Tips til sykkelturer på Beitostølen

Tips til sykkelturer på Beitostølen

Opplev Beitostølen på to hjul! Her får du FINN reises tips til sykkelturer på Beitostølen.

Enten du liker fart og spenning, eller ro og fred på koselige stølsveier, vil du garantert nyte en aktiv ferie på Beitostølen fra sykkelsetet.

Sykling i Beitostølen-området

Beitostølen Trail Arena er Norges nye terrengsykkeldestinasjon. Her finner du utfordrende terrengsykling på naturlige stier, samt familievennlig terrengsykling på anlagt sti i fjellet rundt Beitostølen. Den flotte utsikten mot Bitihorn er et stort pluss på sykkelturen.

Hovedfokuset er på familievennlige løyper av grønn og blå vanskelighetsgrad, der du kan oppleve svinger med doseringer, kuler, broer og små hopp. Du finner også flere røde og svarte naturstier i området.

Stisykling i Tisleidalen er perfekt for deg som liker å ha løypa litt for deg selv. Her kan du oppleve ekte stisykling i vakker natur, hvor deler av løypene går på eksisterende natursti, mens resten er tilrettelagte og utbygde partier. I Merkjeslie finner du fire løyper med ulike lengde og vanskelighetsgrad.

Beitorunden er en liten sykkeltur på 13,7 km som de fleste kan gjennomføre. Turen er lett, men har en tøff stigning de siste 2 km tilbake til Beitostølen. På turen kan du nyte utsikten mot Slettefjell og Bitihorn. Det er noe trafikk langs veien, så det anbefales ikke å ta denne turen med de aller minste.

Beitostølen Bike Park

Sommerparken på Beitostølen byr på fartsfylt downhill-sykling i Beitostølen Bike park. Det ligger i slalåmbakken, så her kan du benytte deg av stolheisen til sykkelen. Du finner også Mini Bike Park som er en sykkelløype for freeride/downhill for de mellom 6-10 år. Løypene inneholder hopp, doseringer, vippeplanker og rytmekuler, designet likt som løypene for de eldre barna og voksne.

Om du ikke har egen sykkel, tilbyr Intersport Beitostølen utleie av sykler og utstyr.

Sykkelritt på Beitostølen

Hver sommer arrangeres det flere sykkelritt på Beitostølen. De mest tradisjonsrike er Jotunheimen Rundt, Tour de Beitostølen, Ringerike Grand Prix og Tour of Norway for Kids.

Les også:

 • Sykkeltur på Beitostølen - 
Foto: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com

  Sykkeltur på Beitostølen - Foto: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com

 • Flotte forhold for sykkelturer på Beitostølen -
Foto: Getty Images

  Flotte forhold for sykkelturer på Beitostølen - Foto: Getty Images

Været på Beitostølen de neste 7 dagene

 • Fredag -2°
 • Lørdag -2°
 • Søndag -2°
 • Mandag -2°
 • Tirsdag -6°
 • Onsdag -2°
 • Torsdag -3°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.