Sykkelferie i Lofoten

Sykkelferie i Lofoten

I Lofoten sykler du mellom fjell og hav, pittoreske fiskevær og skjønne naturperler. Du kommer tettere på naturen, når du sykler fremfor å kjøre bil. FINN Reise gir deg tipsene til en flott sykkelferie i Lofoten.

Lofoten byr på dramatisk natur, men tross det, kan du sykle store deler av området i et flatt og lett terreng. Selv om Lofoten er bratt er ikke sykkelrutene bratte. Du bør holde deg unna den godt trafikkerte E10 i høysesongen, men heller velge de mange avstikkerne hvor du kan oppleve de små bygdene og fiskeværene som ligger utenom allfarvei.

Opplev ørn og midnattssol fra sykkelsetet

Fra mai til august skinner midnattsolen over Lofoten. Velger du å reise litt utpå kvelden, og sykler vest- eller nordvendte ruter, kan du oppleve midnattssol fra sykkelsetet. Sjøfugl og havørn kan du oppleve langs hele Lofoten.

 • Camping på sykkelferie i Lofoten

  Camping på sykkelferie i Lofoten - Foto: Getty Images

Gode veier, men husk riktig utstyr

Det er ikke store avstander i Lofoten, og veiene er for det meste asfaltert. Men det finnes 10 tunneler her, og noen av dem kan du ikke unngå som syklist. I Flakstad eller Moskenes finnes det nesten ingen sykkelstier, og tunellene her er i tillegg smale. Det er viktig å utvise forsiktighet og ha med riktig utstyr. Det er viktig å ha med vind- og vanntette klær, refleksvest, gode sko, vanter, hjelm og godt med lys på sykkelen.

Været i Lofoten de neste 7 dager

 • Torsdag -6°
 • Fredag -7°
 • Lørdag -2°
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

 • På sykkeltur i Lofoten

  Det er selvfølgelig også mulig å sykle til lofoten - hvis du er av den spreke typen. Foto: Frithjof Fure - Visitnorway.com

Sykkelbåten Ballstad – Nusfjord går hele sommeren

Å ta sykkelbåt fra Ballstad til Nusfjord er et bedre alternativ enn å sykle gjennom den undersjøiske Nappstraumtunnelen. Dette er en gammel ferdselsvei og transportrute på den indre leia, og båtturen byr på fantastiske naturopplevelser sett fra sjøsiden.

Det er et godt utvalg av sykler for utleie over hele Lofoten, så du trenger ikke ta med egen. Sykkelparkene holder høy standard, og du kan selv bestemme hvor lenge du vil leie sykkelen.

Lofoten er et eldorado for turister, også på sykkel. Rorbuene og fiskeværene ligger som perler på en snor, og avstandene er små. Bølgebrus, hvite sandstrender, lukten av ramsalt sjø, tørrfisk, midnattssol, måkeskrik, sol og regn, majestetiske fjell som kneiser stolt rett opp fra havet. Fra sykkelsetet kommer du i nærkontakt med naturen, og du har god tid til å nyte og sanse alle inntrykkene.

God tur!

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.