Molde - reisetipt til ting å gjøre

Molde - reisetips til ting å gjøre

Besøk den trivelige småbyen midt mellom attraksjonene Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien. Molde er sjarmerende og mest kjent som jazzens og rosenes by! Her er FINN Reises tips til ting å gjøre i Molde.

Jazzens og rosenes by

Molde ligger sydvest langs Romsdalsfjorden, og er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. “Rosenes by” har vært betegnelsen for Molde i over hundre år. I sommersesongen, fra midten av juli blomstrer rosene i de frodige rosehagene på Rådhustaket og i Alexandraparken. Kunst og kultur er i fokus og det er flere attraksjoner i Molde om sommeren. Den mest kjente er Moldejazz som er Europas eldste jazzfestival, og arrangeres i slutten av juli hvert år med verdenskjente jazzartister og et yrende folkeliv. Den årlige Bjørnsonfestivalen tiltrekker seg internasjonale anerkjente forfattere til Molde, og Teateret Vårt har forestillinger året rundt. Spaser gjennom Storgata, Moldes handlegate, og opplev livet i den sjarmerende småbyen.

 • Hurtigruten i solnedgang i Molde

  Hurtigruten i solnedgang i Molde - Foto: Kenneth Spadberg/Foap/Visitnorway.com

På familietur i Molde

I Molde finner du Nordvestlandets største aktivitetshus og lekeland som er åpent hele året. Barnas Lekeland i Molde er et unikt innendørs aktivitetshus og lekelandkonsept for barnefamilier. Her står barna i fokus og de får bryne seg på massevis av gøyale aktiviteter i trygge omgivelser. Bor du på Scandic Seilet, det spektakulære hotellet med fantastisk utsikt over Romsdalsalpene, ligger Moldebadet rett ved siden av. Her er det moro for store og små, for det finnes idrettsbasseng, velværebasseng, boblebad, strømkanal, badstue, familiesklie og spiralsklie. Så du kan fint tilbringe en hel dag her.

 • Båthavnen i Molde

  Båthavnen i Molde - Foto: Kenneth Spadberg/Foap/Visitnorway.com

Attraksjoner i Molde

Det er mange ting å se i Molde som turist. Bor du på Scandic Alexandra Molde har du gåavstand til flere av byens største attraksjoner. Bare en kort spasertur unna hotellet kommer du til Torget i Molde hvor det går rutebåt nesten hver dag på sommeren til idylliske Hjertøya der du kan besøke Fiskerimuseet og leie robåt, fiske eller bade i sjøen. Romsdalsmuseet er et av Norges største folkemuseer med over 40 gamle trehus samlet i et vakkert parkanlegg, og museet ligger midt i Molde sentrum.

En opplevelse du virkelig bør få med deg på ferie i Molde er utsiktspunktet Varden, 407 moh. Her kan du beskue det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper, og på klare dager ser du helt til fiskeværet Ona og det fryktede havstykket Hustadvika. Du kan gå flere turer i Moldemarka fra Varden på merkede turstier.

Været i Molde de neste 7 dagene

 • Fredag 24°
 • Lørdag 26°
 • Søndag 28°
 • Mandag 23°
 • Tirsdag 17°
 • Onsdag 20°
 • Torsdag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.