Reisetips til ting å finne på i Oslo

Reisetips til ting å finne på i Oslo

Oslo er en forholdsvis liten by, men som likevel kan kalles en storby. Det unike med Oslo er at byen er omkranset av natur fra fjorden til marka. Her får du tips til opplevelser og ting å gjøre i Oslo for store og små.

Publisert 27. mars 2019 kl. 12.36

Selv om Oslo er liten i forhold til andre storbyer er tilbudet stort og det er mye å finne på som turist, både for den rastløse og for den mer bedagelige. Dette er noe av det som gjør Oslo så unik. På under 20 minutter, uansett retning, havner du enten i marka, på én av øyene i Oslofjorden eller på toppen av Oslo – Oslo Vinterpark.

Oslo ble i 2019 kåret til verdens miljøhovedstad blant annet for det suverene kollektivtilbud. Dette nyter du godt av som turist. Det er gode kollektivtilbud tar deg til alle de største attraksjonene, og om du er en glad museumsgåer så er et Oslo pass perfekt på ferie i Oslo. Da får du inngang til over 30 museer, i tillegg til kollektivbillett. Et av de mest kjente og besøkte museene i Oslo, Vikingskipshuset og Frammuseet ligger begge på Bygdøy, en kort buss- eller båttur fra sentrum.

I 2020 er det flere store ting som skjer i Oslo. Først åpner SNØ - verdens råeste innendørs skianlegg i januar. I juni åpnes nye Deichman bibliotek i Bjørvika og det nye klimahuset I Botanisk hage.

Det er trygt å farte rundt og det skal godt gjøres å gå seg bort i lille Oslo. Om uhellet skulle skje, så snakker de fleste engelsk og hjelper deg gjerne med veien.

Oslo med barn

Storbyer er kanskje ikke alltid førstevalget til barnefamilier, men i Oslo er det ingen problem å ta med barna på en liten weekendtur. Flere av de store hotellkjedene tilbyr leilighetshoteller midt i hjertet av storbyen. Disse er ofte er utstyrt med separat soverom, sovesofa og en liten kjøkkenkrok. Dette får du blant annet hos Thon Hotel Opera og Thon Hotel Slottsparken, samtidig som du får byens beste beliggenhet. Med gåavstand til de beste attraksjonene for både foreldre og barn får du en god start på ferien.

Oslo med barn

3 tips til en morsom dag med barn i Oslo. Film: Leonis Productions

Morsomme ting å gjøre i Oslo

Det beste i livet er gratis – er det ikke det man sier? En tur til Oslo trenger ikke koste deg en formue. Flere av byens største attraksjoner er helt kostnadsfritt. I tillegg er det gåavstand og korte avstander som gjør at du kan oppleve mye på én dag, uten å tømme lommeboken. Utforsk skulpturparken av Gustav Vigeland i Frognerparken med over 200 skulpturer, og se hans mest kjente verk Sinnataggen og Monolitten. Om du er interessert i å shoppe de kjente merkevarene, kan du spasére nedover Bogstadveien. Er du ikke er interessert i shopping, så er Frogner er fint og rolig boligstrøk med mye flott og interessant arkitektur. En kort spasertur senere har du kommet deg ned i sentrum, og kan betrakte Det kongelige slott og Slottsparken. Her kan du velge å gå ned mot Aker Brygge hvor du på veien finner Oslo rådhus og Akershus festning. Her kan du utforske byens historie og nyte en varm sommerdag i solen. Fortsetter du ned Oslos travle handlegate, Karl Johan, kan du se Stortinget og helt nedi enden finner du Oslos Operahus og det berømte stedet å ta bilder – Operataket.

Det flotte med Oslos største attraksjoner er at de ligger aldri langt unna steder du kan nyte god mat og drikke. Utforsker du Akershus festning, må du ta turen innom en av Oslos store mathaller Vippa.
Her finner du mange av verdens matretter representert i en uformell, avslappet atmosfære. Om været tillater det kan du nyte deilige dråper i solveggen, helt til solen går ned

Friluft i storbyen

Selv om du tar en liten ferie i Oslo, betyr det ikke at du må gå på asfalt og brostein hele tiden. Det unike med Oslo er at naturen ligger bare et steinkast rundt på alle kanter. Om sommeren er det veldig populært med øyhopping i Oslofjorden. Her kan du nyte sol og bad til de sene kveldstimer, og båtene går helt til midnatt. Besøker du Oslo på vinterstid er Oslo Vinterpark, Holmenkollen skimuseum og hopptårn morsomt å oppleve for både barn og voksne.

Noe som ikke krever enten sommer eller vinter, men kun en Oslotur uansett årstid, er en tur langs Akerselva. Denne elva renner gjennom Oslo fra Maridalsvannet til Oslofjorden med mye planteliv og masse levende historie på veien. Dette er en flott tur hvor du opplever en storby utenom det vanlige. Ved den spektakulære fossen kan du stoppe og ta en tur innom Hønse-Lovisas hus. Her får du sagnomsuste gode vafler. I tillegg vil du på turen fra Nydalen til Vaterland finne mange gode spisesteder, blanta annet mathallen på Vulkan.

Spa i Oslo

I et land med kulde og vinter mesteparten av året er det viktig å finne måter å pleie kjærligheten. Spa og velvære er velkjente måter å koble av og finne roen med sin kjære. Oslo har de siste årene økt spa-tilbudet betraktelig, til stor glede for folket. I dag kan du, på ulike måter, nyte spa-opplevelser hele uken.

Søk og bestill en time til hudpleie i Oslo

Det siste tilskuddet er Sauna på SALT, et kunstprosjekt som samler kunst, musikk, mat og arkitektur med spektakulære trekonstruksjoner inspirert av tradisjonelle norske fiskehjeller. SALT ligger på bryggekanten rett ved Operaen og her kan du velge mellom tre ulike badstuer med kapasitet fra åtte til 100 personer. Lei din egen private sauna, eller delta på Sauna Sessions i storstua. Du kan velge mellom kald fersk- eller saltvannskulp eller utendørsdusj som avkjøling. Blir du fort tørst i varmen, fortvil ikke – storstua har bar med alle rettigheter.

Er du av typen som trenger litt mer eksklusivitet og luksus når du skal kle av deg og pleie kroppen? Da er The Thief Spa stedet for deg. Designhotellet The Thief ligger ytterst på Tjuvholmen med sin kjente spa-avdeling. I en avslappende atmosfære inspirert av Norden og norsk natur gjenskapes ritualer fra tyrkisk Hamam, marokkansk Rhassoul og tysk Aufguss. Nyt en deilig spa-dag og avslutt med utsøkt mat laget av lokale råvarer med utsikt fra hotellets takterrasse.

Været i Oslo de neste 7 dagene

  • Onsdag 20°
  • Torsdag 22°
  • Fredag 19°
  • Lørdag 22°
  • Søndag 23°
  • Mandag 23°
  • Tirsdag 25°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.