Slik får du råd til hyttedrømmen

Slik får du råd til hyttedrømmen

I et hett leiemarked er det fullt mulig å realisere hyttedrømmen ved hjelp av utleie.

Publisert 16. september 2019 kl. 12.20

Drømmer du om hytte på fjellet, men føler at du ikke har råd? Det kan faktisk være at du har det!

Se hytter og fritidsboliger til salgs på FINN her!

Selv om prisene på hytter i fjellet har økt, finnes det løsninger. En mulighet for å oppnå hyttedrømmen er nemlig å investere i en hytte som deretter leies ut i perioder, for eksempel via FINN reise.

Populært å leie

Å leie feriehus eller hytte i Norge har økt voldsomt i popularitet de siste årene. Ønsker du å kjøpe en hytte kan det dermed være fullt mulig å få finansiert dette via utleie. Mange foretrekker å leie ut ukesvis, og prisene varierer selvsagt i forhold til standard og størrelse, fra rundt 5 000 kroner i uken til utleiepriser i høysesong opp mot 25 000 - 30 000 kroner.

Tidligere forbrukerøkonom i Storebrand, Kristina Picard, har fortalt at utleie kan være et godt økonomisk supplement for den som vil realisere hyttedrømmen.

– Ja, så lenge du tåler at andre bruker tingene dine, så er utleie en smart måte å delfinansiere hyttekjøpet, eller sikre at du alltid har penger til vedlikehold. Utleie kan også være en god ekstrainntekt i perioder i livet hvor en hytte blir mindre brukt. En hytte kan også være en god ekstrapensjon den dagen man kommer så langt, sier Picard.

Slik blir regnestykket

Per dags dato ligger det over 2700 fritidsboliger til salgs i Norge på FINN, og prisene varierer fra 150 000 kroner til svimlende 34 millioner kroner. For de fleste vil imidlertid kanskje en hytte i prissjiktet 1- 5 millioner være mest aktuelt. Til disse har Kristina Picard tidligere satt opp følgende regnestykke:

Gjør et søk på feriehus og hytter til leie og få oversikten!

Picards råd til potensielle hyttekjøpere/utleiere:

Ønske om å bygge hytta selv? Her er fritidstomer til salgs på FINN

Se flere på FINN.no