Tips til sykkelturer i Trysil

Tips til sykkelturer i Trysil

Sykling i Trysil byr på alt fra tøffe stier til enklere partier på grusveier og i høyfjellet. Finn Reise gir deg tips til en innholdsrik sykkelferie.

Trysil har satset - og satser - millionbeløp på sykkelturister. Det har blant annet resultert i Gullia sykkelpark med hele 23 kilometer tilrettelagt stisykling, Magic Moose og parkene GT Bike Park og Radisson Blu Park.

 • Trysil Sykkelpark - Trysil Bike Arena

  Rett ved Trysil Turistsenter kan nybegynner, erfarne og eksperter teste ferdighetene i Gullia sykkelpark. Området er bygget opp med et nettverk av stier delt opp i ulike vanskelighetsgrader. Grønne er for de yngste og minst erfarne. Blå når du har blitt varm i trøya, røde for erfarne syklister og svarte for ekspertene.

  Stier som Green Fox, Happy Rabbit og Sweet Dreams utgjør til sammen hele 23 kilometer med sykkelstier. Når du trenger en pust i bakken, finner du lett benker og bord hvor du kan nyte nistepakka.

 • GT Bike Park og Radisson Blu Bike Park

  GT Bike Park har en asfaltert bane med hopp og doseringer. Den ligger ved inngangen til Gullia og Radisson Blu Bike Park. I sistnevnte park kan du utfordre balansen din, teste deg på små hopp, doserte svinger samt manøvrere deg over røtter og steiner. Et perfekt sted for å teste om du er klar for mer utfordrende stier i Trysil.

 • Magic Moose

  Midt i skianlegget ligger Magic Moose. Den sju kilometer lange flytstien er en av Europas lengste flytstier med små hopp, treklopper med doseringer, doserte svinger og steinete partier.

  Magic Moose er for deg som anser deg som en erfaren syklist, og som takler en utfordring. Det er gratis å sykle der, og banen er åpen hele døgnet.

 • Fine turområder

  Skihytta og Trysil Høyfjellssenter Fageråsen er supre utgangspunkt for deg som vil sykle en rolig langtur på grusveier og stier med treklopper. Herfra kan du blant annet velge Fjellrunden - en 13 kilometer lang runde i høyfjellet. Deler av den er tilrettelagt for funksjonshemmede.

  I Bittermarka - nord for Trysil sentrum - kan du sykle mellom setergrender, små fiskevann og på merkede sykkelstier. Og kanskje ønsker du å hilse på geitene på Brynssetra? Bittermarka er et relativt enkelt terreng å sykle i med grusveier og stier. Fjellområdet ligger cirka 30 minutter nord for sentrum, på Østsiden av Trysilelva.

  På østsiden av Trysil ligger Ås og frister med merkede grusveier og sykkelstier. Her er det enkelt å sykle en hel dag, hvis du ønsker. Eller du kan teste traséen til Trysil Knut rittet - eller Osensjøen Rundt - som det også kalles. Rittet går i hovedsak på grusveier og noen stipartier og er cirka 75 kilometer langt.

 • Leie sykkel Trysil

  Du trenger ikke ta med egen sykkel, for å oppleve Trysil på to hjul. Sport 1 Trysil, Lodgen, Trysil Skishop og Trysil Hyttegrend er bare noen av mange som har utleie av sykkel. De fleste leier ut elsykler, sykler som er fulldempet, terrengsykler og sykler for barn og ungdom.

 • På sykkel i Trysil

  På sykkel i Trysil - Foto: Getty Images

Overnatting

Det finnes mange muligheter for overnatting i Trysil, og flere av stedene har pakketilbud som inkluderer heiskort og sykkel. Midt i Trysil sentrum ligger nyoppussede Norlandia Trysil Hotell og frister med pakketilbud, sykkelutleie og frokost i håndverksbakeriet Kort & Godt. Radisson Blu Trysil Resort har pakketilbud med heiskort og i Trysil Hyttegrend, kan du få pakketilbud til en rimelig penge. I tillegg finnes det mange private som leier ut feriehus og hytter - så mulighetene er mange!

Hvordan kommer man seg til Trysil?

Med bil eller buss. Norway bussekspress, Trysilekspressen, har dalige avganger fra Oslo bussterminal, og fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Bussen stopper ved
Trysil Høyfjellssenter Fageråsen
, Radisson Blu Mountain Resort & Residences Trysil, Trysil Skysstasjon, Radisson Blu Resort Trysil og Turistsenteret i Trysil.

Været i Trysil de neste 7 dagene

 • Fredag -3°
 • Lørdag -2°
 • Søndag -2°
 • Mandag -2°
 • Tirsdag -3°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag -1°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.