Sykkelferie på Bornholm

Sykkelferie på Bornholm

Er du på utkikk etter en sommerferie hvor du kan nyte fredelige omgivelser, deilig lokal mat og natur, kunst og kultur? Kunne du samtidig tenke deg å nyte alt dette fra sykkelsete? Ja, da er Bornholm garantert destinasjonen for deg, og med FINN Reise vil finne ut hvorfor!

Publisert 14. august 2019 kl. 14.59

En sykkelferie på Bornholm, øya i Østersjøen som tilhører Danmark, er en trygg og komfortabel opplevelse for både familier, par, sykkelentusiaster og nybegynnere. Bornholm er et populært reisemål for syklister, da du har hele 230 km sykkelveier å velge mellom, og flere kilometer fjellterreng for deg som ønsker det. Her finnes det med andre ord noe for alle, store som små.

Hvordan komme seg til Bornholm

Bornholm er ingen vanskelig destinasjon å komme seg til for oss nordmenn, det avhenger egentlig bare av hva slags ferie du planlegger. Reiser du med bil, campingvogn eller bobil er den mest anbefalte ruta å kjøre til Ystad sør i Sverige hvor Bornholmlinjen tar deg og reisefølget trygt og enkelt over til Bornholms “hovedstad” Rønne. De har to ferjer som går daglig, en ekspressferje som tar 1.5 time og den vanlige ferja som tar 2.5 time. Reiser du uten bil er fly det enkleste, som oftest flyr du da via København.

Overnatting på Bornholm

Det finnes utallige muligheter for overnatting på Bornholm, avhengig av hvor og hva du er på utkikk etter. Rønne har et stort utvalg, men for deg som skal på en romantisk sykkelferie med din kjære kan luksuriøse Hotel Fredensborg være stedet. På Fredenborg Badehotel bor du på komfortable rom, rett ved havet, skogen og i nærheten av bylivet i Rønne. Bedre kan det vel ikke bli? Om du leter etter feriehus i fredelige omgivelser borte fra bylivet kan Gudhjem være stedet for deg. I Gudhjem finnes en rekke koselige feriehus i forskjellig standard og størrelser, alt avhengig av nøyaktig hva du er på utkikk etter.

Et mer tradisjonelt alternativ for deg som er interessert i mer historiske turer enn lek og moro kan Søllingsgaard i Svaneke være svaret. Søllingsgaard er en 250 år gammel gårdsplass som tilbyr fem koselige utleieleiligheter til en rimelig penge. Gårdsplassen ligger ved gangavstand til sjøen og hovedtorget i Svaneke sentrum, hvor du vil finne et stort utvalg restauranter, kaféer og butikker. Et koselig og sjarmerende valg!

En av de mest ettertraktede overnattingsmulighetene på Bornholm er selvsagt camping, og det finnes flere gode tilbud å velge mellom. En av de vakreste og mest barnevennlige campingplassene finner du helt sør på øya, på Bornholms mest berømte strand Dueodde. Dueodde er mest kjent for sin hvite, silkemye sandstrand og ferieparadiset Dueodde Family Camping & Hostel. Du kan velge mellom camping eller teltplass utleie med moderne, felles dusj, bad og kjøkken. Om du ønsker noe annet enn camping er hostellet kanskje tingen for deg. Rommene er alle utstyrt med køyesenger med alt fra 3-8 sengeplasser. Alle rom har privat bad og tilgang til felles kjøkken. Dueodde Camping har ikke bare stranden rett ved dine føtter, men også basseng, gratis yoga og zumba, og andre aktiviteter for hele familien.

Sykkelutleie på Bornholm

Det er ingenting som tilsier at du ikke kan ta med deg alt av sykkelutstyr selv, spesielt om du kommer med båten fra Ystad. Skulle du likevel ønske å leie utstyr har du kommet til rett sted. Utleieselskapene på Bornholm tilbyr mer enn bare sykler. Her kan du booke på forhånd, og ha alt klar og ventende på deg når du ankommer øya. På Bornholm tilbys det også sykkelpakkereiser. Det vil si at reisen til og fra øya, sykkelutstyr, overnatting og forskjellige arrangerte sykkelturer er inkludert i en og samme pris, så du rett og slett slipper å tenke på noe annet enn å pakke kofferten!

Det finnes mange sykkelutleiere rundt om på øya, og flere av disse finner du i Rønne. Blant annet Bornholm Cykeludlejning som tilbyr utstyr for alle aldre. Reiser du med småbarn er det greit å vite at på Bornholm Cykeludlejning kan du leie barnetilhenger, vogner, barnesenger og annet babyutstyr som du kanskje måtte trenge.

Sykkelruter på Bornholm

Bornholm er Skandinavia samlet på ett og samme sted, her finner du skog, sjø, strender og klipper. En tur rundt hele kystlinja på sykkel er 105 km lang, så for erfarne syklister bør dette være et must å gjennomføre. Du får tross alt se alt Skandinavia har å by på på i en og samme tur!

Det er et hav av sykkelruter å velge mellom på Bornholm som alle avhenger av hva du er på utkikk etter. Hvis du er på jakt etter skog og grønne daler kan ruta fra Rønne, gjennom Almindingen, til Gudhjem være turen for deg. Almindingen er den femte største skogen i Danmark og tilbyr et landskap du sent vil glemme. På denne ruta vil du også få se Bornholms største kirke, Østerlars kirke, og fossefallet Stavehøl vandfall, som er kjent for å være en av øyas mest fascinerende syn.

En annen spennende tur for deg som er nysgjerrig på å lære mer om Bornholms historie er turen fra Rønne, gjennom Aakirkeby, til Nexø. Her er det flere spennende steder som er verdt et stopp på veien. De anbefalte stedene å stoppe er Nylars kirken fra 1100-tallet, Bornholms eldste kirke Aa kirke i Aakirkeby, det geologiske senteret NaturBornholm, og øyas største fiskerihavn, Nexø havn.

Hvis du er en foodie som oss er du kanskje interessert i å kombinere sykkelturen med en tasting runde. Da er gourmetruta fra Gudhjem, gjennom Østermarie, til Svaneke svaret. Den 23,5 km lange turen vil ta deg med på en gourmetreise som ikke ligner noe annet. De 12 stedene du anbefales å stoppe på er Karamell kompagniet, Bech Chokolade og Gudhjem Røgeri i Gudhjem, Hallegård Gårdsbutik, Den Gamle Skole Honningspecialiteter, Svaneke Bryghus Restaurant, Svaneke Chokoladeri, Svaneke Is, Lakrids by Johan Bülow, Bornholm Ismeieri, Karamelleriet og Røgeriet i Svaneke. Var det bare vi som fikk vann i munnen nå?

Verdt å se på Bornholm

Det finnes massevis av attraksjoner og aktiviteter på Bornholm for både store og små, enten du ønsker inneaktiviteter, uteaktiviteter, historie, kunst, kultur eller natur. Men det som er desidert hotteste opplevelsen på øya er Bornholms Sommerfuglpark. I det gigantiske, tropiske sommerfuglhuset finner du en variasjon av lukter, lyder og farger produsert av mange forskjellige typer eksotiske blomster, planter, fugler og mest av alt tusenvis av sommerfugler som flyr fritt blant besøkende. Dette er en unik opplevelse du absolutt ikke vil gå glipp av. Bornholms Sommerfuglpark finner du i Nexø.

Flere sykkelruter og andre attraksjoner kan du finne på Bornholms egen infoside på nett. Er du klar for å booke sykkelferien til Bornholm?

GOD TUR!

Les også:

Været på Bornholm de neste 7 dagene

  • Tirsdag 13°
  • Onsdag 15°
  • Torsdag 14°
  • Fredag 12°
  • Lørdag 13°
  • Søndag 12°
  • Mandag 13°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.