Reisetips London - opplev det "ekte" London

London reisetips - opplev det "ekte" London

London elskes av nordmenn, og det er ikke uten grunn. Knappe to timers flytur fra Gardermoen, åpnes en verden fylt til randen av opplevelser i verdensklasse. Her får du utvalgte tips og guide til en minnerik tur til London.

Publisert 22. mars 2019 kl. 10.00

London ligger sør-øst i England med elven Themsen som et bærende element gjennom hele byen.

Så tidlig som i år 1800, bodde hele én million innbyggere i London, og siden den gang har innbyggertallet nærmest eksplodert. I dag strekker byen seg inn i Kent, Surrey, Sussex, Hampshire, Berkshire, Buckinghamshire, Bedfordshire, Hertfordshire og Essex.

London er uten tvil Storbritannias kommersielle og industrielle sentrum. Bank of England, Børsen (London Stock Exchange) og forsikringsselskapet Lloyds er utvilsomt blant de viktigste bank– og forretnings-institusjonene i landet. Til tross for at industrien lenge har opplevd en tilbakegang, er London også en viktig industrimagnat, og fremstiller blant annet metallvarer, elektriske artikler, kjemikalier og plast.

Londons havneområde – Port of London Authority – strekker seg fra munningen av Themsen og cirka 80 kilometer opp til Teddington. Store deler av dokkannleggene i sentrale London er nedlagt, og i dag finner du havnetrafikk i Tilbury, 40 kilometer sør for Tower Bridge.

London er også hovedsete for kongefamilien, parlamentet og regjeringen. Justis-institusjonene i Storbritannia befinner seg også her. I tillegg byr byen på universiteter, colleges, museer, teatre og kunstgallerier av en kvalitet som gjør byen til en verdensmetropol.

8 attraksjoner du ikke bør gå glipp av

Hvis du er blant dem som elsker severdigheter, kultur og historie blir du ikke «arbeidsledig» i London. Vi har plukket ut i alt åtte velkjente og populære attraksjoner i den engelske hovedstaden.

Været i London de neste 7 dagene

  • Fredag 31°
  • Lørdag 33°
  • Søndag 32°
  • Mandag 26°
  • Tirsdag 26°
  • Onsdag 21°
  • Torsdag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.