Dette søkte vi mest på i 2019

Dette søkte vi mest på i 2019

Årets FINN-lister viser at nordmenn elsker oppussing og elbiler, at Oslo fortsatt er på boligtoppen, og at sofa, småbruk og Rolex er populært som aldri før.

- Det er ikke overraskende at søkeord som sofaer og lenestoler, hagemøbler, sykkel og Gårdsbruk/Småbruk fortsatt topper listen over mest brukte søkeord på FINN - for fjerde år på rad, sier Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonsjef i FINN.

Vi nordmenn er veldig glade i å pusse opp og fornye hjemmene våre - og der kommer sofa og hagemøbler inn i bildet. Småbruk på sin side representerer drømmeren i oss. Andre ting, som snøfreser, som vi ser at også har vært veldig populært på FINN i år, er litt mer sesongbetont. Søkene gjort i 2019 spenner veldig bredt, og det er mange morsomme, fine og rare ting som søkes etter. FINN har laget en oversikt over hva vi har søkt mest på i året som har gått. Mens sofa, sykkel, hagemøbler, Rolex og småbruk fortsatt troner på toppen av listen over de mest brukte søkeordene på hele FINN, har elbil kommet inn på topplisten på FINN bil, mopedbil kommet inn på FINN MC og oppussingsobjekt på FINN eiendom, som populære søkeord.

Les mer om:

Småbruk og Oslo fortsatt mest populært

I 2016 førte eiendomsmangel og høye priser til at bolig til salgs i Oslo falt på søkelistene og havnet på en sjetteplass på søkeordstoppen på FINN eiendom, mens i 2017 og 2018 var bolig til salgs i Oslo tilbake på andreplass på topplisten - kun slått av småbruk. Også i 2019 havner Oslo på andreplass, og er et sted mange søker etter og drømmer om å finne seg en bolig. Fornebu har også rykket opp én plass fra i fjor - til en tredjeplass på listen. Ellers er oppussingsobjekt et populært nytt søkeord på FINN eiendom, og havner på syvendeplass på topp 10-listen. Det er morsomt at oppussingsobjekt har kommet inn på søkeordstoppen på FINN eiendom. Det bekrefter jo trenden vi ser om at nordmenn elsker å fornye og pusse opp. Mange ser nok også på det som en mulighet til å kanskje skaffe seg en flott bolig til en litt rimeligere pris, og så kan man pusse opp etter hvert, sier Eia Kirkholm. FINN gir deg flere tips når det gjelder boliglån: Slik søker du finansieringsbevis og boliglån.

Campingvogner og el-biler dominerer bruktbilmarkedet

Campingvogner har lenge ligget på topplisten over mest populære søkeord på FINN bil, men i år har også bobiler kommet inn som en sterk nummer to, noe som tyder på at vi blir stadig mer glad i denne ferieformen. Tesla holder seg også stabilt på listen, og nytt av i år er at Tesla Model 3 også kommer inn på syvendeplass over de mest brukte søkeordene på FINN bil, med elbil som helt nytt søkeord rett under - på en åttendeplass. Markedet for brukte elbiler blir bare større og større, og vi ser at mange av de mest populære modellene som legges ut brukt på FINN blir solgt utrolig fort, sier Eia Kirkholm.

  • På tur med bobil

    SJEKK FOR FUKTSKADER: Når du skal kjøpe bobil, er det viktig at du tar en fukttest i bodelen for å unngå kostbare ekstrautgifter.

Les mer om:

Møbler på Torget

Topplisten for FINN torget domineres i stor grad av søk etter ting til hus og hjem, som sofa, hagemøbler, snøfreser, spisebord og kommode. At stadig flere får opp øynene for brukte møbler og ting til hjemmet er kjempebra. Mye av møblene som selges på FINN er pent brukt og kan fint brukes i mange år til, sier Eia Kirkholm. Vi ser også at mange, særlig studenter og unge brukere, søker etter gratis møbler på “gis bort” på Torget, for å innrede studieboligen eller sitt første hjem. Her kan du finne sofaer, hagemøbler, spisebord og kommoder som er helt gratis. Det eneste du kanskje trenger å gjøre er å bytte putetrekk eller male om litt.

Det er imidlertid ikke bare boligutstyr vi ser etter på Torget. Mange drømmer også om å gjøre en god deal på produkter fra kjente luksusmerker, og FINN-søkene viser at Rolex og Louis Vuitton er spesielt populære. FINN torget brukes mye som annenhåndsmarked for eksklusive merkevarer, og vi ser at dyre klokker og designervesker er spesielt populært. Det som legges ut til salgs er ofte svært pent brukt, og gir gode muligheter til å få tak i kostbare, eksklusive produkter, som man kanskje ellers ikke hadde hatt muligheten til å kjøpe, sier Eia Kirkholm i FINN. Det kan også være verdt å lese mer om: Kjøpe designervesker brukt? Dette bør du tenke på for å unngå å bli lurt.

Spania og Hellas på reisetoppen
Spania og Hellas er fortsatt nordmenns soleklare favorittdestinasjoner for utenlandsferier, med Gran Canaria og Kreta som de mest brukte søkeordene innenfor pakkereiser. Når det gjelder flybillett-søket, er Oslo, etterfulgt av Bangkok og London de mest brukte søkeordene, tett etterfulgt av Alicante i Spania og Bergen. Norge og Spania er de mest populære landene å søke etter feriehus- og hytter til leie i, og her hjemme er det særlig vinterdestinasjoner som Trysil, Hemsedal og Sjusjøen som er populære.

Les mer om:

  • Eie Eiendomsmegling

Topp 10 søkeord over hele FINN:
Sofa
Sykkel
Hagemøbler
Rolex
Småbruk
Snøfreser (opp fra i fjor)
Louis Vuitton
Gis bort
Spisebord
Kommode

Topp 10 søkeord Torget:
Sofa
Sykkel
Hagemøbler
Rolex
Snøfreser
Louis Vuitton
Spisebord
Gis bort
Kommode

Topp 10 søkeord Bil & næring:
Campingvogn
Bobil
Tesla
Amg
Cabriolet
Innbytte
Rep Objekt
Tesla Model 3
Elbil
gti

Topp 10 søkeord Båt:
Windy
Princess
Viknes
Nimbus
Yamaha
Viksund
Fairline
Askeladden
Goldfish
Yamarin

Topp 10 søkeord MC:
ATV
Tempo
Moped
Utv
Mopedbil
Vespa
Goldwing
Veteran
Vobber
A2

Topp 10 søkeord Eiendom:
Småbruk
Oslo
Fornebu
Hommersåk
Gårdsbruk
Konnerud
Trondheim
Oppussingsobjekt
Lillestrøm
Nesøya

Topp 10 søkeord Jobb:
Jurist
Sommerjobb
Offshore
Sykepleier
Sjåfør
Elektriker
Gardermoen
Kokk
HR
Eiendom

  • Albania Ksamil Brygga

Topp søkeord Reise:

Meste søkte destinasjoner innen flybilletter:
Oslo
Bangkok
London
Alicante
Bergen
Gran Canaria
Stavanger
Trondheim
Malaga
Gdansk

Meste søkte destinasjoner innen pakkereiser (land)
Spania
Hellas
Tyrkia
Polen
Kroatia
Bulgaria
Thailand
Kypros
Italia
Storbritannia

Meste søkte destinasjoner innen pakkereiser (byer):
Puerto Rico
Platanis
Alanya
Gdansk
Sopot
Rethymnon
Alcudia
Playa del Ingles
Playa de Las Americas
Rhodos

Meste søkte destinasjoner innen pakkereiser (områder):
Grand Canaria
Kreta
Antalya
Mallorca
Rhodos
Pomorskie
Tenerife
Costa Brava/Barcelona
Costa del Sol/Andalucia
Makarskas Riviera

Meste søkte destinasjoner for leie av feriehus og hytter (områder):
Spania
Norge
Gran Canaria
Danmark
Trysil
Hemsedal
Kroatia
Geilo
Kristiansand
Italia

Meste søkte destinasjoner for leie av feriehus og hytter (land)
Norge
Spania
Sverige
Danmark
Frankrike
Italia
Kroatia
Hellas
USA
Thailand