Kreta med barn - de beste tipsene

Kreta med barn - de beste tipsene

På Kreta finner du sjørøverskip, småskumle grotter, dype raviner og langgrunne sandstrender. Det er både trygt og morsomt for barn i alle aldre på Kreta, Hellas sin største øy.

Publisert 19. mars 2019 kl. 9.21

Er poden fornøyd, er du fornøyd, og at barn synes det er deilig å være i Hellas hvor de kan leke i vannet dagen lang, er ikke noe nytt. Men Kreta har så mye mer å by på enn bare bading for de minste. Kreta er en svært barnevennlig destinasjon. Gi barnet minner for livet på ferie. Bli med på oppdagelsesferd til Kreta. Sjekk ut pakkereiser til Kreta.

Bli med på sjørøvertokt med tremastede Barbarossa

I Réthymnon by finnes det et sjørøverskip som ligner på en prikk det skipet Jack Sparrow drømte om å bli kaptein på. Kaptein Hooks tremastede skip, Barbarossa, ligger for anker ved kaien og tar både barnet og deg med langs kysten på en fisketur. På turen, i høysesong, er det også store muligheter for at du ser havskilpadder på vei til og fra strendene for å legge egg. I Réthymnon finner du hoteller i alle ulike kategorier.

I gamledager, sånn på 1500-tallet, herjet sjørøvere utenfor Kreta sin kyst. Deriblant sjørøverbrødrene Barbarossa, som var noen ordentlige rampegutter som angrep Kreta fra Chania i vest til Sitia i øst. I århundrer engasjerte kongene i Algeri, Marokko, Tunisia og Tripoli sjørøvere til å kapre skip i Middelhavet og angripe europeiske landsbyer underveis. De tok folk til fanger og solgte dem som slaver. Dette var en skikkelig rampete tid, men i dag ligger en kopi av skipet til kai i Réthymnon til glede for både store og små. En ferie hele familien kan glede seg over.

Lær å lage olivenolje

Både fra Plataniás og Agia Marina kan du hoppe på et søtt lite tog sammen med minstemann, kalt Western Union Express Train. Toget er på størrelse med Thomas-toget som vi kjenner her i Norge, og går i et makelig tempo. Først til den tradisjonelle lille fiskerlandsbyen Kolimbári før det svinger opp til landsbyen Ano Vouves og Hellas sitt eldste og største oliventre som er minst 3000 år gammelt. Treet har fått eget museum, som viser hvordan de i gamledager laget olivenolje, med en svær stein som de presse ut oljen med. Barnevennlig kunnskap kan en kalle det.

Skal man klare å rekke over alt det Kreta har å by på, sammen med barn, kan det være lurt å leie en bil.

Badeland for våghalser

Anópoli Water City i hovedstaden Heraklion er Kretas største badeland og er en drøm for både modige og små barn. De enorme skliene med halsbrekkende kurver får adrenalinet til å pumpe rundt i kroppen. Et besøk hit, vil poden sette pris på. En ferie et barn vil huske.

Se sjøhester og store haier om du tør

En ferie ved havet bør også inneholde et akvarium. I Cretaquarium, som også ligger i hovedstaden, har kreterne anlagt et gigantisk akvarium hvor du kan se alt som lever i havet rundt Kreta: Sjøhester, store haier, kjøttetende sjøanemoner er noe av faunaen som lever her. Dette er et barnevennlig eldorado som også ved siden av bassengene viser videoopptak av fiskene i deres naturlige omgivelser.

Dype huler med dryppesteiner, flaggermus og slanger

Det er mer enn 3000 dryppesteinshuler på Kreta og uansett hvor du er på øya er det mulig å finne et hull i en klippevegg og oppdage et forunderlig univers av meterlange dryppende steiner. Ta med ditt eller dine barn på oppdagelsesferd, men går du inn, må du passe på å ikke røre noe. Ikke ta på steinene eller kaste noe fra deg. Da blir miljøet og steinene ødelagte.

Kreta er med andre ord et ekte barnevennlig eldorado for ferie. Hvor de kan gå på uendelige oppdagelsesferder. Det går direktefly fra Norge fra april til oktober, så det er bare å sette i gang planleggingen.

God ferie!

Les også:

Været på Kreta de neste 7 dagene

  • Torsdag 24°
  • Fredag 29°
  • Lørdag 30°
  • Søndag 31°
  • Mandag 28°
  • Tirsdag 31°
  • Onsdag 32°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.