Bergen reisetips – 7 attraksjoner du må oppleve

Bergen reisetips – 7 attraksjoner du må oppleve

Bergen er en forholdsvis liten by, men har likevel mye å by på. Få det meste ut av vestlandsbyen med litt innsikt på forhånd. Her er FINN Reises 7 favoritter i Bergen.

Publisert 14. juni 2019 kl. 14.04

Norges største utendørs marked: Fisketorget

Helt siden 1200-tallet har Bergen vært en internasjonal handelsby og Fisketorget vært et sentralt møtested for fiskere, sjømenn, bergensere og tilreisende til byen. Tørrfisken har vært den viktigste eksportvaren gjennom tidene. Fisketorget og dets sentrale beliggenhet midt i hjertet av byen, er et av Norges mest populære utendørsmarkeder som absolutt er verdt et besøk. Ny, fersk, førsteklasses fisk og sjømat som er en signatur for Bergen, og en av hovedgrunnene til at Bergen fikk UNESCO-status som Gastronomiby i 2015. Det er ikke bare fisk og skalldyr på Fisketorget, her finner du alt fra frukt og grønt til lokalprodusert kunst og håndverk. Den livlige stemningen her kan ikke beskrives, men må oppleves, og er mye av det som gjør besøket så minneverdig. På vinteren flyttes mye av aktiviteten inn i Torghallen.

Bryggen i Bergen – et symbol på kulturarven

Hele sentrum av Bergen ligger rundt Vågen. På den ene siden ligger Bryggen, innerst ligger Fisketorget, ytterst ligger Akvariet. Bryggen i Bergen står på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige bygninger og er et symbol Bergens kulturelle arv. Få et nært inntrykk av Bergens historie og opplev livet på Bryggen i Middelalderen og Hansatiden med de sjarmerende, smale trehusene som ligger på rad og rekke langs Vågen. Nyt stemningen og folkelivet på en av caféene og ta en spasertur i de trange smugene. Det er helt unike detaljer som gir en fornemmelse av hverdag, fest og slit. Mye er bevart fra da Bergen var en av Europas største handelsbyer, eller det er gjenreist slik det opprinnelig var bygget. Om du har tid anbefaler vi å ta et dypdykk i historien med en tur innom Bryggens Museum, Hanseatisk Museum og Theta museet. Da får du virkelig en forståelse av hva Bryggen har betydd for Bergen som by og for Norge.

Fløien – byen mellom de syv fjell

Det er ikke mange byer du kan komme deg til fjells på kun 6 minutter! Av den grunn sies det ofte at du ikke har vært i Bergen uten å ha besøkt minst et av de syv fjellene rundt byen. Kun noen minutters gange fra Bryggen ligger Fløienbanen som tar deg opp på toppen, så dette er noe alle i alle aldre kan klare. På kun 6 minutter er du på toppen av Fløien og kan nyte en av byens beste utsikter med fjell, fjorder, hav og den idylliske vestlandsbyen. Det er ikke kun for utsikten folk tar turen opp Fløienbanen. Her er et aktiviteter for hele familien og du kan blant annet velge mellom skyting, zipline, klatring, kano, vandring og mye mer. Du finner også Fløien Folkerestaurant og en av de flotteste lekeplassene i byen.

Ulriken – Bergen høyeste fjell

Bli med til toppen av Bergens høyeste fjell, Ulriken. Dette er for deg som ønsker å bruke beina litt mer, og virkelig få oppleve det fantastiske friluftslivet Bergen har å by på. Ta Ulriksbanen til toppen, en taubane som kun tar noen få minutter. På toppen finner du et fantastisk turterreng med spektakulær utsikt – og ikke minst Norges raskeste zipline. Nyt en lunsj eller middag på Sky:Skraperen Restaurant med den vakre utsikten over Bergen by.

Inngangen til Fjordriket

Bergen er kjent som Inngangen til Fjordriket med sin plassering midt mellom Norges to største fjorder – Hardangerfjorden og Sognefjorden. Begge fjordene står på UNESCOs verdensarvliste og fra Bergen er det lett å ta seg ut i det vakre fjordlandskapet. Bergen er startpunktet for Norges mest populære rundreise med en av Europas mest spektakulære togstrekninger, Bergensbanen. Opplev blant annet Hardanger, Gudvangen, Voss, Stord og mange flere av vestlandets perler. Hele året kan du oppleve halvdags fjordcruise til idylliske Mostraumen og se smale fjorder, stupbratte fjell og fossefall. Du kan også ta en fartsfylt tur ute i det åpne farvannet. Det anbefales å bestille billetter på forhånd.

Akvariet – nærmere dyrene kommer du ikke

Et besøk på Akvariet i Bergen vil garantert lære deg noe du ikke visste fra før. Du får en nærhet til dyrene du sent vil glemme, både emosjonelt og fysisk. Her kan både barn og voksne se, føle og følge dyr og dyrepassere på nært hold. Du kan være med på show og foringer, og oppleve hvordan fisk og dyr har det i sitt rette element. Det anbefales å bestille billetter til Akvariet i Bergen på forhånd.

Kulturbyens kunstskatter

Bergen er fullstappet av kulturskatter og du finner noe uansett om du er opptatt av musikk, kunst eller historie. Trollhaugen på Nesttun er det vakre hjemstedet til verdenskjent Edvard Grieg, og er en av Norges største turistattraksjoner. De siste 22 årene av livet sitt jobbet og bodde Grieg her, og et besøk på Trollhaugen gir deg en virkelighetsnær opplevelse av komponistens liv. I den andre retningen fra sentrum, mot Breiviken kan du oppleve 1800-tallets Bergen med gamle, historiske trehus, trange gater og torg i Gamle Bergen.

Midt i sentrum ligger KODE Kunstmuseene i Bergen som er Nordens største museer for kunst, håndverk, design og musikk. I de fire bygningene langs Lille Lungegårdsvann kan du blant annet se en av verdens viktigste samlinger av Edvard Munchs kunst, moderne samtidskunst, videopresentasjoner av storslåtte opptredener og utstillinger fra Nikolai Astrup og mange flere. Du kan også besøke sommerstedet til fiolinisten Ole Bull på Lysøya, en halvtimes kjøring fra sentrum. Her vil du få en helt spesiell musikkhistorisk opplevelse.

Været i Bergen de neste 7 dager

  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.