Thumb 563 Default Hero

Hit reiste sørlendinger i 2017

Thailand var blant de hotteste destinasjonene.

2017 var et aktivt reiseår for nordmenn, viser tall fra FINN reise. Både flyreiser og pakkereiser til utlandet opplevde en økning i antall bestillinger fra 2016 til 2017 (fly med hele 10 prosent), og varme destinasjoner som Thailand og Spania, samt europeiske storbyer som London, København og Barcelona har vært spesielt populære i året som har gått.

- Spania, med destinasjonene Alicante, Malaga og Gran Canaria i spissen, har lenge vært nordmenns desiderte feriefavoritt og opplevde vekst i bestillinger i 2017 som følge av uroligheter i andre populære områder, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

- Spania har et godt rykte, har levert gode ferieopplevelser til mange nordmenn tidligere, og er en garantist for sol og et behagelig klima store deler av året. I tillegg er det en destinasjon som er ganske enkel for de fleste å reise til, uavhengig av hvor de befinner seg i Norge.

Mest populære destinasjoner blant sørlendingene


På reisetoppen i forhold til flybestillinger til utlandet blant innbyggerne på Sørlandet (Aust-Agder og Vest-Agder) finner vi Spania og London. Også og Bangkok (Thailand) var blant favorittdestinasjonene til sørlendingene i 2017.

- Det er ikke overraskende at Spania og Thailand er populært. Dette er destinasjoner som leverer sol og varme, som mange nordmenn søker når de skal på ferie til utlandet. Når det gjelder storbydestinasjoner, så ser vi at destinasjonene som er enkelt tilgjengelig fra Norge og som har mange opplevelsesmuligheter, både når det gjelder shopping, mat og kultur, gjerne er det vi søker når vi vil på langhelg- eller weekendtur, sier Berge.

Spania er også favoritten når det gjelder pakkereiser for sørlendingene, tett etterfulgt av Tyrkia og Kroatia.

- Når det kommer til pakkereiser så er det sol og varme de aller fleste vil ha, noe vi også ser når det gjelder bestillinger, hvor Spania og Hellas troner på toppen over de mest populære reisemålene. Også Tyrkia, Kroatia og Bulgaria er populært blant nordmenn. Når det gjelder pakkereiser ser vi også at man gjerne velger destinasjoner som er tilgjengelige fra flyplassen nærmest der man bor, sier Terje Berge.

Mest populære flydestinasjoner 2017:

Vest-Agder:

1. Oslo

2. Kristiansand

3. Alicante

4. London

5. Bangkok

6. Gdansk

7. Split

8. Gran Canaria

9. København

10. Nice

Aust-Agder:

1. Oslo

2. Bangkok

3. Kristiansand

4. Alicante

5. London

6. Gdansk

7. Gran Canaria

8. Bergen

9. Malaga

10. Amsterdam

Mest populære pakkereisedestinasjoner 2017:

Vest-Agder:

1. Puerto Rico (Gran Canaria/Spania)

2. Alcudia (Mallorca/Spania)

3. Makarska (Kroatia)

4. Playa del Ingles (Gran Canaria/Spania)

5. Platanias (Kreta/Hellas)

Aust- Agder:

1. Puerto Rico (Gran Canaria/Spania)

2. Alanya (Tyrkia)

3. Alcudia (Mallorca/Spania)

4. Playa del Ingles (Gran Canaria/Spania)

5. Makarska (Kroatia)

Andre artikler fra FINN reise:

Om FINN reise:
FINN reise har i gjennomsnitt 450.000 besøkende per uke.

På FINN reise kan du bestille flybilletter, hotell, pakkereiser, restplasser, leiebil samt feriehus og hytter.

Hvor reiste østlendinger, vestlendinger, nordlendinger og trøndere i 2017?