Stad - strender og surfing på Stadlandet

Stad - strender og surfing på Stadlandet

De siste årene har det blitt mer og mer populært å begi seg ut i de store bølgene i det vakre kystlandskapet på Stad. Her får du FINN Reises tips til surfing på Stad.

Du tenker kanskje ikke automatisk på Norge når du hører surfing. Det er ikke palmesus og tropevarme, og du kommer nok til å fryse litt selv om du har på deg surfedrakt. Men det kan være minst like eksotisk å begi seg ut i det store havgapet på nordvestlandet. Dette har lenge vært skjulte perler, men de siste årene har flere og flere fått øynene opp for Norges fantastiske surfeperler.

På Stad har du ideelle forhold for surfing med hvite, langstrakte sandstrender, bølger fra storhavet og de bratte fjellene som rammer det hele perfekt inn. Det er ypperlige forhold både på vinterstid og sommerstid. På vinteren er bølgene større og kraftigere, mens om sommeren er det gode forhold for nybegynnere da bølgene er mindre. Hoddevikstranda er den mest kjente, og denne kilometer lange sandstranden er en av Norges vakreste og beste surfesteder.

Kun tre mil unna, ytterst på Stadlandet inne i en vik, finner du den historiske bygda Ervik. Her finner du Ervikstranda som også er en av de beste surfestrendene i Norge. Det er alltid mye bølger her som gjør det perfekt for avanserte surfere, men vær oppmerksom og ta forhåndsregler for det kan være en del undervannsstrømmer og vrakrester her.

  • Surfing på bølgene på Stad

    Surfing på bølgene på Stad - Foto: Getty Images

Surfecamp på Hoddeviksanden

Det kommer surfere fra hele verden for å oppleve bølgene i Hoddevik. Mye på grunn av det praktfulle landskapet med hvite sandstrender omkranset av høye fjellsider, men også fordi det ekstra godt egnet å surfe under ekstreme vindforhold fordi de høye fjellene skjermer stranden for den verste vinden. Surf Lodge Stad Surfing har den perfekte plasseringen midt i fjellveggen på stranden i Hoddevik.

Denne sjarmerende surfecampen tilbyr surfing og surfeskole hele året uansett om du er nybegynner, på et mellomnivå eller avansert surfer. De tilbyr ulike surfepakker som inkluderer både gruppe- eller privattimer, utleie av surfebrett, yoga og overnatting. Opplev Norge i det krystallklare vannet og vakre fjordlandskapet – det blir garantert en minneverdig opplevelse!

  • Surfere på stranda på Stadlandet

    Kald fornøyelse å surfe på Stad og i Norge - Foto: Getty Images