Tips til sykkelferie på Øland

Tips til sykkelferie på Øland

Øland er den perfekte destinasjonen for en sykkelferie, da det finnes massevis av bilfrie sykkelveier hele øya rundt. De langstrakte landeveiene er enhver syklists drøm. Her har du valget mellom frodig natur, milelange strender og øyas mange historiske landemerker. FINN Reise gir deg tipsene til en herlig sykkelferie på Øland i Sverige.

Med Ølands høyeste punkt på 57,4 moh, dens unike natur og biologiske mangfold, lite trafikk, 350 vindmøller, 75 naturreservat og et landskap på UNESCOs verdensarvliste, er det vel ingen tvil om at denne unike øya er perfekt for både nybegynnere og erfarne syklister.
Er du nybegynner kan en sykkeltur i Köpingvik og til Borgholms slott og ruiner være tingen for deg. Ikke for langt og et lett terreng. Når du først kommer frem, toppes opplevelsen best med en ekte svensk fika før turen bærer videre.

Om du er på et noe høyere nivå og ønsker litt mer utfordrende kan en runde rundt i landskapet på UNESCOs verdensarveliste være tingen for deg. Denne sykkelruta er på 54 km og viser noe av den beste utsikten Øland har å by på.

Er du en dreven syklist med lang erfaring kan sykkelmaratonet, Ironman, være noe for deg. Meld deg på nå og bruk året på å komme i toppform til neste års spektakulære marathon på 101 km!

På Øland finnes et bredt utvalg av muligheter for overnatting. Alt fra teltutleie til hytter og hotell. En av øyas grønneste campingplasser, med utsikt direkte ut mot havet, er First Camp Eriksöre.

Eriksöre tilbyr tre forskjellige campingområder hvor du kan parkere vogna eller sette opp teltet. Områdene varierer i pris avhengig av omgivelsene. First Camp Eriksöre er den perfekte kombinasjon hav og skog så det er garantert nok å gjøre i dette herlige ferieparadiset.

 • Ôlandsleden - sykkelrute på Øland

  Ôlandsleden - sykkelrute på Øland - Foto: Getty Images

Sør på øya finner du Allegarden Kastlosa Vandrarhem & Stugor som tilbyr noe av Ølands mest fredelige omgivelser. Allégården har et mye større utvalg overnattingsmuligheter avhengig av hvilken standard du er på utkikk etter. Her har du valget mellom hotell, ungdomsherberg, camping og hytteutleie. Allégården tilbyr også sykkelpakker for deg som ønsker å oppdage øya på egenhånd, som også den beste måten å gjøre seg kjent på Øland.

Øland reklamerer selv for å være en av de beste destinasjonene for sykkelferie, så det er jo bare en selvfølge at øya er full av sykkelutleie. En av de største er Öland Cykeluthyring som ligger i Borgholm, Mörbylånga og i Kalmar, like i nærheten av sykkelferja til Øland. Öland Cykeluthyring tilbyr over 200 sykler av alle slag; racersykler, tandemsykler, el-sykler, terrengsykler, barnesykler og vanlige standardsykler. De lar deg også leie sykkel fra en av de tre butikkene deres, og levere tilbake hos en av de andre, noe som vil gjøre hele leieprosessen så lettvint som mulig!

Fra sykkelsetet kan du oppdage hele øya på den mest miljøvennlige måten som finnes og nå legendariske steder på øya. Blant andre øyas nordligste punkt og fyrtårnet Långe Erik, Stora Alvaret og fyrtårnet Långa Jan i sør.

Kombiner disse fantastiske stedene med et besøk til lokale håndverkere og små, koselige kaféer, og du kan være sikker på at du ikke vil gå tom for ting å se og gjøre på denne eventyrlige øya!

 • Sykkeltur på Øland

  Sykkeltur på Øland - Foto: Getty Images

Det finnes massevis av sykkelruter på øya, i forskjellige lengder, nivå og områder. En bedre sykkeldestinasjon skal du lete lenge etter!

Været på Øland de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.