Kykladene reisetips – 6 tips til øyhopping i Hellas

Kykladene – 6 reisetips til øyhopping i Hellas

Denne greske øygruppen gir deg det beste av alt på ferie: pittoreske landsbyer, små badeviker, fantastiske strender, party, hoteller, eleganse og luksus. Bli med til Kykladene.

Publisert 29. april 2019 kl. 11.54

I Kykladene i Hellas kan du enkelt hoppe fra øy til øy, og de raske katamaranene tar deg til nye eventyr på under timen. Grekerne har sansen for det gode liv og Kykladene gir deg det beste av alt: dramatisk historie, romantikk, fantastiske strender, late dager eller party. Øyene i Kykladene er toppene av en undersjøisk fjellrekke, med unntak av de to vulkanske øyene Milos og Santorini. Av de 220 øyene i Kykladene, så er det rundt 20 som er bebodde. Øygruppa er kjent for sine kritthvite, små hus, trange smug, titusener små kirker, turkisblått hav, vindmøller og en evig bris som gjør det mulig å tilbringe dagen på en strand.

6 tips til øyhopping i Hellas

Kykladene har en historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Helt fra 3000 år f.Kr. Øygruppen har derfor mange severdigheter på alle øyene, og det er mye å se, lære og oppleve. Over alt finnes det ruiner, kirker, minnesmerker og museer. Og hvor enn du snur deg, ser du herlige strender, badeviker og krystallklart, turkisblått hav. Kritthvite hus som klamrer seg til årsyggene. Esler som bærer tungt, og tavernaer som ligger vegg i vegg i havnene. Kykladene er pittoreske, vakre og byr på det beste av hele Hellas. Dra på øyhopping til Kykladene og sitt dine fotspor her som flere tusen andre har gjort før deg.

Raske fakta om Kykladene:

Les mer om:

Været i Kykladene de neste 7 dager

  • Torsdag 18°
  • Fredag 20°
  • Lørdag 22°
  • Søndag 22°
  • Mandag 22°
  • Tirsdag 21°
  • Onsdag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.