Tips til sykkelturer på Skeikampen

Tips til sykkelturer på Skeikampen

Skeikampen er kjent for å være et av Norges beste stisykkelsteder og byr på et fantastisk sykkelterreng for både nybegynnere og de mer erfarne. Her får du FINN reises tips til sykkelturer på Skeikampen.

Liker du terrengsykling, er Skeikampen noe for deg. Her finner du et avansert stinett, 800 meter over havet, koblet sammen med Gålå og Kvitfjell. Det gjør at du kan velge og vrake blant spennende sykkelturer på merkede stier. Området byr på både teknisk krevende (single tracks) og familieruter på gode fjell- og seterveier. Velkommen til en opplevelsesrik sykkelferie på høyfjellet.

Sykkelturer med fjellutsikt

Bånseterkampene og Prestekampen (1244 moh) er et yndet turmål for stisyklister. Denne sykkelturen byr på fantastisk stisykling på høyfjellet og en utsikt som tar pusten fra deg.

Slagsfjellrunden er en teknisk krevende rute med flere utfordrende nedkjøringer på svingete sti på høyfjellet. Turen gir deg blant annet tilgang til Skeikampens morsomste nedkjøring fra Slagsfjella mot Peer Gyntveien.

Panoramastien tar deg fra toppen av Skeikampen (1123 moh) og gjennom det flotteste Skeikampen har å by på av høyfjellsstier: Skeikampen – Avlundkampen – Skardbua – Røgnhøgda – Fagerhøi. Panoramastien går i lettsyklet høyfjellsterreng med mye flytsti og noen tekniske utfordringer. Denne sykkelturen byr på høyfjellssykling på sitt beste!

“Skeikampen Rundt”

Liker du en utfordring, er stien “Skeikampen Rundt” noe for deg. Stien er ca 12 km lang i stigende terreng, og viser frem de forskjellige naturtypene Skeikampene har å by på. Fra skog og snaufjell, til de høyeste punktet hvor du får en fantastisk utsikt mot fjellheimen rundt deg. Her vil du kunne skue til Jotunheimen i det fjerne i nordvest, og Rondane i nord.

Sykkelturen er flott for de med litt erfaring, og byr på middels tekniske utfordringer.

Sykkelferie med barna

Ta med barna på en aktiv ferie på Skeikampen! Her finner dere korte og barnevennlige strekninger med ruter som er skreddersydd og perfekt for familier på tur sammen. Kombiner sykkelturer med fiske, bading og bærplukking.

Det er flere overnattingsmuligheter, både moderne hoteller og utleie av hytter i sentrum av Skeikampen. Ønsker du heller å oppleve den eventyrlige naturen på kloss hold, byr Skeikampen på mange flotte teltplasser. Området gjør det enkelt å sette opp telt nesten hvor som helst.

Utleie av sykler

Thon Hotel Skeikampen tilbyr utleie av sykler og alt av sykkelutstyr, så det er ingen problem og du eller barna mangler sykkel.

Les også:

  • Rasteplass langt Peer Gynt vegen, Skeikampen -
Foto: Getty Images

    Rasteplass langt Peer Gynt vegen, Skeikampen - Foto: Getty Images

Været på Skeikampen de neste 7 dagene

  • Onsdag -7°
  • Torsdag -10°
  • Fredag -5°
  • Lørdag -3°
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.