Slik finner du det beste billånet - kjapt og enkelt

Slik finner du det beste billånet - kjapt og enkelt

Mange nordmenn tegner billån gjennom forhandleren når de kjøper ny bil, men det er ikke alltid den rimeligste løsningen. Nå er det enklere enn noensinne å få full oversikt over hva et bilkjøp vil koste deg.

Publisert 13. november 2019 kl. 11.49

Mange nordmenn tegner billån gjennom forhandleren når de kjøper ny bil, men det er ikke alltid den rimeligste løsningen. Derfor har FINN nå gjort det enklere å finne frem til det billigste billånet for deg.

Slik fungerer FINNs søkemotor for billån:

Ifølge forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank kan det være penger å spare på sjekke med flere banker før man tar opp billån.

Bør du slå sammen et billån med et boliglån?

Mange lånekunder velger å slå billånet inn i boliglånet fordi det ofte har lavere rente og rimeligere kostnader enn et separat billån. Tvetenstrand sier å slå sammen disse to lånene kan fungere for mange, men advarer mot to potensielle fallgruver:

1. Ikke la et billån løpe for lenge:

2. Tenk deg om to ganger, hvis du har flytteplaner:

Tvetenstrand anbefaler ikke å slå billån og boliglån sammen, hvis du vurderer å bytte bolig eller du er i posisjon hvor ting kan skje som gjør at du kan ha behov for å refinansiere, f.eks vannlekkasjer, bytte av tak, eller andre dyre ting som er vanlig å låne opp til. Har du bakt inn et billån som du ikke har betalt ned, så påvirker det hvor mye egenkapital du har tilgjengelig i forbindelse med huskjøpet. Derfor ville jeg kun vurdert å slå lånene sammen, hvis jeg hadde god egenkapital i boligen i utgangspunktet og lite lån, sier hun.

Enklere å sjekke markedet for billån

Produktsjef i FINN personlig økonomi, Marianne Heier Larsen, tror mange setter pris på å få hjelp i jungelen av lånetilbydere.

Ekstra verktøy for å hjelpe med bilsalget

I tillegg til en billånskalkulator, har FINN tjenesten "FINNs pristips" for å hjelpe både kjøpere og selgere med bilsalget.

Les mer om: