Slik søker du finansieringsbevis og boliglån

Slik søker du finansieringsbevis og boliglån

Aller først bør man starte med å sette opp et budsjett. Det er viktig å ha en god oversikt over egen økonomi, da dette setter rammene for størrelsen på et boliglån.

De fleste boliger finansieres ved hjelp av et boliglån

Dette er som regel den største investeringen man gjør i løpet av livet, og dermed også den største utgiftsposten i ens privatøkonomi. Betingelsene på boliglånet gir flere konsekvenser; med dagens boligpriser kan et kostbart boliglån føre til at privatøkonomien blir trangere enn den trenger å være, og man sitter igjen med følelsen av å bo seg i hjel. På den andre siden kan et rimelig boliglån bidra til en mer behagelig hverdag, og kanskje man endelig får pusset opp kjøkkenet, eller tatt den ferien man har drømt om. Det er med andre ord viktig å være bevisst på hvilke lånebetingelser man har på sitt lån.

Så hvordan kan FINN Økonomi bidra til å sikre at man får en optimal avtale? Aller først bør man starte med å sette opp et budsjett. En hver husholdning har ulike økonomiske forutsetninger –antall familiemedlemmer, hustandsinntekt, gjeld, antall biler og så videre. Det er viktig å ha en god oversikt over egen økonomi, da dette setter rammene for størrelsen på boliglånet og et finansieringsbevis.

Når man skal ta opp boliglån for første gang, kan det være en god ide å starte prosessen med å benytte vår kalkulator for å finne ut av Hvor mye kan jeg låne? Her fyller man inn alle inntekter, gjeld og informasjon om husholdningen, for så å få frem det maksimale lånebeløpet man kan søke om via FINN.

Når man vet hvor mye man kan søke om, kan det være greit å sjekke hvor høye månedlige kostnader man vil få på bakgrunn av et boliglån. Her kan man også se på konsekvensen av ulike rentenivåer, og hvordan dette vil påvirke de månedlige kostnadene. Når man har gått gjennom disse prosessene og er trygg på hvor store månedlige kostnader man er i stand til å håndtere, samt sett på hvilke banker som kan være aktuelle, er det bare å søke! Gjennom vårt søknadsskjema for boliglån trenger du bare å gjøre jobben en gang, for så å sende søknaden til inntil tre banker som du selv velger. En søknad - tre banker; det blir ikke enklere enn som så.

Lykke til med boliglånet!