Tips til sykkelturer på Geilo

Tips til sykkelturer på Geilo

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling – både med familiesykling, stisykling og downhillsykling. Geilo byr på sykkel for alle som ønsker en aktiv ferie. Her får du FINN reises tips til sykkelturer på Geilo.

Uansett om du ønsker rolig familietur på grusveier i fjellet, eller heftig downhillsykling gjennom skogen har Geilo noe som passer. Her får du gode sykkelopplevelser uten å drasse på bagasje. Overnattingsmulighetene på Geilo er mange, så du kan sove godt og begi deg ut på nye utflukter hver dag.

Stisykling på Geilo

I skjermet skogsterreng og storslått fjellnatur finnes det mange muligheter for stisykling på Geilo. Du kan velge enkle og relativt flate høyfjellsstier, eller legge ut på en tøffere topptur.

Urundberget til Geilohovda byr på variert fjellsti med lite klatring, god flyt og et par tekniske/steinete utforkjøringer. Ønsker du en kort og fin tur som passer for hele familien bør du gå for Geilotjødne Rundt. Den starter ved Geilo Fjellandsby ved Kikutkroa og ned til Geilotjødne. Det er en flott sykkelvei med bra grus og bruforbindelse over bekkene.

Det er sykling forbudt i Hallingskarvet Nasjonalpark og i Hardangervidda Nasjonalpark er sykling kun tillatt på Tinnhølvegen og godkjente traktorsleper. Hør med lokale sykkelentusiaster om tips til stisykling både på Geilo og i resten av Hallingdal.

Sykkelturer du ikke vil gå glipp av

Ikke gå glipp av Rallarvegen om du besøker Geilo for å sykle. Det er en storslagen naturopplevelse og har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Den fantastiske sykkelturen går gjennom høyfjellet fra Finse til over 1340 meters høyde, og helt ned til fjorden ved Flåm. Det er noe alle bør oppleve ihvertfall én gang i løpet av livet! Rallarvegen er ca. 80 km lang og går fra Haugastøl til Finse, Hallingskeid, Myrdal og Flåm.

Løypa Ustedalsfjorden Rundt går ut fra sentrum av Geilo og passer både til familieturer og treningsturer. På veien kan du ta turen innom Fekjo kulturminnepark eller ta et bad på den flotte sandstranden langs veien.

Geilo Sommerpark – Bikepark

Er du glad i å sykle, men aldri prøvd downhillsykling før – da har du kommet til riktig sted! Du vil garantert kjenne adrenalinet pumpe når du setter utfor de 6 ulike løypene i sommerparken på Geilo. Stolheisen frakter deg og sykkelen din til topps, der moroa kan begynne. Her vil du finne et utvalg av sykkelløyper for både nybegynnere og erfarne, både på brede familievennlige løyper, og på tekniske singletracks gjennom skogen. I alle løypene kan du bruke både vanlig terrengsykkel, stisykkel eller en fulldempet downhillsykkel.

I Geilo Sommerpark finner du også egne sykkelløyper for de minste barna, fra 5 år og oppover. Området har egen båndheis som selv de minste barna klarer alene.

Sykkel og beskyttelsesutstyr kan leies hos Geilo Bikepark.

Les også:

Været på Geilo de neste 7 dagene

  • Fredag 17°
  • Lørdag 17°
  • Søndag 17°
  • Mandag 18°
  • Tirsdag 19°
  • Onsdag 16°
  • Torsdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.