Hemsedal - beste tips til skiferie i Hemsedalsfjellene

Hemsedal - beste tips til skiferie i Hemsedalsfjellene

Er du på utkikk etter den optimale skiferien? Da er Hemsedal stedet og her får du FINN Reise sine tips til skiferie i Hemsedalsfjellene.

På en godværsdag fra fjellet Totten, 1450 moh, får du panoramautsikt over Hemsedal og Hemsedalsfjellene. Totten er det høyeste fjellet i skianlegget. Fra den og andre topper som Tinden 1350 moh og Roni 1225 moh, kan du boltre deg i løyper i alle vanskelighetsgrader. Hemsedal Skisenter byr på i alt 50 nedfarter, 20 heiser, barneområde med flere heiser, snowparks, kuleløype og offpiste-kjøring. Du kan for eksempel kjøre på ski ned til sentrum og ta gratis shuttlebuss tilbake til anlegget. Bussene går hvert 20. minutt. Ønsker du å kjøre alpint i et mindre område, kan du velge Solheisen i Grøndalen. Bakken har seks nedfarter og tre heiser, barnebakke og skiskole.

Tips til skiaktiviteter i Hemsedal

 • På langrenn i Hemsedal -
Foto: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

  På langrenn i Hemsedal - Foto: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

Tips til aktiviteter i Hemsedal

 • Skikjøring i Hemsedal -
Foto: Nils-Erik Børholt - Visitnorway.com

  Skikjøring i Hemsedal - Foto: Nils-Erik Børholt - Visitnorway.com

Overnatting Hemsedal

På fjellet høyt over Hemsedal med utsikt over skisenteret og dalen ligger Skarsnuten Hotel. Hotellet har både rom og leiligheter til utleie, og du kan spenne på deg skiene ved utgangsdøra så kommer du rett ut i skianlegget. Ønsker du å bo ekslusivt midt i bakken så er Skigaarden et godt alternativ. Herfra nyter du en fantastisk utsikt og har direkte tilgang til alt fjellet har å by på. Området er under utvikling, og har i dag flere hytter og leiligheter til leie. Midt i hjertet av Hemsedal ligger ærverdige Skogstad hotel som er spesielt kjent for gode mattradisjoner. Hotellet har egen spa-avdeling, og rett utenfor døren går skibussen til bakken hvert 20. minutt.

Camping Hemsedal

Ulsåk fem kilometer sør for Hemsedal sentrum ligger Moen hytter og camping. Fra campingplassen går det langrennsløype til skianlegget og til Hemsedal sentrum. På Elvely camping, også på Ulsåk, kan du nesten sitte i din egen campingvogn og fiske ørret i Hemsila. Ønsker du gangavstand til sentrum anbefaler vi Øya camping, bare 200 meter til alt Hemsedal sentrum har å by på.

Ønsker du derimot å tilbringe ferien i egen hytte så finnes det et stort utvalg av hytter i ulike størrelser. Du kan velge mellom å bo midt i bakken, leie hytte med plass til mer enn 20 personer, eller mindre hytte i skogsterreng noen kilometer unna anlegget.

Været i Hemsedal de neste 7 dagene

 • Fredag -17°
 • Lørdag -11°
 • Søndag -13°
 • Mandag -13°
 • Tirsdag -14°
 • Onsdag -14°
 • Torsdag -10°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

 • Vinternatt i Hemsedal -
Foto: Getty Images

  Vinternatt i Hemsedal - Foto: Getty Images