Finland - de beste tipsene til å oppleve nordlyset

Finland - de beste tipsene til å oppleve nordlyset

Nordlyset er en opplevelse som folk reiser langveis fra for å oppleve, det magiske naturfenomenet Aurora Borealis. FINN reise gir deg tipsene til det du trenger å vite om nordlysparadiset og julenissens hjemby Rovaniemi.

Publisert 13. desember 2021 kl. 17.12

Det er mange grunner til hvorfor Rovaniemi i Finland har blitt en megapopulær destinasjon for reisende fra verden over. Det er ikke bare julenissens offisielle hjemby, som er kult nok i seg selv, men også stedet for lapplandske tradisjoner, arktisk safari, hundespann og andre vinteraktiviteter.

Først kan det være interessant for mange å lære mer om regionens historie og kultur, og det er ingen bedre steder å starte enn med disse tre attraksjonene:

Alle disse tre kulturopplevelsene kan besøkes med en og samme billett - Kulturpasset.

 1. Arktikum Museum

  Arktikum er et museum og kjemisenter. Utstillingene her vil ta deg med på et eventyr gjennom Lappland og den arktiske regionen.

 2. Korundi Kulturhus

  Korundi huser to av landets viktigste kunstinstitusjoner: Chamber Orchestra of Lapland og Rovaniemi Art Museum. Chamber Orchestra er det nordligste, profesjonelle orkesteret i Europa og har konserthallen sin her. Hallen er en klassisk musikkhall med 340 sitteplasser. Den brukes også til å arrangere andre konserter og konferanser. Rovaniemi Art Museum representerer moderne finsk kunst fra 1940 og fremover. Museet huser også internasjonale verk og introduserer besøkende til forskjellige områder innenfor fine art.

 3. Science Centre Pilke

  Dette kjemisenteret forteller oss historier fra de nordlige skoger og alt som binder oss til de. Visste du for eksempel at iskrem, festkjoler og medisiner inneholder tømmer og andre produkt fra skogen? Her kan du lære alt av funfacts og gjennom sanser utforske skogen innendørs.

Reinsdyr er ikoniske på Lappland, sammen med huskyene, og det med god grunn - det er nemlig flere reinsdyr enn mennesker! Med mer enn 200 000 reinsdyr mot 180 000 mennesker skal det godt gjøres å ikke møte på det ikoniske dyret, som av og til også vandrer inn i Rovaniemi sentrum. Men for et garantert møte med dyrene er sledeturer og andre attraksjoner svaret, selv om flyvende reinsdyr fortsatt kun er forbeholdt julenissen… Her finner du to av de mange aktivitetstilbudene:

Overnatting

Rovaniemi regionen tilbyr nok av overnattingstilbud fra hotell i Rovaniemi sentrum til ferieanlegg i nissens landsby. Men det mest populære tilbudet kan kun oppleves i vinterhalvåret og gir deg den ekte arktiske opplevelsen. Her finner du våre to favoritter av overnattingstilbudene i Rovaniemi.

Er du like klar som oss for å oppleve dette vinterparadiset, eller kanskje kombinere med noen dager i Helsinki?

Været i Rovaniemi de neste 7 dagene

 • Lørdag -12°
 • Søndag -13°
 • Mandag -11°
 • Tirsdag -10°
 • Onsdag -13°
 • Torsdag -15°
 • Fredag -15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.