Hender som overleverer nøkler

5 ting du må huske på når du skal leie ut bolig

Skal du leie ut bolig eller vurderer å gjøre det? Les disse tipsene først.

Publisert 16. september 2019 kl. 11.30

Å leie ut deler av en bolig, eller en sekundærbolig som du eier, er en fin måte å tjene litt ekstra penger på. Det er imidlertid et par ting en bør huske på dersom man vurderer å leie ut. Nedenfor får du noen gode tips fra oss i FINN Eiendom:

1. Lag en god annonse

En annonse bør bestå av to ting: gode bilder og en god tekst. Dette er viktig å tenke på:

Se på boliger til salgs på FINN.

2. Sett riktig pris

Riktig pris er alfa og omega for at akkurat din bolig eller hybel blir leid ut. Dette er viktig å tenke på når du skal sette en pris:

Her finner du utleieboliger i Oslo og Akershus.

3. Ha en leiekontrakt

En leiekontrakt vil være med å sikre rettighetene til deg som utleier og til leietaker. Bruk derfor alltid leiekontrakt og gjerne en digital kontrakt - disse er enkle å fylle ut, lagre og finne igjen senere. FINN.no tilbyr gratis digital utleiekontrakt og disse er juridisk kvalitetssikret for å sikre både utleiers og leietakers interesser.

4. Opprett en depositumskonto

Depositum er en sikkerhet i tilfelle leietaker ikke betaler husleie, ødelegger ting eller lar være å vaske ut etter seg når de flytter ut. Størrelsen på depositumsbeløpet varierer, men tre månedsleier er vanlig, og aldri mer enn seks. Opprettelse av depositumskonto betales av utleier, men opprettes i leietaker sitt navn, og alle renter som påløper i leieperioden skal tilfalle leietakeren. Kontoen vil være sperret for uttak i utleieperioden, men når et leieforhold skal avsluttes, må utleier godkjenne at pengene skal frigis og et depositum tilbakeføres til leietaker innen kort tid, så lenge utleier ikke krever å få noe av depositumet på grunn av mislighold.

Søker du Rom i bofellesskap? Sjekk hos oss på FINN!

5. Sett deg inn i lover og regler ift. utleie

Sett deg litt inn i hva som er kravene til en utleiebolig og hvilke skatteregler som gjelder. Nedenfor får du litt mer info:

Her ser du utleieobjekter for eneboliger. Kan din bli bedre?

Se flere på FINN.no