Bodø - reisetips til ting å oppleve

Bodø - reisetips til ting å oppleve

Ønsker du å reise så langt Nordlandsbanen går, og oppleve vill natur og rikt dyreliv? Da bør du reise til Bodø - Nordlands hovedstad.

Bodø er Norges 12. største by med cirka 53.000 innbyggere. Byen og kommunen byr på spennende natur, kultur, shopping og utflukter.

 • Hotell og overnatting Bodø

  Ønsker du å bo med panoramautsikt og et snev av luksus, bør du velge Scandic Havet med 17 etasjer og egen Skybar. Hotellet ligger idyllisk ved sjøkanten, og rommene byr på vidunderlig utsikt. Rett ved finner du Thon Hotel Nordlys og Radisson Blu Hotel Bodø. Litt mer tilbaketrukket fra havneområdet, finner du Clarion Collection Hotel Grand Bodø og Skagen Hotel.

  Kommer du til Bodø med bobil eller campingvogn, eller du vil overnatte i telt, kan du nyte feriedagene på Bodøsjøen camping eller Geitvågen camping. Førstnevnte ligger like utenfor sentrum av byen, nær Luftfartsmuseet og Nord-Norges største kjøpesenter, City Nord. Geitvågen camping ligger noen minutters kjøretur lenger unna sentrum.

 • Saltstraumen

  I det 2,2 kilometer lange sundet mellom Straumøya og Knaplundsøya finner du verdens sterkeste tidevannsstrøm - Saltstraumen. Med en hastighet på 10-12 knop, har naturfenomenet blitt en av Nordlands største turistattraksjoner med opp mot 200.000 besøkende hvert år. Saltstraumen er et eldorado for deg som er interessert i natur, fiske og fotografering.

 • Fiske og fugleliv

  Fisket i Saltstraumen er eventyrlig, og når tidevannet fyller Skjerstadfjorden, passerer det gjennom de to smale løpene på hver side av Storholmen. Torsk, steinbit, sei, kveite og breiflabb følger tidevannet gjennom Saltstraumen, og all fisken fører med seg en rekke arter av sjøfugl som ærfugl og havørn. Er du interessert i å dykke, finnes det også et korallrev med hornkoraller like utenfor strømmen. Eller kanskje du heller vil ta turen gjennom sundet med båt? Rib-safari gjennom Saltstraumen er populært. Det er også mulig å overnatte i naturparadiset, og da er Saltstraumen Hotel et godt alternativ. Saltstraumen er vedtatt som maritimt verneområde av National Geographic, og valgt som ett av The Wild Wonders of Europe av World Wildlife Fond (WWF).

 • Nasjonalparker

  Nordland har åtte nasjonalparker. Fra Børgefjell i sør går turen gjennom Lomsdal – Tvisten, Saltfjell – Svartisen, Junkerdal, Láhko, Sjunkhatten, Rago og Møysalen. I Nordland Nasjonalparksenter, 12 mil sør for Bodø, mellom Saltfjellet-Svartisen og Junkerdal, kan du dypdykke i nasjonalparkene og deres historie.

 • Badeland og lekeland

  Temperaturen i sjøen rundt Bodø er ofte for kaldt for bading. Det har Bodø by tatt konsekvensene av og fem minutter å kjøre fra sentrum finner du Bodø Spektrum og Nordlandsbadet. Badet har mosjons-basseng, stupebasseng og opplærings- og terapibasseng. De har også eget barnebasseng, basseng med bølger og tre vannsklier.

  Cirka 10 kilometer fra Bodø sentrum, i barneparken Lekedilla, kan ungene få boltre seg på trampoliner, sklier og i ballbingen. I Bodø Action Hall kan de som liker spill og actionaktiviteter som lasertag, være i escaproom hvor de løser oppgaver sammen med andre. Her kan de også spille paintball.

 • Jobbe og bo i Bodø? Alt du trenger vite

  Utsikt over havna og byen Bodø - Foto: Getty Images

Ting å oppleve i Bodø

Bodø har et rikt kulturliv, og har søkt om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. Midt i byen ligger Stormen Kultursenter som arrangerer konserter i alle sjangre. På biblioteket i Stormen får du innblikk i lokalhistorie og litteratur. I tillegg tar arkitekturen og beliggenheten de fleste med storm.

Er du på jakt etter severdigheter, og samtidig interessert i nordnorsk historie, bør du ta en tur innom Jektefartsmuseet ved Luftfartsmuseet og kjøpesenteret City Nord. På Jektefartsmuseet kan du dypdykke i nord-norsk sjøfartshistorie. Du vil blant annet finne den siste jekten som fraktet lofotfisk til Bergen, og kom tilbake til Bodø med varer som mel, sukker, korn, tobakk og alkohol.

I 2016 arrangerte Bodø street art-festivalen Up North. I den forbindelse ble byen utsmykket av street art-kunstnere fra hele verden. Kunsten egner seg godt til fotografering, og er utrolig populær blant turister.

Været i Bodø de neste 7 dagene

 • Lørdag -5°
 • Søndag -5°
 • Mandag -6°
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.