Senja - reisetips til ting å oppleve

Senja - reisetips til ting å oppleve

Rett ut i havgapet for Finnsnes ligger Norges nest største øy - Senja. FINN Reise gir deg tips til ting å gjøre på en av Norges beste ferieperler.

Med kjente navn som Torsken, Husøy, Senjahopen og Tungeneset på kartet, er Senja et av Norges mest attraktive feriemål. Øya består av fire kommuner, men fra januar 2020 blir kommunene slått sammen til storkommunen Senja. Hit kommer du enkelt med enten bil eller båt fra Tromsø, eller bil fra Finnsnes.

 • En vinterdag på Husøy, Senja

  En vinterdag på Husøy, Senja - Foto: Getty Images

 • Nasjonal turistveg

  Nasjonal turistveg Senja går mellom Botnhamn og Gryllefjord, og er 102 kilometer lang. Langs veien finner du bratte fjell som stuper ned i havet, kritthvite korallstrender, nydelige fjorder og et landskap som tar pusten fra deg. I Bergsbotn er det et utsiktspunkt der du får en fantastisk utsikt over Bergsfjorden og havet. Turen fortsetter på en til dels smal og svingete vei, og på de forunderligste steder ligger små fiskevær som klorer seg fast, slik som Senjahopen. På en liten øy i Øyfjorden helt nord på Senja ligger Husøy, her er det cirka 100 fastboende og husene er bardunert for å tåle vær og vind.

 • Fiske på Senja

  Ved Stonglandseidet helt sør på Senja ligger Senja Opplevelser. Her kan du leie båt og dra på båtturer alene eller med guide. Senja Opplevelser er bare en av en rekke steder som legger til rette for at du kan dra til havs og fange skrei, sild, kveite, og alt det havet har å by på. I tillegg er det flere muligheter for ørretfiske i fjordene på Senja. Bare 20 minutter fra fergeleiet i Botnhamn finner du de to fiskevannene Mefjordvatnan. Her er det flott natur og flere fiskeplasser der du kan fiske ørret.

  Midt inne på øya,15 kilometer fra Gibostad, ligger Lysnesvassdraget. Det er delt opp i åtte soner, og i de nedre sonene får du kveite og laks, mens lenger opp biter ørreten på kroken. Langs riksveien fra Lysnes helt nord på Senja, ligger Geitvatnet og blinker i solen. Her stortrives ørreten, og du får oftere fisk på over ett kilo enn småfisk på noen hundre gram.

 • Sykkel- og kajakkferie

  Mefjord på Senja med snødekte fjell i horisonten - Foto: Getty Images

  Senja er som skapt for deg som vil se Norge og kysten fra sykkelsetet. Her finner du tips til sykkelferie på Senja, og du kan for eksempel starte sykkel-ferien i Tromsø, og tråkke deg langs kysten sørover til Senja. Fra Finnsnes tar du broen over til øya, og derfra kan du velge og vrake i sykkelruter.

  Øya er ikke mindre spektakulær for deg som velger kajakk som fremkomstmiddel. Området rundt Senja bugner av skjær og holmer. I tillegg er det langgrunt flere steder, og du kan gå i land på hvite sandstrender og nyte livet.

 • Vinteraktiviteter

  Senja er ikke bare for sommerturister. Feriegjester valfarter hit også om vinteren, blant annet for å oppleve isfiske, trugeturer, toppturer, randoné og selvsagt det magiske nordlyset. Etter å ha lest Senja - tips til skiturer og fjellturer, så vil vinteren med ett være en høyaktuell årstid å besøke øya på.

 • Senjatrollet

  I mars 2019 brant turistattraksjonen Senjatrollet. Trollet som i hovedsak var bygget av isopor, gikk raskt opp i røyk. Dette trollet ble registrert som verdens største troll, nesten 18 meter høyt da det sto ferdig i 1993. Det fikk også en plass i Guiness rekordbok. Ekteparet Siw og Leif Ruback har drevet familieparken i mer enn 20 år, og driver fortsatt Hulderheim med kafe og salg av souvenirer.

 • Fjellturer

  Fantastisk utsikt på topptur på Senja - Foto: Getty Images

  1001 meter over havet ruver en av de to toppene som tilhører Breidtinden, fjellet ved Mefjordbotn nord på Senja. Den andre toppen som du også kan gå til ligger 984 meter over havet. Du bør beregne hele dagen på å gå opp og ned Senjas høyeste fjell. Nord på Senja stiger Segla majestetisk 639 meter nesten loddrett opp av havet. Turen opp betegnes som en av toppene du bør få med deg, takket være den fantastiske utsikten over Mefjorden og Øyfjorden. Husfjellet, Dronning Sonjas favoritt på Senja, troner 632 meter over havet og byr på utsikt over Yttersia av Senja. Herfra ser du Bergsøyene, fjellene i nordre Torsken og Okshornan i Ersfjorden.

 • En sommerdag på Senja

  En sommerdag på Senja - Foto: Getty Images

 • Overnatting på Senja

  Mefjord Brygge kan du velge mellom å bo i eget hus, standard dobbeltrom eller leie leilighet. Alle boligene er i Medfjordvær, rett utenfor Senjahopen. Senjahopen er den største fiskerihavna i Midt-Troms. I Skaland sentrum på Skagi Senja hotel & lodge bor du tett på kjente attraksjoner som Husfjellet, Bøvær, Tungenesset, Ersfjordbotn Bryggeog utsiktspunktet Magasuget. Skagi Senja hotel & lodge har seks hotellrom og tre hytter. Vil du bo på vakkert til på vestkysten av Senja, kan du velge Hamn i Senja som tilbyr hotellrom og leiligheter.

 • Camping på Senja

  Senja har også campingplasser, som Fjordbotn camping, Senja Camping, Norwegian Wild og Senjaopplevelser. Campingplassene legger til rette både for bobiler, sykkelturister og andre som ønsker å bo rimelig på Senja. På flere av stedene kan du leie hytte, og på Norwegian Wild kan du bo i et fyr med 360 graders utsikt.

Været på Senja de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag -0°
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Tips 1: Til Tromsø er det flest flyruter å velge mellom.

Tips 2: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.