Tips til sykkelferie i Valdres

Tips til sykkelferie i Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her får du FINN reises tips til sykkelferie i Valdres.

I Valdres finner du alt fra rolige og lite kuperte stølsveier til bratte og spektakulære fjelloverganger, samt egne løyper for terrengsykling. Du kan kombinere sykkeltur i Valdres med vandring, fiske, stølsbesøk og spennende mat- og kulturopplevelser.

Sykkelmiljøet i Valdres har vokst de siste årene, med blant annet Valdresrittet og Offroad Valdres. Valdresrittet er 53 km langt og går i variert terreng i et av landets mest aktive støls- og seterområder. Det arrangeres også eget ungdoms- og barneritt.

Nasjonal sykkelrute nr. 5 – “Mjølkevegen”

Mjølkevegen er en av Norges flotteste sykkelturer. Turen går i vakkert fjell - og seterlandskap som strekker seg fra Vinstra i Gudbrandsdalen, gjennom store deler av Valdres, til Gol i Hallingdal. Ruten inngår som en del av nasjonal sykkelrute nr. 5, og er omtrent 250 km lang.

Turen gjennom Valdres byr på Norges største og mest aktive stølsområder – Jotunheimen i øst og Stølsvidda i vest. Sykkelruten går hovedsakelig på stølsveier med lite biltrafikk.

Midt på strekningen ligger Vaset med sine varierte og flotte sykkelveier. Med base her kan du velge mellom enkle, middels og viderekomne sykkelruter. For Gomobu finnes det flere titalls merkede og flotte sykkelturer – som passer hele familien!

Kart over Valdres

Været i Valdres de neste 7 dagene

  • Onsdag -4°
  • Torsdag -8°
  • Fredag -2°
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Sykkelruter fra Gomobu

Familierunden er en middels krevende tur på 42 km. Runden går på Panoramavegen og er kupert med flater, nedkjøringer og stigninger, men egner seg likevel for barnetralle.

Deler av turen sykler du på Mjølkevegen som tar deg gjennom den idylliske stølsvidda med melkeramper og stølsdrift, samt flott utsikt til topper i Jotunheimen og over til Hemsedals stolte fjell, Skogshorn.

Jaslangen Rundt er en middels krevende tur som byr på mye fin og bortgjemt Valdres-natur. Deler av veien går på Panoramavegen langs vann, utsiktspunkter, stølsgrender og selvfølgelig – idylliske Jaslangen. Runden inkluder noen strekningen av Mjølkevegen med den fine melkerampa på Murkelie.

Er du av den spreke typen bør du sjekke ut Mjølkesyra. Det er en krevende tur på 80 km som inkluderer både fjellveier, stisykling og noe bæring. Den lange turen byr på en herlig sykkelopplevelse i Valdres, med majestetiske fjell mellom Hemsedal og Vang, fredfulle vann og naturskjønne stølsområder.