Skiferie på Sjusjøen – opplev ekte vintereventyr

Skiferie på Sjusjøen – opplev ekte vintereventyr

Bare 2,5 timer nord for hovedstaden ligger Sjusjøen med rundt 350 kilometer løyper, snille fjell og flate sletter. Langrennsparadiset inviterer hele familien til et ski- og vintereventyr. Her møter du Norge langrennselite midt i løypa. Sjusjøen er for alle, store som små, eliten og mosjonisten. Legg skiferien til Sjusjøen.

Skal du på skiferie til Sjusjøen, har du litt av hvert å velge mellom; langrenn, alpin, eksklusive hytter, enkle hytter, og storhytter som huser over 40 personer. Området rundt Sjusjøen er som skapt for langrenn og her kan du oppleve ekte vintereventyr.

Sjusjøens Skianlegg, ved Natrudstilen, byr på flere flotte nedfarter, stolheis og et eget skianlegg for barn. Om du ikke har med eget alpinutstyr kan du leie ski og snowboard her, og er du helt nybegynner, kan du melde deg på skiskole.

 • Milevis med langrennsløyper på Sjusjøen -
Foto: Getty Images

  Milevis med langrennsløyper på Sjusjøen - Foto: Getty Images

Ting å gjøre og oppleve på Sjusjøen

Sjusjøen er et vintereldorado for deg som er glad i å gå langrenn, og det en av Norges mest populære langrennsdestinasjoner. Det ligger midt i Lillehammerfjellenes langrennsspor: Sjusjøen, Nordseter og Øyerfjellet. Her møter du unge som gamle, øvet som uøvet, og sist, men ikke minst, verdenseliten.

Søker du mer fart og spenning kan du prøve deg i alpinanlegget Sjusjøen Skisenter. Her finner du fire heiser og 7 kilometer med løyper fordelt på åtte nedfarter. Bakkene har ulik vanskelighetsgrad; lett, middels og krevende. Sesongen åpner tidlig på skisenteret; allerede i høstferien kan du teste sesongens første snø under skiene her. Et heiskort i anlegget koster drøye 400 kroner for én dag, men kjøper du Lillehammer Ski Pass er kortet også gyldig i Skeikampen, Kvitfjell og Hafjell.

I barneområdet, som ligger nederst i skianlegget, kjører alle gratis, både barn og voksne. Her kan du leie ski- og snowboardutstyr, og er du nybegynner arrangerer Skisenteret også skiskole.

I Sjusjøparken finner du god variasjon av rails, bokser, hopp og andre spennende elementer. Her finner du mange snowboard- og twintip-kjørere. Parken er tilpasset både nybegynnere og viderekommende, og gjennom sesongen arrangeres det forskjellige konkurranser her.

Bare 25 minutters kjøretur ned fjellet, ligger Lillehammer. Byen som regnes som selve inngangsporten til vakre Gudbrandsdalen. På Lillehammer er det sport og spenning og gøy for hele familien, men Lillehammer har også et rikt kulturliv. Det er mange utstillinger og museum i Lillehammerregionen. Du kan besøke Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, Aulestad, som er et av landets best bevarte kunstnerhjem. Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være ett av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i sentrum. På Maihaugen, som er et av de største friluftsmuseene i landet, er det spennende aktiviteter og opplevelser for hele familien. Her finner du hus og bygninger fra 1200-tallet og frem til i dag.

 • Vinterkjøring på Sjusjøen... -
Foto: Getty Images

  Vinterkjøring på Sjusjøen... - Foto: Getty Images

Bo og spise på Sjusjøen

Det er få steder som har så mange flotte overnattingssteder som Sjusjøen. Det er også flotte steder å ta seg en matbit.

Låven Bar er selve samlingspunktet på Sjusjøen, sommer som vinter. Her er det en rolig atmosfære i kaféen med god mat og drikke inne på Låven, og «hæla i taket» i puben når trubaduren drar i gang allsang.

Sjusjøen Café ligger på Sjusjøen Skisenter og er oppe på dagtid. De serverer små og store retter, pizza, dagens lunsj og middag. I Brannhytta, som ligger ved barneområdet i skisenteret, går det unna med kanelsnurrer og vafler dagen lang.

Det finnes et utall overnattingsmuligheter på Sjusjøen, hvor det også er tillatt med hunder. Det er mange tilbydere av hytteutleie, og du kan leie storhytter med 12 soverom, fjellhytter og mindre hytter som er av en litt enklere standard. Løypene ligger rett utenfor døren, nesten uansett hvor du bor. Den største utfordringen på Sjusjøen, er å velge hvilken løype du skal ta, for valgene er mange, og løypene lange.

Å velge skiferie på Sjusjøen er et trygt og sikkert valg. Det er bare snille fjell her, de høyeste toppene ligger på rundt 1000 meter, det er aldri rasfare og det er både skogs- og fjellterreng. Med andre ord, perfekt for hele familien.

 • Kveldsstemning på Sjusjøen -
Foto: Getty Images

  Kveldsstemning på Sjusjøen - Foto: Getty Images

Været på Sjusjøen de neste 7 dagene

 • Lørdag -5°
 • Søndag -5°
 • Mandag -5°
 • Tirsdag -6°
 • Onsdag -11°
 • Torsdag -9°
 • Fredag -5°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.