Getty Images 1213907946

Bilferie i Nord-Norge

Midnattsolens rike er rikt på opplevelser. Bli med på oppdagelsesferd i det nordligste nord - med bil!

Fritidsaktiviteter i Bodø - tipsene du behøver å vite

Bodø

Ønsker du å oppleve vill natur og rikt dyreliv? Da bør du reise til Bodø - Nordlands hovedstad. Bodø er Norges 12. største by med cirka 53.000 innbyggere. Byen og kommunen byr på spennende natur, kultur, shopping og utflukter.

Saltstraumen

I det 2,2 kilometer lange sundet mellom Straumøya og Knaplundsøya finner du verdens sterkeste tidevannsstrøm - Saltstraumen. Med en hastighet på 10-12 knop, har naturfenomenet blitt en av Nordlands største turistattraksjoner med opp mot 200.000 besøkende hvert år. Saltstraumen er et eldorado for deg som er interessert i natur, fiske og fotografering.

fjell og hav. naturbilde tatt i lofoten

Lofoten

Lofoten er vakker vinter som sommer! På grunn av den varme Golfstrømmen er klimaet her oppe også mye mildere enn i andre områder i verden som ligger på samme breddegrad. Hvis du er glad i vakker natur er Lofoten virkelig stedet for deg.

Surfing, strender, røde rorbuer og mye mer venter på deg. Hva venter DU på?

Sommer i Vesterålen -
Foto: Getty Images

Vesterålen

Du befinner deg i hvalens rike. På smaragdgrønne øyer, omgitt av hval, sjøfugl og sel bor et kystfolk med en rik historie. I Vesterålen venter noe nytt over neste bru.

Nord for Lofoten og polarsirkelen strekker Vesterålen seg vestover fra Norges fastland og ut i det store Atlanterhavet. Området består av hundrevis av små og store øyer som danner en stor skjærgård. Det storslåtte landskapet i Vesterålen består av stor variasjon. Fredfulle strender, grønne, frodige jordbruksbygder, alpine høyfjell, dramatiske fjorder og dype daler.

En sommerdag på Senja

Senja

Med kjente navn som Torsken, Husøy, Senjahopen og Tungeneset på kartet, er Senja et av Norges mest attraktive feriemål - kanskje særlig akkurat i år! Hit kommer du enkelt med enten bil eller båt fra Tromsø, eller bil fra Finnsnes.

Nasjonal turistveg

Nasjonal turistveg Senja går mellom Botnhamn og Gryllefjord, og er 102 kilometer lang. Langs veien finner du bratte fjell som stuper ned i havet, kritthvite korallstrender, nydelige fjorder og et landskap som tar pusten fra deg. I Bergsbotn er det et utsiktspunkt der du får en fantastisk utsikt over Bergsfjorden og havet. Turen fortsetter på en til dels smal og svingete vei, og på de forunderligste steder ligger små fiskevær som klorer seg fast, slik som Senjahopen. På en liten øy i Øyfjorden helt nord på Senja ligger Husøy, her er det cirka 100 fastboende og husene er bardunert for å tåle vær og vind.

Tromsø - reisetips til ting å oppleve i Ishavsbyen

Tromsø

Polarbyen Tromsø er full av kultur og historie, samtidig som den er et av de beste stedene å se både midnattsol og nordlyset. Bli med og opplev polareventyret i Nordens Paris! Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen og er Nord-Norges største by. De første menneskene kom til området for 11 000 år siden, men byen ble først grunnlagt i 1794. Tromsø er et populært reisemål for folk som vil se nordlys fra september til mars. Fra 20. mai til 20. juli er det midnattssol, og da er det aktiviteter i hele byen, hele døgnet.

Sautso - Nord Europas største canyon i Alta -
Foto: Getty Images

Alta

Finnmarks største by Alta, ligger i et område med relativt mildt klima i forhold til resten av nordområdene.

Den samiske kulturen står sterkt i Alta, og det er populært å lære mer om den når du besøker byen. Høre på joik, oppleve reinsdyr på nært hold, besøke samiske kultursentre og så klart nyte den tradisjonelle samiske festmaten, bidos. Det er mange tilbydere som byr på samiske opplevelser i arktiske omgivelser. Bare for å nevne noe!

Opplev nordlys og samisk kultur i Tana

Tana

Tanaelva

Elva er kjent som Norges viktigste lakseelv, og er kommunens største attraksjon. Dette gir Tana stor fisketurisme, og laksefisket er viktig for lokalbefolkningen. Det arrangeres også elvebåtturer langs vassdraget på Tanaelva.

Den lille kommunen med 2800 innbyggere byr på fiske, friluftsliv og samisk kultur. Tana er et geografisk og kommunikasjonsmessig knutepunkt i Øst-Finnmark. Tana grenser til Finland og Karasjok i sør, og ligger nordvest for Båtsfjord og Vadsø.

Nordkapp - reisetips til ting å oppleve

Nordkapp

Europas nordligste punkt

Nordkapp ligger over 71 grader nord og rundt 2000 kilometer fra Nordpolen, helt i enden av den europeiske landmassen på Magerøya. Fra Nordkapplatået stuper fjellsiden 307 meter rett ned i Nordishavet.

Når du står ytterst på det mektige platået, er det bare Svalbard som skiller deg og Nordpolen. Her kan du oppleve måneder med evig dag om sommeren, for solen går aldri ned fra midten av mai til slutten av juli.