Boligstylistens hotteste kjøkkentips: - Du kan spare mye på dette!

Boligstylistens hotteste kjøkkentips: - Du kan spare mye på dette!

Kjøper du kjøkkenet brukt kan du spare mye penger. Men husk å sjekke dette før kjøp!

Publisert 28. oktober 2019 kl. 11.12

Antall nordmenn som søker etter brukt kjøkken på FINN øker år for år. Hittil i 2019 har over 860 000 sett etter oppussingskupp.

- Man kan i noen tilfeller få tak i kjøkken fra kjøkkenleverandører som for eksempel Huseby, HTH, Drømmekjøkkenet og Sigdal til en langt rimeligere penge på bruktmarkedet enn om man kjøpte nytt direkte fra kjøkkengrossisten. Mange brukte kjøkken kan også lett pusses opp for å gi dem et moderne uttrykk, sier Siri Haust i DinBoligStylist.

LES OGSÅ: Ny vaskemaskin, oppvaskmaskin eller komfyr? Her er tipsene til deg som vil kjøpe brukt

Før du begynner å bla gjennom annonsene, anbefaler Haust at du tenker over hvor lenge du ønsker at kjøkkenet skal vare.

- Dersom du planlegger å bruke det i mange år til, anbefaler jeg at du holde velger et brukt kjøkken fra litt dyrere merker.

- Jeg har snakket med kunder som har opplevd at de rimeligste kjøkkenene sveller raskere i finishen og overflatene og man ser ofte raskere bruksslitasje. I tillegg har flere opplevd at de rimeligste kjøkkenene ikke tåler vannsøl fra vask og fukt fra oppvaskmaskin like godt som de litt dyrere kjøkkenene.

Pusse opp hjemme? Se hvilke dekorasjons- og pyntegjenstander som er til salgs på FINN!

I tillegg anbefaler Haust at du alltid sjekker med selger om kjøkkenet har blitt installert av en fagperson.

-Dersom kjøkkenet har vært satt sammen og montert av tidligere eier, ville jeg tenkt på at feil og mangler kan forekomme. Kanskje ikke alle skrog er satt sammen riktig. Det kan også mangle skruer eller deler som tidligere eier ikke har tenkt på at var viktige.

Siris tips til hva du bør tenke på hvis du vurderer brukt kjøkken:

- I Norge har klassiske herregårdskjøkken, med typiske profilerte fronter, vært populært i alle år, mens de nye moderne kjøkkenene virkelig er kommet for fullt i trendbildet de siste år, sier Haust.

Slik vil nordmenn at kjøkkenet skal se ut

Stadig flere nordmenn går bort fra klassiske hvite kjøkken med benkeplate i tre, ifølge boligstylisten.

Se hvilke hvitevarer som er til salgs på FINN akkurat nå!

-Mange velger heller mørkere kjøkken i enten matte hellakkerte fronter eller fronter med noe trestruktur. Gull og kobber er veldig trendy både til vask og kum, men også blandebatteri, ventilator og håndtak. I tillegg er plasseringen av hvitevarer også noe endret. Mange ønsker både stekeovn og mikrobølgeovn integrert i høyskap, for et renere uttrykk. Noen ønsker også oppvaskmaskin i en høyere høyde enn tidligere.

-Å legge til sitteplasser i form av lave barstoler på ene siden av benkeplaten er også mer brukt enn tidligere i tillegg til kjøkkenøyer.

Når du har valgt deg et brukt kjøkken, er maling den enkleste måten å friske det opp på.

Siri Haust i DinBoligStylist anbefaler fem følgende rimelige oppussingstips for brukte kjøkken:

Trenger du nytt kjøleskap? Se hvilke som er til salgs på FINN!

LES OGSÅ: Barbecue-ekspert: - Perfekt grillkjøtt på 1-2-3

Mye å velge blant på bruktmarkedet

Produktdirektør på FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, tror trenden med å selge og kjøpe brukte kjøkken kommer til å bli enda mer populær fremover.

- Vi nordmenn elsker jo å pusse opp, og mange bytter kjøkken ofte, eller bestiller opp feil ting eller deler, og så legger man det kanskje ut på FINN for å prøve å få solgt det. Så her kan man fort gjøre et skikkelig kupp, og spare miljøet samtidig!

Ifølge kjøpsloven har du to års klagefrist når du kjøper noe fra en privatperson.

- Når du kjøper noe brukt står det ofte at varen « selges som den er». Det begrenser rettighetene noe, men selger må fremdeles ha fortalt deg alt som er viktig. Han må holde det som er lovet og varen skal være som du kan forvente deg.

- Har du kjøpt noe av en privatperson, må varen være vesentlig dårligere enn du kunne forventet deg for at du skal ha grunn til å klage, sier leder av forbrukerdialog, avdeling for kommunikasjon og digitale tjenester i Forbrukerrådet, Pia C. Høst.

Hvis du kjente til feilen, eller den skyldes noe du har gjort, eller et uhell, må du ta regningen selv. Du kan eventuelt sjekke om du har en forsikring du kan benytte.

Forbrukerrådets nettsider kan du lese mer om dine rettigheter.

Stort utvalg i kjøkkeninnredninger på FINN Torget

Se flere på FINN.no