Trysil - tips til skiferie i Trysilfjellet

Trysil - tips til skiferie i Trysilfjellet

Står skiferie i Trysilfjellet høyt på din ønskeliste? FINN Reise gir deg tips til den ultimate skiferien i fjellheimen i Hedmark.

Cirka to og en halv time fra Oslo, finner du et av Norges mest populære og besøkte skisteder, Trysil skisenter. Anlegget frister med brede løyper, spennende terrengpartier, offpiste-løyper, barnebakker og utfordrende parker for snowboard. Fra toppen av fjellet, 1132 moh, kan du se så langt øyet rekker over dype skoger, vide daler og et eldorado av hytter. Trysil skisenter har i alt 68 nedfarter og 31 skiheiser. De har skogsløyper, hopp, og det de selv betegner som moro-løyper.

Trysil ski

Trysil er utvilsomt et eldorado for deg som liker alpint. Samtidig er det en perle for deg som også elsker å ta dine langrennsski fatt. Mer enn 500 kilometer preparerte løyper, ligger for dine føtter gjennom hele sesongen. Løypenettet er variert og bredt. Du kan velge mellom å gå i skogsterreng og fjellterreng. Eller hva med å følge traséen til Trysil skimaraton. Den starter ved Kjølen Hotell på Østby cirka 500 moh, går opp mot Skjærholdvegen og inn på den såkalte Solbergrunden og opp til Vakkersletta. Etter å ha fulgt rundløpa Smalkjølen går turen nedover og ender til slutt ved start.

 • Fantastisk skiforhold i Trysil

  Fantastisk skiforhold i Trysil - Foto: akilles/Foap/Visitnorway.com

Fageråsen Trysil

Langrennsløypene fra Fageråsen er som skapt for skiglede. Velpreparerte løyper ligger som perler på en snor, og du kan velge mellom lange eller korte rundturer. Fageråsen ligger på nordsiden av Trysilfjellet, og i Fageråsen hytteområde kan du leie alt fra luksuriøse til enkle hytter. De fleste har ski inn og ski ut, og fra helt øverst i feltet går Skibussen hver dag hele sesongen. Trysil Høyfjellssenter Fageråsen er lokalisert her. Høyfjellssenteret i Fageråsen frister med pub, restauranter, egen burgerbar, bakeri, fjell og afterski. De fleste starter med afterski på Stallen Pub ved Knettsetra midt i skianlegget. Laaven ved turistsenteret er ofte neste stopp. På Laaven, eller Låven i Trysil, kan du midt i uken til og med ta med barna.

Suppegjøk på Skihytta Trysil

819 meter over havet, tett oppunder tregrensen, kan du nyte lunsjspesialiteten suppegjøkSkihytta Trysil. Spisestedet ligger på sørøstsiden av Trysilfjellet. I tillegg til et bredt utvalg supper, byr de på en populær meny, og er en av de best besøkte restaurantene i området. Her har de også afterski.

 • Kveldstur på ski i Trysil

  Kveldstur på ski i Trysil - Foto: akilles/Foap/Visitnorway.com

Overnatting Trysil

Å finne et sted å bo i Trysil er ikke noe problem, det finnes et stort utvalg av hytter og ferieleiligheter til leie. Du kan velge å bo midt i bakken, i sentrum av Trysil, området rundt Trysil, valget er ditt! Hotellkapasiteten er heller ikke å klage på. Radisson Blu Resort og Radisson Blu Mountain Resort & Residences ligger på hver sin side av Trysilfjellet. Hotellene er svært populære for barnefamilier og har eventyrbad, spa, bowling og restauranter. I sentrum finner du populære Trysil-Knut Hotell. Hotellet ble ombygd i 2012, og har 28 hotellrom og 10 leiligheter. I tillegg tilbyr de catering til hele Trysilfjellet.

 • Vintereventyr i Trysil

  Vintereventyr i Trysil - Foto: Getty Images

Camping i Trysil

Ønsker du å bo rimeligere enn det hotell byr på, kan du velge overnatting i hytter på campingplasser, eller kanskje egen bobil eller campingvogn. Fra Sæteråsen Hytter og Camping er det egen skiløype til Trysilfjellet og Trysil Hyttegrend ligger bare to kilometer sør for Trysil. I tillegg kan du velge mellom Trysilelva Camping, Trysilfjellet Caravanplass. Eller hva med et snev av luksus midt i naturen? Glamping på Dome Hotel hvor du bor i en koselig kuppel, som er fullt møblert, store komfortable senger og utsikt mot fjellene.

Hvordan kommer man seg til Trysil?

Med bil eller buss. Norway bussekspress, Trysilekspressen, har dalige avganger fra Oslo bussterminal, og fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Bussen stopper ved Trysil Hoyfjellssenter Fageråsen, Radisson Blu Mountain Resort & Residence, Trysil Skysstasjon, Radisson Blu Resort Trysil og Turistsenteret i Trysil.

 • En av skiheisene i Trysil

  En av skiheisene i Trysil - Foto: Getty Images

Været i Trysil de neste 7 dagene

 • Mandag -9°
 • Tirsdag -15°
 • Onsdag -18°
 • Torsdag -13°
 • Fredag -12°
 • Lørdag -2°
 • Søndag -4°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.