjø Ruta har totalt fem ferjer og åtte broer på veien. Tar du utfordringen?

Er du klar for sykkelferie på Sydøstjylland? Trykk her for å finne fly og overnatting med oss.