Tips til sykkelturer i Romsdalen

Tips til sykkelturer i Romsdalen

Romsdalen byr på både sti, terreng og landevei, og har de siste årene blitt et eldorado for sykling. Utforsk det populære området fra sykkelsetet og oppdag flere av de skjulte skattene. Her er Finn Reises tips til sykkelferie i Romsdalen.

Tour de Trollstigen

Trollstigen –Nasjonal Turistveg Geiranger – er en av Norges mest dramatiske og best besøkte attraksjoner. Noe den har vært helt siden åpningen i 1936. Det er en mektig veistrekning som går gjennom praktfull, vestnorsk natur, og på toppen er du 858 meter over havet. Det gir en visuell nytelse som kribler i magen når du skuer ned mot dalbunnen.

De siste årene har dette blitt en populær sykkeltur, men vær klar over at det er en tøff og brutal rute. Turen byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålssvingene som slynger seg opp etter fjellsiden. Trollstigen gir en svimlende utsikt over bratte fjell, dype fjorder, høye fossefall og fruktbare daler, og veien er omkranset av majestetiske fjell som Kongen, Dronninga og Bispen.

Selve strekningen som kalles Trollstigen er ikke spesielt lang, men Nasjonal Tursitveg fra Geiranger til bunnen av Romsdalen er 10 mil. Trollstigen er et av Norges fremste turistvei-ikon, og i høysesong kjører om lag 2000 biler daglig forbi Trollstigplatået.

I sentrum av Åndalsnes finner du ordinær sykkelutleie. Ønsker du heller at sykkelen skal gjøre jobben for deg, kan du leie el-sykkel hos Hotel Aak som i 2022 har blitt en del av De Historiske hoteller.

Med el-sykkel er det en behagelig måte å komme seg til toppen på, samtidig som du får nyte frisk luft og fabelaktig utsikt hele veien!

  • På to hjul ved Trollveggen i Romsdalen

    På to hjul ved Trollveggen i Romsdalen - Foto: Getty Images

Utforsk Romsdalen

Med Åndalsnes som utgangspunkt finnes det flere flotte sykkelturer i Møre og Romsdal. Det er både sykkel- og gangvei ved siden av hovedveiene og mange små skogsstier. For eksempel familiesykling i Isterdalen er perfekt om du har med familien på sykkeltur, og her er det muligheter for små avstikkere på veien. Det er ofte da du finner de bortgjemte skattene.

Kommer du vestfra er det populært å sykle fra Ålesund eller Molde til Åndalsnes og Dombås. Her må du innom hovedveien på turen, så i høysesong er det lurt å finne et tidspunkt på døgnet som det er lite trafikk. Det kjører også mye tungtransport på denne strekningen, så det er ikke tilrådelig å sykle med barn her.

Uansett finner du mange andre alternativer i Møre og Romsdal som er passende om du har med barna på tur. Alle kan oppleve Romsdalen på to hjul!

Været i Åndalsnes de neste 7 dagene

  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.