Reisetips til solsikre Gran Canaria

Reisetips til solsikre Gran Canaria

Det finnes den perfekte ferien for hvem som helst på sørkysten av Gran Canaria. Her er i snitt 320 soldager i året! Om du er ute etter sol og strand, familieferie eller party til tidlige morgentimer - uansett så finner du det her!

 • Puerto de Mogán - for eldre og kjærestepar

  Puerto de Mogán er smykket med hvite hus, smale gågater og frodige bougainvilleaer hengende over gatene som vakre blomsterbuer.

  Stedet er kjent som en av de vakreste stedene på øya, og her finnes noen øyas beste restauranter. Det er fortsatt lite nok til å føles koselig og avslappet. Puerto de Mogán ligger nært flere av øyas beste strender, og selve Playa de Mogán er liten med fin sand og rolig vann.

  Kveldsstemning i Puerto Mogan på Gran Canaria - Foto: Getty Images
 • Maspalomas - sol og strand

  Maspalomas er stedet for å slappe av, gå tur i sanddynene og slikke sol. Området har en av de beste promenadene på øya. Den friske luften, fantastiske havutsikten og de fancy butikkene gjør dette til den ideelle spotten for gåturer.

  Du kan ikke bo i Maspalomas uten å besøke Maspalomas Dunes naturreservat som er et syn og opplevelse du sent vil glemme. Maspalomas er nemlig en ørken kjent for sine gylne sanddyner.

  Fantastiske strender i Maspalomas på Gran Canaria - Foto: Getty Images
 • Meloneras - All inclusive ferie

  Meloneras er all-inclusive paradiset på øya. Hotellene ligger tett i tett som perler på en snor, og dette er det nyligst renoverte hotellområdet på Gran Canaria. Dette er stedet for deg som ønsker service fra morgen til kveld. Her trenger bare å gå noen meter til nærmeste bar og restaurant, som ligger vegg i vegg langs strandpromenaden.

  Meloneras er mer enn bare hotell. På vestsiden av feriestedet har et stort antall vakre villaer og bungalows.

  Utsikt over Meloneras på Gran Canaria - Foto: Getty Images
 • Playa del Inglés - fest og moro

  Gran Canarias største og mest travle feriested er definitivt Playa del Inglés. Stedet har øyas beste nattklubber, og passer perfekt for deg som ønsker liv og røre hele ferien.

  Playa de Inglés er likevel mer enn bare et partysted. Sett bort ifra kjøpesenteret Yumbo (også kjent som gay mecca på øya) finnes det flere hotell som gjør det mulig å nyte ro og fred.

  Playa del Inglés er alle øyas feriesteder på ett og samme sted. Du må bare bestemme deg for hva slags type ferie du er ute etter før du booker hotell.

  Utsikt over strendene i Playa del Ingles på Gran Canaria - Foto: Getty Images
 • Arguineguín - den autentiske opplevelsen

  Arguineguín ligger midt mellom øyas hoved feriesteder, og er en blanding mellom de lokales paradis og et turiststed. Det er definitivt en lokal favoritt samtidig som det har alt av tilbud som et vanlig feriested (i litt mindre skala…)

  Gode transportmuligheter til alle de beste strendene, lokale butikker og barer, og en liten fiskehavn. Arguineguín er nordmenns paradis om vinteren, mens sommeren byr på en mer rolig og tradisjonell tilværelse.

  Dette er stedet for deg som ønsker en autentisk Gran Canaria opplevelse, men likevel nært nok til alle de populære nabostedene.

  Utsikt over Arguineguín på Gran Canaria - Foto: Getty Images
 • Taurito - familieparadis

  Taurito, eller Playa de Tauro, er den perfekte familiedestinasjonen. Her finnes både badeland og strender med vannsport og dykkeskole.

  Det lille familieparadiset ligger bare fem minutter fra strender og basseng. Her kan du tilbringe en hel uke uten å behøve å bevege deg langt, men heller fokusere på å slappe av mens barna holdes i aktivitet dag inn og dag ut.

  Taurito er et populært feriested uten å være overbefolket og stressende.

  Utsikt over Taurito på Gran Canaria - Foto: Getty Images

Andre feriesteder å merke seg på sørkysten er Bahía Felíz, San Augustín, Amadores og Puerto Rico.

Er du klar for sol og strand? Vi hjelper deg å finne det perfekte feriestedet på Gran Canarias solsikre sørkyst.