Denne byen slår knock-out på Ibiza

Denne byen slår knock-out på Ibiza

Barcelona er blant de hotteste feriealternativene for dem som ønsker sol, sjø, fest og kulturelle opplevelser i sommer.

Hver sommer flokker tusenvis av unge nordmenn til sydligere strøk for å nyte sol og festligheter. Men mange ungdommer velger nå å kombinere partyferien med kulturelle opplevelser.

Det har ført til at Barcelona er en av årets sommerferie-vinnere blant ungdommen, ifølge tall fra FINN reise. Den spanske storbyen kommer på femteplass på listen over de mest søkte feriemålene hittil i år blant FINN-brukere i alderen 18-24 år – kun slått av de klassiske ferieøyene Kreta, Gran Canaria, Rhodos og Mallorca.

Barcelonas popularitet er ikke tilfeldig, ifølge søstrene Sara-Louise Mahgoub (25) og Maroa-Iren Mahgoub (28), som har reist verden rundt både sammen og hver for seg.

 • GLOBETROTTERE: Søstrene Sara-Louise og Maroa-Iren Mahgoub har besøkt mange land over hele verden, men sier få steder har gjort så sterkt inntrykk som Barcelona. (Foto: Privat)

  GLOBETROTTERE: Søstrene Sara-Louise og Maroa-Iren Mahgoub har besøkt mange land over hele verden, men sier få steder har gjort så sterkt inntrykk som Barcelona. (Foto: Privat)

Sara-Louise er blitt så glad i byen at hun har valgt å flytte dit, og får ofte besøk av storesøsteren.

-Barcelona er en by som rett og slett aldri sover, så man går aldri tom for ting å gjøre. Det er en veldig sosial by som tiltrekker seg mye unge mennesker. Denne byen slår knock-out på Ibiza etter min mening. Festscenen i byen er ulik noen annen jeg har opplevd før, spesielt om man er glad i elektronika musikk.

Barcelona er full av skjulte perler

I en spørrerunde FINN har utført blant ungdommer i alderen 18-24 år svarer en tredjedel at opplevelser er viktigere enn fest når de velger reisemål i sommerferien. Både de som besøker den katalanske hovedstaden for første gang og de som kjenner byen godt har muligheter til å gjøre nye oppdagelser, ifølge søstrene Mahgoub.

 • POPULÆR MØTEPLASS: På bystranden i Barcelona kan du slappe av i bølgene, samtidig som du har kort vei til alle tilbudene i storbyen. Foto: Getty Images

  POPULÆR MØTEPLASS: På bystranden i Barcelona kan du slappe av i bølgene, samtidig som du har kort vei til alle tilbudene i storbyen. Foto: Getty Images

- Er du i Barcelona for første gang så er du absolutt nødt til å besøke Sagrada Familia. Det er det mest utrolige byggverket jeg har sett og jeg kjenner ingen som har vært der som har sagt noe annet.

-En skjult perle er området Poble Espanyol. Direkte oversatt betyr det «spanske bygd». Det er en etterligning av gamle spanske landsbyer, og er absolutt verdt å se. I tillegg arrangeres det ofte store eventer her i mange helger. Da står køen faktisk helt ut av selve porten inn til landsbyen. Her er det lite turister og høy partyfaktor! Det er ikke alltid så lett å finne ut om disse eventene, men gjør man god nok research bør man klare å finne dette ganske greit, sier Sara-Louise og Maroa-Iren.

Sara-Louises anbefalte Barcelona-opplevelser

Port Aventura - Tidenes sykeste fornøyelsespark. Altså, jeg er glad i berg og dal baner, men her har jeg faktisk ikke våget meg på alle karusellene. Port Aventura ligger en enkel togtur ut av byen, så man burde ta det som en dagstur.

GoCar Barcelona - En morsom måte å dra på sightseeing i Barcelona er å leie små, gule go carts som gir deg en reiserute rundt hele byen. Det er utrolig morsomt, samtidig som du får se alle de kjente stedene i byen. Beste måten å lære Barcelona å kjenne!

Camp Nou - Jeg er jo kanskje ikke den største fotballentusiasten, men til og med jeg hadde det gøy på sightseeing på Camp Nou! Det er den mest gigantiske stadion jeg noen gang har sett, så om man er fotballinteressert er det et must.

 • Basilikaen Sagrada Familia er en av Barcelonas mest kjente attraksjoner. Den ble påbegynt i 1883, men er fortsatt ikke ferdigbygget.
(Foto: Getty Images)

  Basilikaen Sagrada Familia er en av Barcelonas mest kjente attraksjoner. Den ble påbegynt i 1883, men er fortsatt ikke ferdigbygget. (Foto: Getty Images)

Lei bosted - spar penger

Sara-Louise og Maroa-Iren anbefaler å leie leilighet på FINN reise, og unngå ekstreme alkoholinntak for å få mest ut av Barcelonaoppholdet.

- Bo i leilighet og gjør research om stedet du skal reise. Alt blir hyggeligere og du kan spare både penger og unngå dårlig matopplevelse.

-Husk også å drikke alkohol med måte og å få i deg nok vann mellom slagene. Det er lett å glemme at ofte blir man fullere enn vanlig på grunn av varmen, så vann er ekstra viktig. En viktig huskeregel er også; om du ikke ville gjort det hjemme, så ikke gjør det kun fordi du er på ferie. Det er like farlig å f.eks kjøre i fylla selv om lokale sier at det er vanlig, sier de.

 • Spansk tapas -
Foto: Getty Images

  Spansk tapas - Foto: Getty Images

Sara-Louises favoritt-utesteder i Barcelona

Razzmatazz - Razzmatazz er vel en av de mest populære klubbene i byen. Den strekker seg over fire etasjer med forskjellig musikk i hver av dem, så det blir litt som fire forskjellige fester. Veldig kult opplegg, men lurt å sjekke hva slags musikk som spilles. Er ofte mye tekno, så om man ikke er så glad i det kan det fort bli en bomtur. Line-up bør du finne på nett.

Jamboree - Best på hip hop. Ligger nede i en kjeller på et stort torg nederst ved Las Ramblas. Det er veldig populært, så man bør være tidlig ute. Jamboree har også to etasjer med forskjellig musikk. Vanligvis pop og mainstream i første og hip hop og dancehall i kjelleren. Blir super fullt nede, så kan være litt klaustrofobisk til tider.

Vila Olimpica - Dette er ikke en klubb, men det er det største klubbområdet i hele byen. Det er her man finner alle de store diskotekene, blant annet Pacha (som man også finner i Ibiza), Shoko, Carpe Diem, Catwalk. Det er et digert utvalg å ta av. Her er det mest turister, så prisene er satt opp. Men det er veldig populært, spesielt om man er på utkikk etter å få reservert bord med drinker og VIP behandling. Obs! Pass deg for lommetyver.

Mange unge velger nye reisemål

Kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge, sier ønsket om flere opplevelser i løpet av sommerferien fører til at mange velger nye reisemål.

-I tillegg til storbyferier, har mange har fått øynene opp for øyhopping og kombinerer gjerne to eller flere øyer i Hellas.

-Trendmessig blir det stadig mer populært å reise eksotisk på sommeren – for eksempel Bali. Mange har også fått øynene opp for øyhopping og kombinerer gjerne to eller flere øyer i Hellas. Større vennegrupper går oftere for mer tradisjonelle valg, som eksempelvis Mallorca (Palma Nova/Magaluf) hvor man har kombinasjonen av flotte strender, bredt utvalg av aktiviteter og et rikt uteliv, sier han.

LISTE OVER DE 10 MEST POPULÆRE SOMMERDESTINASJONENE FOR UNGDOM 2019:

 1. Kreta
 2. Gran Canaria
 3. Rhodos
 4. Mallorca
 5. Costa Brava og Barcelona
 6. Antalya
 7. Pomorskie
 8. Costa del Sol og Andalucia
 9. Burgaskysten
 10. England
 • Høy partystemning i Barcelona - 
Foto: Getty Images

  Høy partystemning i Barcelona - Foto: Getty Images

Været i Barcelona de neste 7 dagene

 • Torsdag 16°
 • Fredag 14°
 • Lørdag 15°
 • Søndag 19°
 • Mandag 20°
 • Tirsdag 22°
 • Onsdag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.