Reisetips til ting å gjøre på Rhodos

Reisetips til ting å gjøre på Rhodos

Rhodos er allsidig og har utrolig mye å by på. Denne greske perlen dekker det meste av hva en ferie bør inneholde, både for enslige, par, barnefamilier, kulturinteresserte, solslikkere og partyløver.

Publisert 4. mars 2019 kl. 10.41

Kultur og historie på Rhodos

Vakre Lindos, kjent som den hvite byen, er vel verdt et besøk. Å vandre gjennom de smale, bratte gatene opp mot Akropolis og restene av Athenes tempel, gir ro i sjelen. I antikkens tid var Lindos en viktig by i Hellas, og Akropolis var full av skatter. Muren ble reist av ridderne for å beskytte skattene.

Vil du slippe unna den brennende solen noen timer på din ferie, bør du besøke Rhodos sitt mest magiske sted, Seven Springs; de syv kildene. Dette er en naturlig oase, omgitt av frodig skog og en liten innsjø.

I Rhodos’ gamleby kan du utforske middelalderslottet Castle of the Grand Masters og tusle langs brosteinsbelagte Streets of the Knights som er som en reise tilbake til middelalderen. Slå deg ned på en av de mange, hyggelige tavernaene og sug inn inntrykkene mens du nyter en gresk iskaffe; frappé. Hellas blir knapt bedre enn Rhodos.

Aktiv ferie på Rhodos

Å se Rhodos fra sjøen, kan du gjøre på flere måter; enten ved å bli med på seiltur langs østkysten og se de pittoreske landsbyene, eller hoppe opp på et paddleboard. Det finnes organiserte opplegg med dyktige instruktører, og du lærer å håndtere stand up-paddling på en formiddag.

Rundt Rhodos, under havoverflaten, finnes et rikt liv. Du kan utforske magien i undervannsverdenen ved å bli med på en organisert snorkeltur over hele øya.

Om du synes dette er litt vel konvensjonelt, byr fjellene i Ladiko-området på perfekte klatreforhold og spektakulær utsikt. Organiserte turer med utlån av utstyr tilbys, og du vil lære å mestre både fjellklatring og rappellering på en ettermiddag.

Europas største badeland ligger på Rhodos’ østkyst. Her finner du en mengde aktiviteter, morsomme for både store og små.

For å komme seg rundt på øya på din ferie, kan det være en god idé å leie bil. Et stalltips er å leie en firehjulstrekker. Da har du full frihet til å komme deg dit du vil, på denne klipperike øya. Oppdag avsidesliggende landsbyer som ligger bortgjemt mellom steinete åser, smale og svingete veier.

Trendy beach-barer og endeløse strender

Østsiden av Rhodos har de beste strendene, og de kuleste beach-barene. I området rundt Faliraki og Kallithea ligger blant annet Oasis Beach-bar. Baren ligger i en grotte i fjellveggen med herlige loungeputer og avslappende musikk. Utover kvelden og natten blir det heftig her, men på dagtid er det en avslappende atmosfære som passer for alle.

Raske fakta om Rhodos, Hellas:

Les også:

Været på Rhodos de neste 7 dagene

  • Torsdag 14°
  • Fredag 14°
  • Lørdag 15°
  • Søndag 13°
  • Mandag 16°
  • Tirsdag 17°
  • Onsdag 18°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.