Kjøpe designervesker brukt? Dette bør du tenke på for å unngå å bli lurt

Kjøpe designervesker brukt? Dette bør du tenke på for å unngå å bli lurt

Du kan spare flere tusenlapper på på å kjøpe brukte designervesker, som Chanel eller Gucci, men hva bør du egentlig se etter og hva kan du forvente av selger? Her er ekspertenes tips.

Stylist Karen Elieson, som kler opp flere av landets største stjerner, bruker ofte «second hand»- og vintageplagg når hun setter sammen antrekk.

Les også: DISSE TRENDPLAGGENE LØNNER SEG SÆRLIG Å KJØPE BRUKT

– Har du har funnet en veske på FINN som nesten er ny, er det en god sjanse for at selger har tatt vare på kvittering, «dustbag» og sertifikat som bekrefter at vesken er autentisk. Er det en vintage designerveske du er på jakt etter, er det ikke like enkelt å vite om den er ekte eller ikke.

Akkurat nå kan du finne tusenvis av VESKER OG BAGER på FINN.no

I tilfeller hvor det ikke følger med noen ektehetsbevis, er det ifølge stylisten særlig viktig at du gjør god research på forhånd.

Kjøpe designervesker brukt? Dette bør du tenke på for å unngå å bli lurt

Du kan spare flere tusenlapper på på å kjøpe brukte designervesker, som Chanel eller Gucci, men hva bør du egentlig se etter og hva kan du forvente av selger? Her er ekspertenes tips.

– Hvis du har sett deg ut en spesifikk veske, bør du søke etter den på Google, se på bilder og finne ut hvilke kjennetegn du må se etter. Om du er i tvil kan du gjerne be selgeren om å sende flere bilder av vesken, forklarer hun og legger til:

– Og hvis prisen er for god til å være sann – ja, så er den sannsynligvis også det. Sjekk ut hva som er nypris på vesken, og hva liknende vesker bruker å ligge ute til.

Leste du denne? SOM TATT FRA CATWALKEN: TO TRENDER – FIRE ANTREKK

Er du på utkikk etter en veskemodell eller designermerke, kan det også være en fordel å legge inn et automatisk søk i FINN-appen, slik at du får et varsel med en gang noen legger ut en annonse som «matcher» ditt søk. Android / iPhone.

CHANEL 2.55 finner du også på FINN.no

  • IKKE FAKE: Da denne Louis Vuitton Alma-vesken ble kjøpt på FINN.no fulgte det med både kvittering, «dustbag» og eske. Når alt dette følger med kan du være rimelig sikker på at du ikke har blitt lurt – med mindre prisen er altfor god til å være sann. Foto: VG Partnerstudio

    IKKE FAKE: Da denne Louis Vuitton Alma-vesken ble kjøpt på FINN.no fulgte det med både kvittering, «dustbag» og eske. Når alt dette følger med kan du være rimelig sikker på at du ikke har blitt lurt – med mindre prisen er altfor god til å være sann. Foto: VG Partnerstudio

Få blir svindlet, men vær oppmerksom

– Mitt klareste råd er å ikke betale på forhånd når en kjøper brukte varer – og spesielt når det er snakk om høye summer, som det gjerne er når en kjøper designervesker, sier leder for forbrukertrygghet i FINN, Geir Petter Gjefsen.

Selv om noen er uheldige og blir lurt av useriøse selgere, er det ifølge Gjefsen få som regelrett blir svindlet på FINN.

Over 800 LOUIS VUITTON-VESKER OG –BAGER ligger ute på FINN.no akkurat nå

– Det er bare snakk om en promille av annonsene som legges ut som vi betegner som svindel, men noen vil jo føle at en ripe eller en liten skade på en vare også er svindel. Heldigvis er det slik at de aller fleste handler på FINN går trygt og godt for seg.

  • SPØR GJERNE OM BILDER: Om du er redd for at vesken har mange bruksmerker, eller om du vil se etter kjennetegn, kan du gjerne spørre selger om å sende deg flere bilder. Foto: VG Partnerstudio

    SPØR GJERNE OM BILDER: Om du er redd for at vesken har mange bruksmerker, eller om du vil se etter kjennetegn, kan du gjerne spørre selger om å sende deg flere bilder. Foto: VG Partnerstudio

I tillegg til å unngå forhåndsbetaling oppfordrer sikkerhetseksperten kjøpere til å møte selgerne fysisk, eller få noen bekjente til å møte opp, i stedet for å få tilsendt dyre gjenstander i posten

– Du vil aldri være sikker på at du faktisk får det du betaler for, eller at det du mottar i posten er ekte. Det går som oftest bra, men vi hører jo dessverre om noen det går dårlig med også.

  • MØT SELGEREN: Skal du kjøpe en kostbar veske bør du møte opp fysisk, og ikke betale for vesken på forhånd. Foto: VG Partnerstudio

    MØT SELGEREN: Skal du kjøpe en kostbar veske bør du møte opp fysisk, og ikke betale for vesken på forhånd. Foto: VG Partnerstudio

Se flere på FINN.no