Alta - reisetips til ting å oppleve

Alta - reisetips til ting å oppleve

Finnmarks største by Alta, ligger i et område med relativt mildt klima i forhold til resten av nordområdene. Her får FINN reises tips til ting å oppleve i Alta.

 • Nordlysbyen Alta

  Området rundt Alta har godt klima med lite nedbør, milde vintre og relativt varme somre. Mørketiden i Alta varer fra november til januar, og fra mai til august skinner sola hele døgnet.

  Om vinteren er Alta omringet av det klare blå lyset og kontrastene som kjennetegner Finnmark i vintersesongen, og det er mange ting å gjøre. Verdens første nordlysobservatorium ble bygget her på slutten av 1800-tallet, noe som har gitt Alta kallenavnet Nordlysbyen.

  Det er arrangeres mange forskjellige nordlysturer i Alta, og de beste stedene å observere det magiske lysshowet er langs fjordene, vestover mot Øksfjordjøkelen eller på Finnmarksvidda.

 • Sorrisniva Igloo Hotel

  Langs Altaelva kan du overnatte på verdens nordligste ishotell som blir bygget fra grunnen av hvert år med forskjellige tema. Sorrisniva Igloo hotellet er et luksuriøst hotell der alt er laget av ren snø og is. Her får du oppleve kontrasten mellom kulden på rommet ditt, og den lune varmen fra soveposen du sover i. En perfekt opplevelse for deg som søker det unike på en avslappende ferie.

  Hotellet tilbyr også et bredt spekter av arktiske vinteropplevelser i landlige omgivelser, morsomme aktiviteter og god mat i hotellets restaurant. Igloo Hotel åpner dørene i januar og smelter igjen om våren.

 • Helleristninger i Alta -
Foto: Getty Images

  Helleristninger i Alta - Foto: Getty Images

 • Aktiviteter i Alta

  Alta ligger innerst i Altafjorden, noe som bidrar til mye skog, vidde, kyst- og fjellandskap. Her er det mange muligheter for alle som liker friluftsliv og aktiviteter både vinter og sommer.

  Det er populært med vandring, sykling og fiske i blant annet Stabburselva, men spesielt isfiske på vinterstid er en fantastisk naturopplevelse på Finnmarksvidda. Du kan bli med på snøscootersafari eller hundekjøring og sledetur gjennom den ville naturen i Alta. Her tilbys det også turer på flere dager hvor du kan overnatte i hytter eller lavvoer på fjellet.

  Er du en skientusiast bør du vurdere å gå den klassiske skituren over Finnmarksvidda fra Alta til Karasjok. Turen er på 85 km, og går over ca 4 dager. Forbes reiseguide har kåret denne turen til en av verdens fem flotteste skiturer, og blir beskrevet som indrefileten av Finnmark.

  Om du ønsker deg en lett vandretur på toppen av fjellet med god utsikt, bør du besøke Halddetoppen. På toppen av fjellet finner du Observatoriebygningen som har blitt benyttet til nordlysforskning i mange år, og stedet er kjent som et av landets aller beste for å observere og fotografere det spektakulære nordlyset som danser på himmelen. Det er en kort gåtur fra Skarsvåg til Halddetoppen.

 • Samisk kultur i Alta

  Den samiske kulturen står sterkt i Alta, og det er populært å lære mer om den når du besøker byen. Høre på joik, oppleve reinsdyr på nært hold, besøke samiske kultursentre og så klart nyte den tradisjonelle samiske festmaten, bidos. Det er mange tilbydere som byr på samiske opplevelser i arktiske omgivelser.

  I Alta kan du også oppleve helleristningene som står på UNESCO’s verdensarvliste.

 • Ting å gjøre med barn i Alta

  Nordlysbadet er svært populært blant barnefamilier, du finner det midt i sentrum av Alta like ved Scandic Hotell og Amfi Alta kjøpesenter. Her finner du flere konkurransebasseng, barnebasseng, aktivitetsbasseng, vannrutsjebane, klatrevegg, spa- og velværeavdeling og mye mer. Her kan dere tilbringe en morsom dag for hele familien!

 • Sautso - Nord Europas største canyon i Alta -
Foto: Getty Images

  Sautso - Nord Europas største canyon i Alta - Foto: Getty Images

Været i Alta de neste 7 dagene

 • Lørdag -13°
 • Søndag -9°
 • Mandag -6°
 • Tirsdag -10°
 • Onsdag -9°
 • Torsdag -9°
 • Fredag -8°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Verdt å vite: Vær tidlig ute med å bestille leiebil, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.