Tips til sykkelferie i Vesterålen

Tips til sykkelferie i Vesterålen

Opplev Vesterålen fra sykkelsetet med et variert og storslått landskap og opplevelser rundt hver sving. Rutene er lettsyklet, med lite kupert terreng og flere veier har svært lite trafikk. Her får du FINN reises tips til Norgesferie på sykkel i Vesterålen.

Å oppleve Vesterålen med bil kan være flott, men å sykle langs de vesterålske veiene er mulig hakket bedre. Spesielt om du er glad i å sykle, og har tid til å ta dagene som de kommer. Du kan velge ut passende dagsetapper slik at du får sett mest mulig av regionen i ditt eget tempo.

Stopp underveis for en piknik i fjæra eller stikk innom nærmeste restaurant for en smak av Vesterålen. Overnattingsmulighetene er mange. Enten du har med telt, trenger å leie hytte, sjøhus, rorbu eller hotellrom vil du finne et passende alternativ på reisen.

Når veien er lettsyklet med mindre trafikkert trasèer er det godt egnet å sykle med vogn og litt bagasje. Med andre ord, er Vesterålen et ideelt sted å ta med hele familien på sykkelferie.

 • Herlig campingliv i Lofoten og Vesterålen -
Foto: Getty Images

  Herlig campingliv i Lofoten og Vesterålen - Foto: Getty Images

 • Sykkelturer i øyriket Vesterålen

  Vesterålen består av fem ulike øyer knyttet sammen med bruer eller tunneler. I sin tid ble veiene bygget der folk bodde – ved fjordene og havet. Det gjør at du kan besøke alle øyene uten å måtte sykle samme vei to ganger.

  Bortsett fra et par strekninger, er alle trasèene meget flate. Hovedveiene er asfalterte og biltrafikken er størst midt på sommeren, men likevel moderat med unntak av E10. Opplevelsene langs veien er større om du velger alternative ruter med grusveier, men om poenget er å komme fort fram fra et punkt til et annet, da velger du E10.

  Skilting langs Dronningruten i Vesterålen - Foto: Getty Images
 • Knutepunktet Sortland

  Sortland er et knutepunkt for hele Vesterålen og utgangspunkt for sykkelturer i flere retninger. Vestover til Øksnes og Bø på yttersiden av Vesterålen, nordover til Andøya og videre til Senja, østover til Lødingen og Harstad eller sørover til Hadsel og Lofoten.

  Sortland, som kalles Den blå byen, kan også være endestasjonen for din sykkelferie om du ønsker å returnere med buss eller hurtigbåt. Her får du også distriktets største tilbud av butikker, serveringssteder og overnatting. Det kan være en fin avslutning på sykkelferien.

God tur!

Været i Vesterålen de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.