Alicante reiseguide - de beste tipsene

Alicante reiseguide - de 8 beste reisetipsene

På den vakre Costa Blanca kysten finner vi et av Spanias desidert mest populære ferieparadis Alicante. I denne guiden finner du FINNs tips til en uforglemmelig reise.

Alicante har i flere tiår vært et yndet reisemål for nordmenn. Uansett om du skal på weekendtur, langtidsferie, eller ta med familien på ferie, kan du være sikker på at her vil du ikke gå tom for ting å gjøre.

Her får du 8 tips til en uforglemmelig ferie i Alicante

 1. Tilbring en solfylt dag på øya Tabarca

  Like utenfor Alicante sin kyst finner du den vakre og urørte øya Tabarca. Den lille landsbyen, med sin historiske kirke og hvitmalte hus, er et absolutt must for deg som er glad i en utflukt. Ta båten fra havnen i Alicante, båtturen er en opplevelse i seg selv. Vannet rundt Tabarca er fredet på grunn av sin unike skjønnhet, og overflod i flora og fauna. Tips! Øya er kjent for sine høye priser under høysesong, så det kan være lurt å ta med lunsj om du ønsker å spare litt penger. Husk solkrem!

 2. Utforsk Castillo de Santa Barbara

  Alicante sitt mest historiske monument, Santa Barbara slottet, ble bygd i det niende århundre og er Alicantes midtpunkt. Slottet var en gang i tiden utgangspunktet for hvor byen senere skulle bli bygget ut. Turen til Santa Barbara er fort en dagstur, for det er absolutt ikke lite å utforske på veien. Til tross for sin høye alder er slottet lett tilgjengelig for besøkende. Ta gjerne turen til toppen av slottet og opplev et av Alicante sine mest fantastiske utsiktspunkt. Slottet tilbyr en rekke fasiliteter, og en kafe som serverer lunsj, noe som gjør det mulig å tilbringe en hel dag her oppe.

  Utsikt til Castillo de Santa Barbara i Alicante - Foto: Getty Images
 3. Gå deg vill i Alicantes gamleby, El Barrio

  Gamlebyen i Alicante, også kalt El Barrio, er det historiske hjertet av byen. El Barrio er en av de vakreste områdene Alicante har å by på, og er perfekt for deg som er glad i en byvandring. Smale, brosteinsbelagte gater og spanske balkonger overfylt med blomster. El Barrio vil garantert gi deg den ekte, spanske, gammeldagse sjarmen. Om kvelden er El Barrio et hotspot for både lokale og reisende. Gamlebyen tilbyr nemlig noen av de beste tapasbarene Alicante har å by på, samt en rekke utvalg forfriskende cocktails som er perfekt etter en lang byvandring i varmen.

 4. Tilbring kvelden ved byens marina

  På Alicantes kystlinje finner vi selvsagt byens marina som er hjemmet til flere spektakulære båter, så er du båt interessert vet du hvor du bør ta turen! Når sola går ned er det andre faktorer som gjør Marina så populær blant besøkende. Med det fine kveldslyset reflekterende i vannet er Marina en av de beste stedene i byen for en romantisk kveldstur med din kjære, men er du på utkikk etter fest og moro er Marina også det perfekte stedet for deg. Marina er kjent for sitt store utvalg nattklubber, blant annet Alicantes mest besøkte utested, Kraken Club, som er kjent for sine ville fester. Utforsk båter, nyt romantikken på havnens promenade, eller ta deg en drink eller to på de mange barene og klubbene i området, Marina har noe for alle!

  Alicante marina - Foto: Getty Images
 5. Ta en dagstur til Parque el Palmeral

  Med sitt botaniske dyreliv, spektakulære fossefall og utallige palmetrær er Parque el Palmeral som et lite stykke paradis like utenfor det travle sentrum av byen. Du kan ta både flybussen og toget ut til parken for en rolig og avslappende dag i sola. Parken er full av overraskelser, så her er det om å gjøre å utforske så mye du bare kan! Parque el Palmeral er det perfekte stedet for deg som er på utkikk etter en getaway fra byen, for en fredelig dag i parken. Husk solkrem!

  Tips! Ta gjerne med piknik, ettersom tilbudene her kan være veldig dyre under høysesong.

 6. Tilbring dagen som de lokale i Barrio de Santa Cruz

  Barrio de Santa Cruz er de lokales favoritt, men er likevel ikke fullt så oppdaget av besøkende som man skulle tro. Nabolaget ligger et stykke høyere opp i byen, og gir følelsen av at man har havnet i en liten spansk landsby, langt unna støyen fra sentrum. Husene er sjarmerende og gatene ujevne, og med blomster prydende oppover veggene er denne lille perlen den perfekte location for fotografer. Nabolaget er full av kafeer og restauranter, og er det beste stedet for å prøve ut en ekte, tradisjonell paella fra Alicante.

 7. Utforsk vakre La Explanada de Espana

  Det skal godt gjøres å ikke få med seg La Explanada, og du kommer nok mest sannsynlig til å tilbringe en del tid her, da dette er Alicante sin mest populære hovedpromenade. La Explanada ble designet i 1867 av Alicante sin egen arkitekt, Jose Guadiola Pico, og er bygget av 6,6 millioner røde, svarte og kremfargede fliser! Picos visjon var å skape den perfekte promenade for en kveldstur, i ekte spansk stil. Mønsteret speiler de vakre middelhavsbølgene og stemningen toppes med palmetrær som følger hele den unike promenaden. Ta turen ned en ettermiddag og utforsk markedet fylt av håndlagde smykker, vesker, tepper og mye mer. Rimelige priser og lite påtrengende selgere gjør dette til en unik og morsom shoppingopplevelse.

  Vakre La Explanada de Espana, Alicante - Foto: Getty Images
 8. Opplev noe helt spesielt på Alicante trikken

  Trikken i byen er ikke akkurat hva vi er vant til hjemme i Norge, da den i Alicante har blitt en veldig populær turistattraksjon, og det med god grunn. Alicante-trikken tar deg oppover den fantastiske Costa Blanca kystlinjen og gjennom noen av kystens vakreste og bortgjemte landsbyer. Er du ute etter en mer spesiell strandopplevelse, ta trikken til San Juan, som er kjent for sin hvite sand og krystallklare vann. San Juan er bare ett stopp fra Alicante og anbefales på det sterkeste for deg som er glad i en opplevelse litt utenom det vanlige.

Været i Alicante de neste 7 dagene

 • Onsdag 21°
 • Torsdag 21°
 • Fredag 17°
 • Lørdag 13°
 • Søndag 13°
 • Mandag 14°
 • Tirsdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.