København - reisetips til Nordens hyggeligste storby

København - reisetips til Nordens hyggeligste storby

Det er ikke for ingenting at vi sier "Det er dejlig å være norsk i Danmark". København regnes som en ev de hyggeligste storbyene du kan besøke. Sjarmerende smale, brosteinsgater, i kombinasjon med storby, arkitektur, parker, kjente attraksjoner, og ikke minst matopplevelsene.

Opplev "dejlige" København

København blir av mange regnet som Nordens mest spennende storby, her finner du alt du kan ønske deg av en storbyweekend. Velg og vrak blant gourmetrestauranter, spennende barer, yrende natteliv, og ikke minst suverent god juleshopping. På ærverdige Tivoli arrangeres hvert år et stemningsfullt julemarked.

 • Vesterbro - byens mest trendy bydel

  Vesterbro er Københavns svar på Grünerløkka, og er den danske hovedstadens mest trendy bydel. Her bugner det av pittoreske restauranter og spennende butikker.

  Den gamle, ærverdige bydelen var tidligere et arbeiderstrøk hvor primært de kreative bosatte seg. Her fant du verksteder, håndverkere og små butikker. I dag er det de unge og moderne københavnerne som holder til i Vesterbro. De som vil bo sentralt, med kort avstand til alt.

  Bydelen ligger i området vest for Centralstasjonen og rett i nærheten av Tivoli. Du har gangavstand til blant annet hovedgaten Strøget og kort vei til kanalene.

  I Vesterbro finner du – uten at du trenger å anstrenge deg for mye – skatter i form av trendy butikker, vintagesjapper og designerbutikker.

  Litt tid bør du likevel belage deg på å finne skattene i bydelen. De fleste av butikkene ligger i små, trange brosteinslagte sidegater. Disse kan være vanskelig å finne ved første øyekast.

  Hyggelig kafe i København - Foto: Getty Images
 • Kødbyen for de gode råvarene

  I Vesterbro finner du også Kødbyen – stedet hvor kjøpmennene i tidligere tider kjøpte sine råvarer. Nå har kaféene og restaurantene overtatt. Her finner du også et knippe veletablerte gallerier hvor flere norske, anerkjente kunstnere ofte er å se på utstillerlisten.

  Du bør også prioritere en tur innom Carlsberg museum. De store bygningene er omgjort til en miniatyrby, som byr på et historisk øl-museum, barer, en restaurant og et såkalt pop-up-område hvor lokalbefolkningen selger brukte klær. Her kan du virkelig gjøre gode kupp.

  Selve Kødbyen er delt inn i områder. De brune området hvor du finner danseskole og teater. Den grå delen består av kontorer, sykkelverksted og vinforhandlere, mens den hvite Kødby huser populære spisesteder, barer og nattklubber. Utelivet er nærmest sagnomsust i Kødbyen.

  Midt i hjertet av Kødbyen finner du, i sommersesongen, et eget matmarked med små boder, vogner og god stemning.

  Gatebilde i København - Foto: Getty Images
 • Fristaden Christiania

  Du kommer ikke utenom Christiania når du er i København. Her kan du lese mer om fristaden Christiania i København.

  Utsikt over fristaden Christiania i København - Foto: Getty Images
 • Islands Brygge - varierte tilbud med moderne miks av nytt og gammelt

  Islands Brygge er en trendy bydel en liten sykkeltur fra Tivoli og sentrum, på vestsiden av øya Amager.

  Gammelt, men populært område som har sin helt spesielle historie, og populariteten har formelig skutt i været det siste tiåret.

  Islands Brygge ble skapt gjennom utfyllinger av det grunne området mellom Amager og Sjælland, og ligger bare noen steinkast unna det sentrale København. Fyllingene på Amager ble startet av det danske Forsvaret i 1880-årene, og sto ferdig i 1933.

  I dag har området stor befolkningsvekst, og i 2020 er det forventet 16.000 innbyggere, nær en dobling siden populariteten virkelig skjøt fart for drøye ti år siden.

  Typisk dansk bakverk - Foto: Getty Images
 • Dette finner du på Islands Brygge

  Området består av tusenvis av nye leiligheter, moderne og trendy, bygget i sjøkanten. I tillegg bugner det av nyetablerte restauranter og spesialbutikker for mat. De har til og med eget casino.

  Noen av de største virksomhetene i området er hovedkvarterene for HK/Danmark, og Deloitte samt Radisson Blu Hotel Scandinavia, som ligger langs Amager Boulevard.

 • Danmarks tredje største shoppingsenter

  Shoppingsenteret Fisketorget ligger ved Havnebadet Fisketorvet, mellom Vesterbro og Islands Brygge. Senteret har i alt 120 butikker og restauranter, og er et sentralt knutepunkt for befolkningen i området.

  Fisketorvet er blant de mest markante bygningene sammen med Bryggebroen, Kulturhuset Islands Brygge, Gemini Residence, Wennbergsiloen og A-Huset.

  Dansk sjømat - Foto: Getty Images
 • Havnebadene

  I sommerhalvåret starter mange københavnere dagen med en svømmetur i de populære havnebadene på Islands Brygge, Fisketorvet eller Sluseholmen. Ofte før de drar på jobb, og garantert i helgene, dersom været tillater det.Havnebadene er, som navnet sier, havsbad i Københavns havnebasseng, mellom den gamle og ærverdige bydelen Vesterbro, og Amager Islands Brygge. Havnebadet er åpent for alle, enten du er turist eller du bor byen.Er du gjest på Copenhagen Island Hotel i sommerhalvåret, har du mulighet til å spise frokost ute på bryggen, rett ved siden av Havnebadet Fisketorget.

  Havnebadene er - naturlig nok - stengt i vinterhalvåret.

  Amager torg i København - Foto: Getty Images


 • De gode matopplevelsene

  I København spiser du godt. Utvalget av restauranter er enormt, fra de mest eksklusive, til de smakfulle, små og hyggelige stedene. Et tips er å ta turen gjennom Læderstræde, en liten gate som går fra Amager torv i Strøget, i retning Tivoli. Gaten er full av små, hyggelige barer og kafeer, som også har sitteplasser ute på sommerstid.

  Kafe Kys, Hoppes Cafe & Bar, Cafe Zirup, La Fontaine Jazz Club og Bertels Salon er et lite knippe gode tips for deg som liker å ta livet med ro, drikke en dansk øl og en «lille en», kombinert med å spise god mat.
  Ønsker du å ta matopplevelsen til de store høyder, finnes det selvsagt en rekke tilbud i København. Vi kan anbefale restaurantene Barr, Noma, Trio og Silo.

  Herlig dansk smørrebrød - Foto: Getty Images

Været i København de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.