Tips til sykkelferie på Senja

Tips til sykkelferie på Senja

Norges nest største øy - Senja - er som skapt for sykkelferie. Her får du FINN Reise sinde turforslag som tar deg øya rundt.

En sykkeltur på Senja krever god kondisjon, eller kanskje en elektrisk sykkel. Terrenget er kupert, og det kan være langt mellom hver café og raste-mulighet. Sykkelferien er likevel verdt strevet. En sykkeltur på Senja inneholder alt det Nord-Norge har å by på, med dramatiske fjell, kritthvite strender og midnattssol. Og husk: På Senja kan du like gjerne legge sykkelturen til natten som på dagen. Det er lyst døgnet rundt i sommerhalvåret.

 • Overnatting på Senja Fjordhotell

  Et bra utgangspunkt er å starte sykkeleventyret på kaia i Finnsnes og tråkke over brua til Senja. Følg veien sørover mot Senja Fjordhotell, hvor første overnatting anbefales. Omtrent halvveis på turen til fjordhotellet anbefaler vi en lunsj på kafeen til campingplassen Norwegian Wild i Ånderdalen Nasjonalpark. Campingplassen tilbyr overnatting og opplevelser i den uberørte villmarken, og det er også mulig å bo i fyrtårnet med 360 graders utsikt. Sykkelturen fortsetter helt ned til sjøen til det nystartede Senja Fjordhotell som ligger helt nede i vannkanten, og du kan velge overnatting i sjøhus og hotellrom. På brygga ligger båter som kan leies for å dra på fisketur. Her er det fint å rusle en tur i fjæra, dra på havsafari og fuglekikking, eller gå en tur i fjellheimen.

 • Båten til Flakstadvåg

  Utsikt til Hamn på Senja - Foto: Getty Images

  Etter en god natts søvn på Senja Fjordhotell kan ferden fortsette til Røsand og båt over til Flakstadvåg. De ansatte på fjordhotellet hjelper deg med å bestille båt på forhånd. Om du ønsker så kan du på Flakstadvåg få en omvisning i den økologiske lakseproduksjonen. Lenger nordover på øya, forbi Medby og Sifjord, kan du stikke innom Senja Havfiskesenter. Vi anbefaler også et stopp på kafeen til rorbuanlegget på Medby, her det god mat og fin atmosfære. Når du kommer til fiskeværet Grunnfarnes, tar du båt videre til Torsken og fortsetter til Hamn i Senja, der du får ordnet deg overnatting.

  Hamn i Senja er det smart å legge inn en ekstra overnatting, slik at du kan padle kajakk eller ta en topptur til Sukkertoppen, 456 meter over havet. Herifra får du fantastisk utsikt over Bergsfjorden, Bergsøyene og Torhavet. Tre timer må du beregne på turen opp og ned.

 • Nasjonal turistveg

  En nydelig sommerdag på Senja - Foto: Getty Images

  Etter å ha besøkt Hamn anbefaler vi å fortsette sykkelturen til Skaland. Da sykler du på Nasjonal turistveg på Senja, med alt den har å by på. Blant annet passerer du Tungeneset, neset mellom Steinfjorden og Erfsjorden. Rasteplassen, med en gangbane i sibirsk lerk, leder ut over svabergene og her får du utsikt til Nordsjøen i vest og fjellet Oksen i nord. Ersfjorden er i seg selv et syn for øyet. Den 12,5 kilometer lange fjorden er omkranset av stupbratte fjell på hver side, innerst i fjorden ligger tettstedet Ersfjordbotn, og Ersfjordbotn Brygge som tilbyr overnatting i moderne rorbuer.

  Avslutt dagen på Mefjord Brygge i fiskeværet Senjahopen. Det er den største fiskerihavna i Midt-Troms og har en sentral betydning for bosetting og sysselsetting i kommunen. Mefjord Brygge ligger langs Nasjonal turistveg og tilbyr overnatting i alt fra enkle rom til topp moderne sjøbuer og leiligheter. Fra Mefjord Brygge går turen tilbake til Finnsnes. Legg gjerne turen innom Mefjordbotn og Gibostad, og ta en avstikker til Fjordgård. Her kan du parkere sykkelen og ta en topptur opp Segla, 639 meter over havet. Fra toppen har du fugleperspektiv over bygda Fjordgård i Øyfjorden. Når lunsjen er unnagjort på Gibostad, er det kun 25 kilometer tilbake til Finnsnes.

Været på Senja de neste 7 dagene

 • Torsdag -1°
 • Fredag -0°
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag -1°
 • Tirsdag -2°
 • Onsdag -2°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Tips 1: Til Tromsø er det flest flyruter å velge mellom.

Tips 2: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.