Opplev København på sykkel

Opplev København på sykkel

Ønsker du å oppleve København fra sykkelsetet? Da bør du leie sykkel og tråle en slik storby på kryss og tvers. FINN Reise gir deg tipsene.

København er en av de grønneste storbyene i verden. Halvparten av befolkningen i København sykler hver dag, og det er en av de vanligste fremkomstmidlene i byen.

 • Tråkk til Nørrebro

  Start dagen med sykkeltur i Jægersborggade, en liten, hyggelig gate midt i hjertet av Nørrebro. Her finner du små kafeer og spennende, små klesbutikker, antikviteter, bokhandlere og galleri.

  Meyers Bageri, Ice Cream Shop, nostalgiske La Dispensa Grocery og ikke minst Karamelleriet bør være på din besøksliste. I Karamelleriet produserer de karameller mens du får se hele prosessen. Selvsagt får du også kjøpt disse godsakene i butikken.

  Med karamellposer i sykkelkurven, tar du deg enkelt ned til Torvhallene ved Fredriksborggade. Det bør du gjøre når det er tid for lunsj eller middag. Her bugner det av kafeer og restauranter som serverer alt fra god, dansk husmannskost til mer eksotiske retter. Langs hele kvartalet er det plass til å parkere din sykkel, mens du nyter måltidet.

  Studere kart på sykkeltur i København - Foto: Getty Images
 • Perch´s – en unik tebutikk

  Hva med å fortsette en sykkeltur fra Torvhallene til Kronprinsensgade 5? En liten sidegate til hovedgaten Strøget. I Kronprinsensgade 5 ligger den lille butikken Perch´s. En unik butikk, hvor interiøret er det samme som da de åpnet i 1835.

  Her kan du plukke eksklusiv te fra alle verdenshjørner. I andre etasje har de sitt eget tea-room hvor du får servert te med nydelige kaker, scones eller en finger-sandwich. Kanskje du til og med vil avslutte te-tiden med et glass champagne?

  Du trenger ikke være engstelig for å gå glipp av den lille butikken. Køen går ofte helt ut på fortauet, og duften fra i alt 150 ulike te-sorter strømmer ut i gaten. "Tea takes time" heter det, men det er definitivt verdt tiden.

  Nyt København fra sykkelsetet - Foto: Getty Images
 • Shopping i København

  Fra Kronprinsensgade 5 er det kort avstand til Københavns shoppingperler. Både i Kronprinsensgade, andre sidegater og selvsagt hovedgaten Strøget ligger kjøpesentrene tett i tett sammen med klassiske og spesielle butikker. Er du på jakt etter klær- eller interiørskatter, er det lurt å ta utgangspunkt i Kongens Nytorv. Her bugner det av designerbutikker og nisjebutikker. Sistnevnte ofte preget av en tilbakelent, litt bohemisk stil.

  Kjente og ærverdige Magasin og Illum er sentre som alle ligger i nærheten av Kongens Nytorv og Strøget. Her finner du eksklusive merkevarer og dansk design.

  Drar du litt lenger ut, til Kalvebod Brygge, finner du Fisketorvet kjøpesenter. Det er Danmarks tredje største kjøpesenter og kan blant annet skilte med egen kino.

  Sykler i alle farger og fasonger i København - Foto: Getty Images
 • Nyhavn – et must?

  Før du sykler ut til Kalvebod brygge, bør du legge turen innom Nyhavn. Du har liksom ikke vært i København, uten å ha tatt turen innom bryggeområdet helt i østenden av Strøget. Her bugner det av hyggelige kafeer og restauranter, men også koselige butikker.

  Kveldsstemning i Nyhavn, København - Foto: Getty Images
 • Ludv. Bjørns Vinhandel – det lille ekstra

  Fra Kronsprinsensgade anbefaler vi at du legger en sykkeltur til Ludv. Bjørns Vinhandel i H.C. Andersens Blvd 42. Maken til utvalg av viner skal du lete lenge etter. Innehaverne er mer enn middels opptatt av å finne kvalitetsviner, og reiser ofte til Frankrike, Italia og Spania for å finne det beste av det beste. De ansatte er ikke mindre dedikert. De byr mer enn gjerne på ekspert-tips, og frister med eget smaksrom i kjelleren. Der plukker de møysommelig ut de vinene de mener passer best for deg og ditt behov.

  Det er også mulig å arrangere egen vinsmaking for inntil 22 personer i den samme kjelleren, da kommer de ansatte med anbefalinger. Ryktene sier at det er verdt pengene.

  Og har du falt for fristelsen til å handle kanskje noen flere flasker enn du tenkte, får du fint plass til dem på kurven som du høyst sannsynlig har foran på sykkelen din.

  Amager torg midt i København - Foto: Getty Images
 • Kjøp et Copenhagen-card

  Velger du et annet transportmiddel enn sykkel, og virkelig ønsker å se hva København har å tilby, anbefaler vi deg å kjøpe et Copenhagen-card (CPH-KORT). Med CPH-kortet får du fri adgang til 60 museer og severdigheter, fri transport med tog, buss, og metro i hele byen, samt rabatt på en del severdigheter og leie av bil.

  CPH-kortet får du kjøpt på turistkontoret, og på en rekke hoteller, campingplasser og vandrerhjem. Det følger også med en guide og kart over byen.

  Nydelige hagen til Rosenborg slott i København - Foto: Getty Images

Været i København de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.