Opplev julemarkedene i København

Opplev julemarkedene i København

København er et mekka for julearrangement som de fleste varer helt frem til andre juledag, perfekt for deg som trenger litt gaveinspirasjon eller for deg som er ute i siste lite. Her får du FINN Reises tips til de beste julemarkedene i Københavns som garantert vil få deg i skikkelig julestemning.

Publisert 8. oktober 2019 kl. 15.37

Hvis du er glad i jul og alt som hører julen til er førjulstiden i København noe du ikke vil gå glipp av. Fra november og ut året dekkes den danske hovedstaden med juledekorasjoner, og byen fylles av små og store julemarkeder hvor du kan drømme deg helt bort. Her kan du lese om de desidert beste juleopplevelsene København har å by på.

Nyhavn Julemarked

Nyhavn får en tidlig start fra begynnelsen av november til sent i desember, og er et årlig og veldig populært marked i byen. Havnepromenaden er dekket av boder med alt av julegavemuligheter du kan tenke deg. Få deg en god, varm kopp med gløgg og nyt synet av København sitt fineste vinterbilde, med sin brosteinsbelagte havnepromenade og nydelige julepynt.

Julemarked Højbro Plads

De flere tusen dekorative julelysene, reinsdyrene og nissens slede gjør Højbro Plads til et glitrende knutepunkt for juleaktiviteter gjennom hele desember. I de små, herlige hyttebodene kan du finne alt fra strikka klær til glassverk og danske delikatesser, mens tyskinspirert bbq og gløgg sørger for å holde deg varm i vinterkulda. På Højbro Plads vil julefølelsen sakte men sikkert komme krypende på ditt besøk i København.

Jul på Kronborg Slot

Snakker om julefølelse, hvem vil vel ikke oppleve julemarked inne i Kronborg Slot? Både i de forskjellige rommene og gangene på slottet er det satt opp et hav av salgsboder med et variert utvalg gavetips. Blant annet julepynt, kunst og håndverksprodukter, unike design, klær, leker og småting. På Kronborg Slot blir det julestemning og det nydelig dekorerte juletreet i ballsalen og juleforestillingen for barn gjør dette til en unik opplevelse for hele familien. Kanskje kommer nissen også…

Julemarkedet i Den Grå Hal i Christiania

Det eldste og mest eksotiske julemarked finner du i Den Grå Hal i Christiania. Den historiske hallen kan dateres helt tilbake til 1851 og julemarkedet har eksistert helt siden 70-tallet. Den Grå Hal er kjent for sin fantastiske julestemning, med live-musikk og over 100 boder fylt med alt av julegavetips, pynt og mat. Dette er en juleopplevelse du ikke vil gå glipp av.

Jul på Tivoli

Det er nok få andre som tar jul like seriøst og lidenskapelig som Tivoli i København. Hvert år prydes den 175 år gamle fornøyelsesparken med et nytt, uforglemmelig lysshow som ikke ligner noen annen. I tillegg til den herlige julepynten vil du finne noen av de beste julegodteriene som finnes! Blant de mest populære er karameliserte mandler, sukkerepler og gløgg. Dette er tidenes Winter Wonderland for både store og små gjester.

Når man skal reise til København på vinteren, og være ute så og si hele tiden er det greit å finne et hotell hvor man kan komme tilbake etter en lang, kald dag for å slappe av og få tilbake varmen i kroppen. Og hotell i København er det nok å velge mellom. Her er våre to favoritter.

Sanders Hotel

Midt mellom Nyhavn og Kongens Nytorv finner du det koselige boutique hotellet Sanders Hotel. På Sanders Hotel handler alt om hygge, som danskene alltid sier. Den varme, deilige familiefølelsen som hører vinteren til gjør Sanders til et perfekt hotell i førjulstiden. Hotellets hjemmekoselige innredning tar inspirasjon fra luksus-hotellkjeden og medlemsklubben Soho House, så for deg som leter etter en så komfortabel overnatting som mulig er dette stedet for deg.

City Hotel Nebø

Det ligger i navnet, City Hotel Nebø ligger midt i sentrum av København, og drives på filosofien om at alle burde kunne ha råd til å bo på hotell i København, så om du reiser på budsjett er dette stedet for deg. Rommene er delt inn i tre kategorier; økonomi, lav økonomi og standard. Lokalisert i en av Købens hippeste og mest livlige gater, Istedgade, gjør Nebø til et perfekt hotell for backpackere og for deg som ønsker å være midt i hjertet av byens uteliv.

Les også:

Været i København de neste 7 dagene

  • Fredag 16°
  • Lørdag 15°
  • Søndag 14°
  • Mandag 14°
  • Tirsdag 14°
  • Onsdag 15°
  • Torsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.