Sykkelferie på Bornholm

Sykkelferie på Bornholm

Er du på utkikk etter en sommerferie hvor du kan nyte fredelige omgivelser, deilig lokal mat og natur, kunst og kultur? Kunne du samtidig tenke deg å nyte alt dette fra sykkelsete? Ja, da er Bornholm garantert destinasjonen for deg, og med FINN Reise vil finne ut hvorfor!

En sykkelferie på Bornholm, øya i Østersjøen som tilhører Danmark, er en trygg og komfortabel opplevelse for både familier, par, sykkelentusiaster og nybegynnere.

Bornholm er et populært reisemål for syklister, da du har hele 230 km sykkelveier å velge mellom, og flere kilometer fjellterreng for deg som ønsker det. Her finnes det med andre ord noe for alle, store som små.

 • Kart over Danmark, Bornholm ligger lengst ut i Østersjøen

  Kart over Danmark, Bornholm ligger lengst ut i Østersjøen - Foto: Getty Images

Overnatting på Bornholm

Det finnes utallige muligheter for overnatting på Bornholm, avhengig av hvor og hva du er på utkikk etter. Rønne har et stort utvalg, men for deg som skal på en romantisk sykkelferie med din kjære kan luksuriøse Hotel Fredensborg være stedet. På Fredenborg Badehotel bor du på komfortable rom, rett ved havet, skogen og i nærheten av bylivet i Rønne. Bedre kan det vel ikke bli? Om du leter etter feriehus i fredelige omgivelser borte fra bylivet kan Gudhjem være stedet for deg. I Gudhjem finnes en rekke koselige feriehus i forskjellig standard og størrelser, alt avhengig av nøyaktig hva du er på utkikk etter.

Et mer tradisjonelt alternativ for deg som er interessert i mer historiske turer enn lek og moro kan Søllingsgaard i Svaneke være svaret. Søllingsgaard er en 250 år gammel gårdsplass som tilbyr fem koselige utleieleiligheter til en rimelig penge. Gårdsplassen ligger ved gangavstand til sjøen og hovedtorget i Svaneke sentrum, hvor du vil finne et stort utvalg restauranter, kaféer og butikker. Et koselig og sjarmerende valg!

En av de mest ettertraktede overnattingsmulighetene på Bornholm er selvsagt camping, og det finnes flere gode tilbud å velge mellom. En av de vakreste og mest barnevennlige campingplassene finner du helt sør på øya, på Bornholms mest berømte strand Dueodde. Dueodde er mest kjent for sin hvite, silkemye sandstrand og ferieparadiset Dueodde Family Camping & Hostel. Du kan velge mellom camping eller teltplass utleie med moderne, felles dusj, bad og kjøkken. Om du ønsker noe annet enn camping er hostellet kanskje tingen for deg. Rommene er alle utstyrt med køyesenger med alt fra 3-8 sengeplasser. Alle rom har privat bad og tilgang til felles kjøkken. Dueodde Camping har ikke bare stranden rett ved dine føtter, men også basseng, gratis yoga og zumba, og andre aktiviteter for hele familien.

 • Idyllisk og lett landskap å sykle på Bornholm

  Idyllisk og lett landskap å sykle på Bornholm - Foto: Getty Images

Sykkeltips på Bornholm

 • Tydelig skilting på Bornholm

  Tydelig skilting på Bornholm - Foto: Getty Images

Verdt å se på Bornholm

Det finnes massevis av attraksjoner og aktiviteter på Bornholm for både store og små, enten du ønsker inneaktiviteter, uteaktiviteter, historie, kunst, kultur eller natur. Men det som er desidert hotteste opplevelsen på øya er Bornholms Sommerfuglpark.

I det gigantiske, tropiske sommerfuglhuset finner du en variasjon av lukter, lyder og farger produsert av mange forskjellige typer eksotiske blomster, planter, fugler og mest av alt tusenvis av sommerfugler som flyr fritt blant besøkende. Dette er en unik opplevelse du absolutt ikke vil gå glipp av. Bornholms Sommerfuglpark finner du i Nexø.

Flere sykkelruter og andre attraksjoner kan du finne på Bornholms egen infoside.

Er du klar for sykkelferie på Bornholm?

GOD TUR!

 • Fantastiske strender på Dueodde, Bornholm

  Fantastiske strender på Dueodde, Bornholm - Foto: Getty Images

Været på Bornholm de neste 7 dagene

 • Fredag 20°
 • Lørdag 20°
 • Søndag 21°
 • Mandag 22°
 • Tirsdag 20°
 • Onsdag 20°
 • Torsdag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.