Finland - de beste tipsene til å oppleve nordlyset

Finland - de beste tipsene til å oppleve nordlyset

Nordlyset er en opplevelse som folk reiser langveis fra for å oppleve, det magiske naturfenomenet Aurora Borealis. FINN reise gir deg tipsene til det du trenger å vite om nordlysparadiset og julenissens hjemby Rovaniemi.

Det er mange grunner til hvorfor Rovaniemi i Finland har blitt en megapopulær destinasjon for reisende fra verden over. Det er ikke bare julenissens offisielle hjemby, som er kult nok i seg selv, men også stedet for lapplandske tradisjoner, arktisk safari, hundespann og andre vinteraktiviteter.

Først kan det være interessant for mange å lære mer om regionens historie og kultur, og det er ingen bedre steder å starte enn med disse tre attraksjonene:

Alle disse tre kulturopplevelsene kan besøkes med en og samme billett - Kulturpasset.

Reinsdyr er ikoniske på Lappland, sammen med huskyene, og det med god grunn - det er nemlig flere reinsdyr enn mennesker! Med mer enn 200 000 reinsdyr mot 180 000 mennesker skal det godt gjøres å ikke møte på det ikoniske dyret, som av og til også vandrer inn i Rovaniemi sentrum. Men for et garantert møte med dyrene er sledeturer og andre attraksjoner svaret, selv om flyvende reinsdyr fortsatt kun er forbeholdt julenissen… Her finner du to av de mange aktivitetstilbudene:

Overnatting

Rovaniemi regionen tilbyr nok av overnattingstilbud fra hotell i Rovaniemi sentrum til ferieanlegg i nissens landsby. Men det mest populære tilbudet kan kun oppleves i vinterhalvåret og gir deg den ekte arktiske opplevelsen. Her finner du våre to favoritter av overnattingstilbudene i Rovaniemi.

  • Bilde av veiskilt til julenissen i Rovanieme i Finland

    I Rovanieme kan du møte julenissen - Foto: Getty Images

Er du like klar som oss for å oppleve dette vinterparadiset, eller kanskje kombinere med noen dager i Helsinki?

Været i Rovaniemi de neste 7 dagene

  • Fredag 17°
  • Lørdag 14°
  • Søndag 19°
  • Mandag 22°
  • Tirsdag 22°
  • Onsdag 22°
  • Torsdag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.