Tips til sykkelferie langs Mørekysten

Tips til sykkelferie langs Mørekysten

Opplev Norges flotteste sykkeltur! Ta med familien på sykkelferie og øyhopping langs kysten gjennom Møre og Romsdal. Her får du FINN reises tips til sykkelferie langs Mørekysten.

Gjennom hele Norge jobbes det stadig med forbedring og utvikling av det organiserte nettet med nasjonale sykkelruter. Nasjonal sykkelrute nr.1 starter ved Svinesund og ender i Kirkenes, og det er denne ruta som går kystveien gjennom Møre og Romsdal.

NRK hadde planlagt tidenes sykkelsommer, og nettopp her, langs Mørekysten, skulle NRK sykle i sommer. Turen var planlagt å starte i Bremsnes med kurs mot Bud. Derifra videre til Midsund, Tennfjord, Sykkylven og avsluttes i Urke.

Sykkelrute langs Mørekysten

Norges flotteste sykkeltur

Atlanterhavsvegen er en del av Nasjonal sykkelrute nr 1 fra Kristiansund til Ålesund, og har også stempel som Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen.

Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer. Det er en helt unik veistrekning som fører deg helt ut i selve storhavet.

Om du velger å starte sykkelturen i Kristiansund må du først ta buss eller bil. Det er ulovlig å sykle den 6 km lange undersjøiske Atlanterhavstunnelen mellom Kristiansund og Averøya. Men fortvil ikke, turen tar bare ti minutter.

Starter du fra Bremsnes kan du starte turen med en gang fra sykkelsetet.

Norges flotteste sykkeltur – Atlanterhavsvegen – er en opplevelse fylt med kontraster og vakkert landskap. Den kjennetegnes av flate øyer ytterst i havgapet med utsikt til høye fjell på fastlandet. Mange strekninger har svært lite trafikk, og underveis vil du oppleve alt fra myrlandskap og skogsområder til havets sterke krefter. Langs hovedruten finnes det mange flotte avstikkere for de som vil se mer av området, for eksempel en matbit på Bjartmars Favorittkro i Kårvåg eller båt ut til fiskeværet Håholmen.

 • Atlanterhavsvegen sykkel Møre

Øyhopping langs Mørekysten

Sykkelturen mellom Bremsnes og Bud er 58 km. Fiskeværet Bud byr på flere fiskerestauranter og overnattingsmuligheter, både utleie av hytter og rorbuer. Bud er en attraksjon i seg selv og et attraktivt reisemål for mange. Her er det fortsatt mange som driver med fiske, du kan besøke kystfort fra 2. verdenskrig, Bud museum og Bud korskirke er verdt et besøk og du har flott utsikt til den beryktede skipsleia Hustadvika.

Fra Bud går turen sørover mot Midsund. Strekningen er på 75 km og du kan klare det på én dag, men du kan også velge å ta deg tid til noen avstikkere på veien om du vil oppleve mer av området.

Du kan for eksempel sykle vestover og ta turen innom Rosens by, Molde. Deretter kan du ta turen mellom de mange øyene og ta med sykkelen på avslappende sjøreiser med ferje eller hurtigbåt. For eksempel kan du oppleve øykommunene Aukra, Sandøya, Otrøya og Ona.

Sistnevnte er Norges sydligste levende fiskevær og har rundt 25 fastboende. På Onakalven, som er øyas høyeste punkt, står kjente Ona fyr. Her oppe er det flott utsikt utover havet og mot fastlandet.

Været langs Atlanterhavsvegen de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag 10°
 • Mandag 10°
 • Tirsdag 10°
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

 • Idyllisk på sykkelferie langs Mørekysten - Foto: Getty Images

  Idyllisk på sykkelferie langs Mørekysten - Foto: Getty Images

Fra Midsund til Urke

I Midsund bør du sette av tid til å besøke turistmagneten Midsundtrappene, Rørsethornet. Det finnes flere unike perler her, og gode muligheter for overnatting.

Videre kan du sykle mot Tennfjord, og strekningen Midsund og Tennfjord er 53 km. Her får du oppleve Tennfjorden, og om du ønsker å besøke Ålesund – byen der fjell og fjord møter hav – kan du fortsette langs Storfjorden utover i havgapet.

Ålesund er blant de mest besøkte turiststedene i Norge. Her har du gode overnattingsmuligheter, attraksjoner og kulturliv.

Videre kan turen gå fra Tennfjord til Sykkylven, en strekning på 31 km. Sykkylven grenser mot Stordal og Stranda i øst og Ørsta i sørvest. Det er fergeforbindelse over Storfjorden fra Magerholm.

Er du interessert i stisykling, downhill-sykling og terrengsykling bør du sjekke ut Strandafjellet. De siste årene har det vært stor sykkelsatsing her, og det er laget sykkelløype i dalen fra gondolstasjonen på Rolandshorn.

Fra Sykkylven til Urke er strekningen 48 km med to fergeforbindelser over Hjørundfjorden. Når du ankommer Urke, er du i hjertet av Sunnmørsalpene. Et flott utgangspunkt å utforske det stedet i Norge med størst konsentrasjon av alpine tinder.

Ta deg en velfortjent pause fra sykkelsetet og unn deg en overnatting på Hotel Union Øye eller den populære DNT-hytta Patchellhytta fra Urke. Sistnevnte ligger ved foten av Sunnmørsalpenes mest kjente topp, Slogen, 1564 moh) og er et flott utgangspunkt for toppturer i området.

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.