Tips til sykkelferie på Fyn i Danmark

Tips til sykkelferie på Fyn i Danmark

Fyn er et godt valg for alle type syklister, enten du er på utkikk etter hardtrening, eller du ønsker å oppdage nye områder fra sykkelsetet. Hvorfor ikke begge deler? Fyn har hele 1200 km oppmerkede sykkelruter, og FINN reise gir det tipsene til noen av de beste.

Så og si hver eneste by på øya har sykkelutleie og sykkelverksteder tilgjengelig. Det er tross alt et svært populær reisemål for sykkelelskere. Så skulle du trenge hjelp tar det garantert ikke lang tid før du i full fart er tilbake på sykkelsetet.

Det finnes ingen bedre måte å oppleve Fyn og øyene på enn fra sykkelsetet. Det er tross alt 7000 km med sykkelvennlige veier, hvor 1200 av de er oppmerkede sykkelruter. Du finner et variert terreng på Fyn, fra flate kyststier i nord til landeveier gjennom jordbrukslandskap og hyggelige landsbyer sørover. Og uansett hvor du er på øya er du aldri mer enn 30 km fra kysten. Fyn har over 1100 km kystlinje, så et forfriskende bad på veien er aldri langt unna.

For deg som ønsker å blande sykkelferien med kulturelle opplevelser er Fyn også svaret på dette. Fyn har nemlig over 100 historiske slott og herregårder spredd rundt på øya. Så en piknik i en av de mange hagene rundt omkring er ingen dum idé. Skulle du trenge en liten pause fra sykkelsetet, så finner du mer enn 500 små landsbyer langs kysten, rike på historie, museum og lokale marked, altså verdt å besøke.

Øyene sør på Fyn består av over 100 øyer hvorav flere av de har fastboende. Du kommer deg til mange av de med ferje, og det anbefales å oppleve det lokale livet på øyene. Hvorfor ikke kombinere sykkelferien med øyhopping? Hvor mange steder har du egentlig den samme muligheten?

Uansett hvor du tar veien så vil det ikke være vanskelig å finne overnatting på Fyn. Her kan du finne alt fra enkel camping til luksushotell.

Fyn har totalt 18 markerte sykkelruter å velge mellom. Rutene er merket med blå skilt, og tar deg gjennom de beste stedene øya har å by på. Her er noen av de mange alternativene.

 • Den idylliske byen Odense på fyn må besøkes - Foto: Getty Images

  Den idylliske byen Odense på fyn må besøkes - Foto: Getty Images

Været på Fyn de neste 7 dagene

 • Torsdag -1°
 • Fredag -0°
 • Lørdag -1°
 • Søndag -1°
 • Mandag -1°
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -0°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Bike Island Ruta - 570 km

For deg som ønsker lange distanser og planlegger å oppleve hele øya… Ja, da er dette ruta for deg. Bike Island ruta tar deg langs hele kystlinja, inkludert det Sydfynske øhav største øyer - Langeland og Ærø. Her langs kysten ligger de skjønne handelsbyene som perler på en snor. Bike Island sikrer at turen din er en god blanding av vakre, fredelige landskap og sjarmerende landsbyer med flere hundre år gammel historie.

Kart over Bike Island sykkelrute på Fyn

Odense - Svenborg - Regionalrute 55 - 60 km

For deg som er sprek nok til å ta med deg barna på sykkelferie er dette en rute verdt å sjekke ut. Båtturer, historiske gårder, eventyrlige slott. Istid, friluftsmuseum og eksotiske dyr! Ja denne ruta har alt en familieferie burde inneholde. Ruta starter fra øyas hovedstad Odense og krysser øya på midten hele veien ned til Svendborg i sør. En bedre måte å oppleve Fyn med barna på skal du lete lenge etter.

Psst… Lyst å finne ut mer om ting å gjøre med barn på Fyn? Trykk her.

Den Sorte Kløversti i Nyborg - 40 km

Denne herlige ruta starter i Slipshavn, et område rik på historie og kultur. Kjør forbi de nydelige sommerhusene langs kysten og gjennom hyggelige boligområder i de mange sjarmerende landsbyene på veien. Ruta byr også på fin natur. Holckenhavnsfjorden og elvedalene Vindige og Ørbæk er bare noen av de vakre stedene du har i vente. Husk kikkert! Ruta tilbyr nemlig et unikt fugleliv.

 • Utsikt til Lillebæltbroen fra Midelfart i Danmark - Foto: Getty Images

  Utsikt til Lillebæltbroen fra Midelfart i Danmark - Foto: Getty Images

Kultur Ruta - 100 km

Er du glad i å oppleve nye steder fra sykkelsetet kan Kulturruta være akkurat det du er på utkikk etter. Ruta tar deg gjennom Gamborg Inlet, Fønsskov, Tybrind Vig, Båringsskov og flere andre landsbyer på Fyn. Ruta snor seg deretter innover i landet og gjennom flere andre småbyer. Hindsgavl halvøya i Middelfart er blant annet et av stedene verdt et besøk. Halvøya er idag et naturreservat med en stor, inngjerdet rådyrpark og et natur- og aktivitetssenter. Du har en rekke kulturelle og historiske monument og steder på veien som er verdt å legge inn i planen på forhånd, da du har et hav å velge mellom. Dette er virkelig den perfekte kombinasjon av natur og mosjon blandet med kultur og historie.

Østersjø Ruta (N8) - 820 km

Østersjø Ruta er garantert for erfarne syklister da den er på hele 820 km og tar deg, i et åttetall, gjennom hele sør Danmark og de baltiske øyer. Ruta er en offisiell sykkelrute, markert med symbolet N8, og går så og si hele veien ved kysten og på naturlige veier. Østersjø Ruta har totalt fem ferjer og åtte broer på veien. Tar du utfordringen?