På sykkel i Amsterdam

Opplev Amsterdam på sykkel

Amsterdam er uten tvil verdens ledende sykkelby. Her får du FINN reises tips til de beste sykkelturene.

Med 400 kilometer sykkelveier er dette absolutt den beste måten å oppleve Amsterdam, uansett om du bor der eller er turist. Her får du våre råd og tips til de gode sykkelturer.

Viktig å huske på

Om du ikke har vært i Amsterdam før så er det vanskelig å fatte i hvor stor grad Amsterdams befolkning bruker sykkel som fremkomstmiddel. 80% av befolkningen sykler minst én gang i uken, og hele 58% sykler daglig. Det sies at Amsterdam har over 900 000 sykler, eller mer enn én per innbygger. Du finner derfor alle aldersgrupper, og dette betyr: mye trafikk! I starten kan det virke skremmende for turister som ikke er vant til å sykle i storbyer, men i en så vant sykkelby som Amsterdam, kommer du fort inn i det. Bare et par ting som er viktig å huske på; vik for trafikk som kommer fra høyre og for trikken. Bruk hendene for å signalisere hvilken retning du skal og følg skiltene. Det lønner seg også å være varsom fremfor aggressiv.

Sykkelutleie

Det er billig å leie sykkel i Amsterdam, ofte rundt 10 euro for en hel dag, men ikke forvent fancy sportssykler og landeveissykler. Nostalgiske cruisersykler er det som er overrepresentert i gatene. Som turist kan du ta med deg et lite tips fra lokale; velg en sykkel som ikke ser fin ut. Den kan gå på skinner, men utseendemessig er det ingenting å skrive hjem om. På den måten kan du parkere den hvor som helst i byen uten å være redd for tyveri og hærverk. Du må bare huske på hvor du parkerte...

Brosteinsidyll i Jordaan

Ikke langt unna Museumplein med mange av byens kjente museer ligger koselige Jordaan-området. Dette er den tidligere arbeiderklasse-bydelen som de senere årene har blitt preget av kunstnere og artistiske uttrykk. Her finner du fotgjengervennlige De Negan Straatjes (De ni gatene) som ligger langs de små kanalene, og de trange gatene kan minne om labyrinter. Uten biler er det perfekt med sykkel som du bare kan parkere ved kanalene. Fortauskaféer, små designbutikker, vintage skatter, historiske brune puber og gallerier preger området. Senk pulsen og ta det med ro i idylliske Jordaan.

Kontrast i Amsterdam Noord – NDSM

Området nord for sentralstasjonen byr på noe helt unikt i en travel storby som Amsterdam. Du krysser den store kanalen i nord med gratis båter som går regelmessig hele dagen og kvelden. Det er så klart lagt opp til at du har med sykkel så her er det ingen sitteplasser. Amsterdam Noord byr på det beste av kontrastrike verdener: store, grønne sletter og sjarmerende småbyer, pluss noe av byens mest banebrytende arkitektur, spennende festivaler, kunstutstillinger og trendy hangout-spots ved vannet. Ta turen til Nordpark eller sykle vest til Overhoeks-området. Når du minst venter det på de avslappende sykkelstiene dukker det opp store, hippe serveringssteder som byr på både sandstrand, sakkosekker og fantastisk stemning. Er du heldig med været, vil du slite med å dra hjem. En av våre absolutte favoritter.

Det finnes mange arrangerte sykkelturer i og rundt Amsterdam, både i små grupper med lokal guide og i større grupper, det er både morsomt og informativt.

Les også:

 • Bilde av kveldsstemning over kanalene i Amsterdam

  Kveldsstemning i Amsterdam - Foto: Getty Images

 • Bilde av tulipaner

  Tulipaner i lange baner - Foto: Getty Images

Været i Amsterdam de neste 7 dagene

 • Fredag 11°
 • Lørdag 15°
 • Søndag 15°
 • Mandag 15°
 • Tirsdag 18°
 • Onsdag 24°
 • Torsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.