Romsdalen - tips til skiferie og toppturer

Romsdalen - tips til skiferie og toppturer

Romsdalen betraktes som et av Europas beste områder for toppturer på ski, og her er FINN Reises tips til skiferie og toppturer i Romsdalen.

Romsdalsfjellene har blitt en topptur-destinasjon i verdensklasse. Her kan du nyte lange, bratte nedfarter med en utsikt du sent vil glemme.

De siste årene har Romsdalen blitt et av landets flotteste toppturområder. Både på grunn av beliggenheten, men spesielt fordi Romsdalen byr på alt du kan ønske deg til skituren. Det er lett tilgjengelig å komme dit fra store deler av landet, spesielt fra byene på Mørekysten. Knappe tre timer å kjøre fra Kristiansund og i underkant av to timer fra Molde og Ålesund. Fjellene er majestetiske, og med litt hjelp kan du oppleve de flotteste toppene og beste nedkjøringene.

 • Utsikt over Romsdalen og Vengedalen

  Utsikt over Romsdalen og Vengedalen - Foto: Getty Images

Fjellski, langrenn, slalåm, randonee – skiferie for alle!

Romsdalsfjellene byr på flotte turer i alle vanskelighetsgrader. Den mest populære turen er å vandre Romsdalseggen, og på vinterstid byr denne turen på fin skikjøring ned fra Blånebba. Fra Blånebba har du god utsikt mot nabofjellet Romsdalstinden, som er et av fjellene man må klatre opp for å komme til toppen.

Rundt Isfjorden er det spesielt mange flotte topper. Den mest kjente er nok Kyrkjetaket, 1439 moh, men også toppene rundt Kjøvskardtinden, 1553 moh, egner seg godt til toppturer. Ryggen mellom Loftskarstind og Galtåtind er en populær og fin tur uten å bli for eksponert. Ellers er turen opp fra Soggeberget til Trolltindmassivet en tur som byr på fantastisk utsikt til Trollveggen.

Romsdalen er også stedet for deg som elsker randonee! Her kan du oppleve noe av det beste Norge har å by på av fjell, skiforhold, utsikt og tilgjengelighet. Hvert år arrangerer Romsdals randoneeklubb norgesmesterskap i randonee i vakre Vengedalen ved Isfjorden.

 • Skitur til Kolåstind, Møre og Romsdal

  Skitur til Kolåstind, Møre og Romsdal - Foto: Anders Gjengedal - Visitnorway.com

Topptur på ski med guide

De urørte, ville fjellene i Romsdalen er utsatt for kraftig lavtrykksaktivitet gjennom vinteren, og marginene mellom skredfare og drømmeforhold kan være små. Det er derfor sterkt anbefalt å ta skiturer og toppturer i Romsdalen sammen med en profesjonell.

Ski- og toppturguidene i Romsdalen har gjennom sin brede kompetanse og erfaring tilegnet seg helt avgjørende kunnskap rundt de lokale snøforholdene i Romsdalsfjellene. De fokuserer på å finne god snø å kjøre i, sikkerhet og det å gi deg en fantastisk topptur og opplevelse i trygge rammer.

Det finnes turer for alle nivåer, fra lange turer på spisse tinder, til kortere og enklere turer for den som ikke er så erfaren. Felles for turene er at nesten alle byr på spektakulær fjordutsikt. Du kan velge mellom dagsturer for enkeltpersoner, eller opplegg i flere dager med større grupper.

Guidet skitur i Romsdalsfjellene med komfort og losji hos Det Historiske Hotel Aak ved Åndalsnes er en populær turopplevelse.

For din egen sikkerhet, og for den beste toppturen på ski, ta med deg en guide på din skiferie og topptur i Romsdalen.

Se været i Romsdalen de neste 7 dagene

 • Lørdag -6°
 • Søndag -5°
 • Mandag -5°
 • Tirsdag -7°
 • Onsdag -4°
 • Torsdag -3°
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.