Tips til sykkelferie på Gotland

Tips til sykkelferie på Gotland

Gotland er den perfekte destinasjonen for sykkelferie. Øya er nesten helt flat og har massevis av små, søte sykkelveier langs kysten og de langstrakte strendene. Mange sier faktisk at Gotland oppleves best på sykkel, og hvorfor er vel ikke vanskelig å forstå. FINN Reise gir deg de beste tipsene til sykkelferie på Gotland.

Fra sykkelsetet med vind i håret, duften av blomster og trær og lyden av havets bølger som treffer stranden - ja en mer ut-i-naturen-opplevelse skal du lete lenge etter! Det beste av alt er at du har muligheten til å glemme tid og planlegging og bare ta livet som det faller seg. Forstår du nå hvorfor Gotland er bedre på sykkel? Ikke? Okei, les litt til…

Mens du sykler gjennom de gotlandske gater og landskap kan du forberede deg på å møte på både små og store overraskelser på veien i form av søte kaféer, gårdsbruk, sauer på beite, garasjesalg, områder av kalksteinsformasjoner og hvite sandstrender. Du vil med andre ord aldri gå tom for unike gotlandske opplevelser mens du med vind i håret flyr gjennom øya på sykkel.

Den klassiske sykkelferien på Gotland inkluderer å bo i telt eller på camping, og en av øyas mange gode alternativ er Slite Camping.

Slite er en herlig ferieby og campingplass rett ved stranden i Gotlands eneste skjærgård. Campingen ligger nært både golf og tennisbaner, og tilbyr både sykkel og kajakkutleie, basseng og andre herlige sommeraktiviteter.

Idag er det likevel flere som kombinerer sykkelferien med noe mer luksus, i form av god og komfortabel overnatting og gode restauranter. Forståelig nok da mulighetene ligger spredt rundt hele øya. Du kan velge mellom Bed & Breakfast, hytteutleie, hotell, sjømannshytter, pensjonat, leiligheter, camping og hostel. Du trenger med andre ord ikke bekymre deg for å ikke finne husly på Gotland!

 • Gotland sykkelferie2 1

Gotland er full av spennende, vakre og historiske opplevelser som lett kan nås på sykkel. Et must å se når man er på Gotland er den historiske bymuren i Visby, øyas “hovedstad”. Bymuren er hele 11 meter høy og 3,5 km lang, og er kjent for å være den best bevarte muren i Nord-Europa. Muren har stått helt siden 1288.

En annen nydelig opplevelse som er perfekt å utforske på sykkel er øyas botaniske hage. Hagen har eksistert siden 1855 og har siden den gang blitt en populær oase i Visby. Her kan du utforske det eksepsjonelle plantelivet, og oppdage blant annet fikentrær, morbærtrær og et enormt utvalg roseslag.

Det finnes massevis av sykkelutleie på Gotland, som alle har sine helt egne og unike tilbud for å gjøre ditt opphold så trygt og enkelt som mulig. Gotland Cykeluthyring har noen av de bedre utvalgene med fokus på gode kvalitetssykler fra merkene Crescent, Monark og Bianchi. Gotland Cykeluthyring ligger perfekt plassert, bare 300 meter fra ferjeterminalen midt på Visbys gjestehavn.

Et annet godt tilbud for sykkelutleie er Gotland By Bike som også ligger midt på Visbys havnepromenade. Gotland By Bike tilbyr sykler i aller høyeste kvalitet fra merke Ideal, og har fokus på et høyt service og sikkerhetsnivå for å sikre kundene sine en trygg og uforglemmelig reise til fantastiske Gotland.

Nå vil vi tro du er like overbevist som oss om at Gotland er den perfekte destinasjonen for en herlig, forfriskende og miljøvennlig sykkelferie og vi ønsker deg en riktig GOD TUR!

 • Kveldsidyll på sykkelferie Gotland

  Kveldsidyll på sykkelferie Gotland - Foto: Getty Images

Hvordan kommer man seg til Gotland?

Du kan reise med ferge året rundt til Gotland. Fergene går fra tre havner i Sverige, Nynäshamn sør for Stockholm, Oskarshamn og Västervik i Småland. Det går dessverre ingen direktefly til Gotland, men du må reise via Stockholm til Visby.

Været på Gotland de neste 7 dagene

 • Tirsdag 25°
 • Onsdag 22°
 • Torsdag 23°
 • Fredag 24°
 • Lørdag 25°
 • Søndag 24°
 • Mandag 24°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.