Kirkenes - reisetips til ting å oppleve

Kirkenes - reisetips til ting å oppleve

Bli med på arktisk fuglekikking, overnatting på snøhotell og husky safari under nordlyset. Barentsregionens hovedstad byr på naturskjønne opplevelser hele året. Her får du Finn reises tips til ting å oppleve i Kirkenes.

Publisert 18. desember 2019 kl. 10.20

Kirkenes Snøhotell

Vil du oppleve hvordan det er å bo i Winter Wonderland, bør du unne deg en overnatting på Kirkenes Snøhotell. Det er en av de mest berømte attraksjonene i Kirkenes, et hotell som bygges opp på nytt hvert år. Det holder åpent fra desember til det smelter i april. Ja, du tenkte riktig, det er laget av snø.

Kirkenes Snøhotell tilbyr 20 drømmeaktige rom som er unikt utskåret av mestere fra hele verden. Temperaturen inn er konstant på fire minus, men myke reinsdyrskinn holder deg varm hele natten. Du sover trygt og varmt i termiske soveposer i fullstendig arktisk stillhet.

På Kirkenes Snøhotell kan du også bestille flere aktiviteter som hundekjøring, snøscooter, trugetur, isfiske, skitur og kongekrabbesafari. Inviter din kjære på en kald og magisk kveld eller ta med hele familien på et opplevelsesrikt vintereventyr.

Overnatting i Kirkenes

Om du ønsker å overnatte i varmere omgivelser enn hva Kirkenes Snøhotell tilbyr, er det flere muligheter å velge mellom i Kirkenes. Du kan velge mellom både hoteller, hytter og fjellstuer. Liker du å overnatte i villmarken, tilbyr Neiden Fjellstue 14 populære tømmerhytter rett ved den gode lakseelva, Neidenelva. Her kan du bo i naturskjønne omgivelser midt i naturen, kun 5 min fra grensen til Finland.

Vinter og sommer i Kirkenes

Kirkenes er kjent som et polareventyr på grensen til Russland. Dramatisk krigshistorie, myldrende fuglefjell på Hornøya og den store kongekrabbebyen. Uansett årstid kan du oppleve de naturskjønne omgivelsene og dyrelivet i Kirkenes og Øst-Finnmark.

De mest populære sommeraktivitetene i Kirkenes er båtturer, fiske, jakt, vandring, klatring og fugletitting. Varanger har blitt kjent som et av verdens beste reisemål for arktisk fuglekikking. På sommeren får de besøk av fugler her som sjeldent eller aldri sees i resten av Norge og Europa. Hornøya er Norges østligste øy og har et av landets største fuglefjell. Her finner du havørn, lunde, polarlomvi, alke og mange flere. Du kan gå i land og studere fuglene fra et arkitekttegnet fugleskjul.

På vinteren er det optimalt å kjøre både snøscooter og hundespann, for vintrene i Øst-Finnmark er både snørike og kalde. Jakte på nordlys er svært populært i Kirkenes, og mange kombinerer dette med å bli godt kjent med våre firbeinte venner på husky safari.

Havet utenfor Kirkenes er et av verdens beste områder for havfiske. Her kan du prøve fiskelykken og dra i land digre torsk, kveite og steinbit. Kongekrabbe er også svært tilgjengelig, for Kirkenes er en av de viktigste havnene for høsting av kongekrabber i Barentshavet. Du kan bli med på kongekrabbesafari i båt eller på fjordisen året rundt.

Naturopplevelser i Pasvikdalen

Pasvikdalen strekker seg fra Kirkenes i nord til Treriksrøysa i sør, nær grensen til Russland og Finland. Den 100 km lange dalen har store områder med furu- og bjørkeskog, samt flere beskyttede urskogs- og våtmarksområder. Norges tetteste brunbjørn-populasjon bor i dalen og over 220 fuglearter er observert her. Pasvikelva renner gjennom dalen som danner grensen mellom Norge og Russland. Elven fortsetter sørover gjennom Øvre Pasvik nasjonalpark til kilden – Inari-innsjøen i Finland.

Ønsker du flott naturopplevelser på din tur til Kirkenes, anbefales det en tur ned Pasvikdalen. Øvre Pasvik nasjonalpark ligger på den historiske Svanhovd gård, ca 40 km sør for Kirkenes.

Nyt den gode maten

Kirkenes er kjent for kortreist, god og smakfull mat som du ikke bør gå glipp av. Kongekrabbe får du servert på flere restauranter i Kirkenes året rundt, og arktisk røye og reinsdyr er to klassikere i Finnmark.

Gapahuken restaurant er et spisested med en helt spesiell atmosfære i et unikt miljø, som bokstavelig talt ligger på grensen til Russland. Her kan du nyte et lokalt og herlig måltid på ekte nordnorsk vis.

Les også:

Verdt å vite: Bestill leiebil tidlig, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.

Været i Kirkenes de neste 7 dagene

  • Søndag
  • Mandag 13°
  • Tirsdag 12°
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.